🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

КапиталНО

Изказванията от изминалата седмица

   ©  Юлия Лазарова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Мафията в момента иска да свали правителството. Хазарт, контрабанда, всичко е на улицата срещу нас и си намериха и водач и това ми дава основание да считам, че не трябва да давам оставка."

Министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти, цитиран от "Дневник"

"Премиерът Борисов на практика превърна България в еднопартийна държава без сериозна политическа опозиция като алтернатива за избирателите. Медийната свобода е изключително ограничена, а върховенството на закона е много проблематично. Обществото вече е уморено от непрекъснатото налагане на нечии интереси. В резултат от това хората излязоха на улицата, за да изразят недоволството си от сегашното правителство, но само отстраняването на няколко души от властта няма да реши структурните проблеми в българската демокрация."

Бившият посланик на САЩ в България Джеймс Пардю пред Deutsche Welle

"Жената е като пакетче чай - не се знае колко е силна, докато не я пуснеш в гореща вода."

Председателят на парламента Цвета Караянчева пред журналисти

"Ако делото за отравянето на Емилиян Гебрев беше докарано докрай, щеше да покаже връзките на мафията, срещу които хората протестират днес по площадите."

Бившият военен министър и посланик на България в НАТО Бойко Ноев пред bТВ

"В нашата страна има олигархично срастване на законодателната и изпълнителната власт, както и на съдебната. Например собственикът на една медийна империя, Делян Пеевски, неофициално, но на практика е съпремиер."

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов в интервю за германското списание Spiegel

"Възможно е малко да съм се заседял повечко... Може да ме показват не само от телевизора, но и вече тека от чешмата. Да. Но в действителност сега само аз мога да защитя Беларус."

Беларуският президент Александър Лукашенко пред руски журналисти, цитиран от РИА "Новости"

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    scuby avatar :-|
    scuby
    • - 6

    Айде сега Борисов бил превърнал "държавата в еднопартийна и без сериозна политическа опозиция". Приказки за полезни идиоти. Медийната свобода била ограничена. Аз чета и гледам медии - то бтв и е ограничена свободата от правителството, то медиите на Капитал и Дневник ограничени, то 7/8 на не-мутрата Трифонов ограничена, то Евроком ограничена, то сайтовете на тези от Сърбия и Дубай фрогнюз ограничени, хилядите анти-правителствени сайтове с фалшиви новини ограничени. Дори анти-правителствените и проамерикански медии у нас са с пъти повече от тези които подкрепят правителството. На това за свободата на словото би трябвало дори и полезните идиоти да не ви се вържат. А това, че Пеевски е съпремиер направо разбива. Доказателства за всичко това разбира се няма. Сега ако попитам какво лично Пеевски спечели от кабинета Борисов 3 ще стоите и ще се пулите и няма нищо да кажете!

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал