🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Слагайте слушалките и инвестирайте умно

Подкастът "Парите говорят" на "Говори Интернет" и "Капитал" дава идеи и знание как да управляваме парите си

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Представете си, че се обаждате на приятел и търсите съвет от него какво да правите с парите си. Искате да увеличите доходите си и той да ви преведе през този избор леко и компетентно - да излезете от разговора с идеи за инвестиции, знание как да ги направите и усещане за приятно изкарано време.

За това е "Парите говорят" - нов подкаст сериал за инвестиции и финансово планиране на мрежата за български подкасти "Говори Интернет" и "Капитал".

"Идеята на този подкаст е хората, които получават редовен доход от заплата или друг вид възнаграждение от собствена дейност, да знаят какви възможности има да инвестират по малко и редовно, така че след няколко години да имат стабилен финансов гръб и да са много по-гъвкави на пазара на труда, или да станат предприемачи, или да осъществят други свои идеи", казва копродуцентът на сериала Иван Ненков, акционер в "Алфа финанс холдинг".

В поредица от 10 епизода водещите Владимир Петков и Еленко Еленков от "Говори Интернет" заедно с техните гости говорят за основните класове инвестиции на достъпен език. Бизнес екипът на "Капитал" ще им помага в избора на теми, интересни събеседници и въпроси.

Как да се инвестира (раз)умно в недвижими имоти, криптовалути, финтех и AI? Какво представлява дългосрочното инвестиране? Кои инвестиции са рискови и как да се прецени кои са по мярка? Може ли да има добра доходност от инвестиции в стартиращи компании или алтернативни източници на енергия? Как се разпознават финансовите пирамиди?

Отговорите на тези и още много въпроси очаквайте до края на поредицата, която ще излъчва нов епизод всеки месец.

Подкастът "Парите говорят" ще бъде достъпен за слушане на capital.bg в секцията "Подкасти", както и в предпочитаната от вас платформа за аудио съдържание Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify или Soundcloud. Повече за това как да слушате подкастите на "Капитал" ще намерите тук.

Чуйте първите четири епизода от поредицата:



Епизод 1: Инвестициите в недвижими имоти - дали, кога и как

Строителният предприемач Бисер Боев обяснява защо дори при нова криза цените на добрите имоти в София няма да паднат.

Целия подкаст слушайте тук »


Епизод 2: Кои инвестиции са рискови

Инвестиционните експерти Радослав Рачев и Апостол Апостолов съветват как да се управляват спестяванията.

Целия подкаст слушайте тук »


Епизод 3: Дългосрочно инвестиране, фондове и доверително управление

Съдружникът в Expat Capital Никола Янков разяснява какви са инвестиционните възможности, достъпни за хората в България.

Целия подкаст слушайте тук »
Епизод 4: Как да си изберем управляващо дружество

Никола Янков от Expat Capital и Мая Янкова от "Алфа Асет Мениджмънт" разказват за договорните фондове и защо в тях трябва да се инвестира с дългосрочна цел

Целия подкаст слушайте тук

Обратна връзка за "Парите говорят" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал