Епизод 3 - Дългосрочно инвестиране, фондове и доверително управление

Съдружникът в Expat Capital Никола Янков разяснява какви са инвестиционните възможности, достъпни за хората в България

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Ако ⅔ от спестяванията на хората в Северна Америка са в някакъв вид финансови инструменти, а ⅓ от западноевропейците инвестират в акции и облигации на капиталовите пазари, то в Източна Европа над 90% от активите са в банкови депозити и имоти. Защо българите са толкова консервативни в навиците си на спестяване и какви инвестиционни възможности за достъп до международните финансови пазари има тук, разказва в третия епизод на сериала "Парите говорят" Никола Янков, съдружник в компанията за управление на активи Expat Capital.

И още - инвестиционна сметка при асет мениджър, или борсова сметка при инвестиционен посредник - кое какви предимства има, що е това доверително управление и какви видове дългосрочно инвестиране има.

"Парите говорят" е подкаст сериал за инвестиции и финансово планиране на мрежата за български подкасти "Говори Интернет" и "Капитал". Той ще включва 10 епизода, в които интересни и компетентни събеседници съветват как да се инвестира умно в недвижими имоти, криптовалути, борсово търгувани фондове, финансови технологии, алтернативни източници на енергия, AI и др.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага, щом излязат, абонирайте се за "Парите говорят" в Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify или ни последвайте в Soundcloud. Може да се абонирате за този подкаст като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Бележка от редактора: Разговорът с Никола Янков е записан на 30 май 2019 година

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    kotkov avatar :-|
    kotkov
    • + 1

    Липсата на честен, обективен и независим контрол върху дейността на компаниите, фирмите и фондовете в България, които искат да получат/вземат/откраднат парите на хората е в основата на липсата на доверие във фондовия пазар. А оттам и в липсата на такъв.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал