Епизод 4 - Как да си изберем управляващо дружество

Никола Янков от Expat Capital и Мая Янкова от "Алфа Асет Мениджмънт" разказват за договорните фондове и защо в тях трябва да се инвестира с дългосрочна цел

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

В четвърти епизод от поредицата "Парите говорят" Владо и Еленко продължават разговора с Никола Янков от Expat Capital за взаимните фондове и доверителното управление. Към тях се присъединява и Мая Янкова, която е част от съвета на директорите на управляващото дружество "Алфа Асет Мениджмънт". Те разговарят за това достъпни ли са договорните фондове за инвестиции от хора със средни доходи, защо дългосрочното инвестиране е за хора със "здрави нерви" и във фондове трябва да се инвестира с дългосрочна цел.

И още - как да си изберем управляващо дружество, лесно ли е да го сменим, ако не сме доволни, какви са предимствата и недостатъците на това да повериш инвестициите си на независимо управляващо дружество или на голяма банкова група и защо набират популярност фондовете, които печелят от падащи пазари.

"Парите говорят" е подкаст сериал за инвестиции и финансово планиране на мрежата за български подкасти "Говори Интернет" и "Капитал". Той ще включва 10 епизода, в които интересни и компетентни събеседници съветват как да се инвестира умно в недвижими имоти, криптовалути, борсово търгувани фондове, финансови технологии, алтернативни източници на енергия, AI и др.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Парите говорят" в Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify или ни последвайте в Soundcloud. Може да се абонирате за този подкаст като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Чуйте първите три епизода от поредицата:

Епизод 1: Инвестициите в недвижими имоти - дали, кога и как »

Строителният предприемач Бисер Боев обяснява защо дори при нова криза цените на добрите имоти в София няма да паднат.

Епизод 2: Кои инвестиции са рискови »

Инвестиционните експерти Радослав Рачев и Апостол Апостолов съветват как да се управляват спестяванията.

Епизод 3: Парите говорят: Епизод 3 - Дългосрочно инвестиране, фондове и доверително управление

Съдружникът в Expat Capital Никола Янков разяснява какви са инвестиционните възможности, достъпни за хората в България.

Обратна връзка за "Парите говорят" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал