🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Как да слушам подкастите на "Капитал"

Аудио съдържанието е достъпно в секцията "Подкасти" на capital.bg, както и в платформите Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts и SoundCloud.

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Всички говорят за подкасти. Аудио съдържанието е една от най-бързо развиващите се категории в медиите в световен мащаб с непрекъснато растяща аудитория. Основната причина за това са възходът на смартфоните, възможностите за аудио стрийминг през тях и все повечето време, което хората прекарват в пътуване.

Капитал също дава възможност за слушане на качествени бизнес истории. Подкастите под марката на "Капитал" ще стигат до вас, когато нямате възможност да четете - докато пътувате в колата или в метрото/трамвая, тичате в парка, готвите вкъщи или сте във фитнеса.

Как става това?

Подкастите са като радио предавания, които звучат в интернет. Тоест, за да ги слушате, е необходимо да имате интернет и да направите избор дали да слушате през уебсайт, който има аудио съдържание или през платформа за стрийминг на съдържание.

През уебсайт

Първият вариант е да влезете в уеб сайта на capital.bg през браузъра, който ползвате на компютъра или телефона си. Потърсете секцията "Подкасти" в навигацията на началната страница, кликнете на нея и намерете статията с епизода, който искате да слушате.

В самата статия има плейър, нужно е само да натиснете бутона "Play" и да проверите дали е включен звука на вашето устройство.

В платформите за стрийминг

Можете да потърсите подкастите на "Капитал" и в приложенията за стрийминг на музика и аудио съдържание като например

Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify и Soundcloud

Влезте в предпочитаната от вас платформа за слушане на аудио съдържание през приложението на телефона или през компютъра си и напишете в полето за търсене името на търсения от вас подкаст. Например "Капитал подкаст". Кликът ще ви отведе в началната страница на подкаста и ще ви предложи списък с епизоди за слушане. Изберете този, който искате да чуете и натиснете "Play".

Ако имате допълнителни въпроси, пишете ни на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал