🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Имоти инвестиции

Тенденции и ревю на бизнеса с недвижими имоти и инвестиции в него.

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

След няколко години на застой пазарът на имоти най-накрая отчете позитивен обрат – завръщане на купувачите на жилищния пазар, нарастване на търсенето на нови офис площи, събуждане на индустриалните инвеститори. Подновява се и интересът на чуждите инвеститори към пазара на бизнес имоти.

С две думи - по всичко личи, че след петгодишно пропадане по всички показатели - цени, сделки, интерес на купувачите - имотният пазар започва да се съвзема. Тенденцията на съживяване е подкрепена и от още една позитивна новина – новото строителство излиза от ступора, в който беше изпаднало. Макар и плавно, кривата започва да расте. Ръст на обемите се наблюдава при почти всички видове сгради - жилищни, офисни, ваканционни. Най-приятната новина обаче е раздвижването на инвестициите в складови и производствени площи, защото те са знак и за икономически подем. Единствено изключение за момента правят търговските площи, където нови проекти не се очертават. Това обаче е логично, тъй като насищането на пазара достигна предела си. Развитието при търговските центрове вече е в друга посока – към затвърждаване на позиции и конкуренция за наематели и клиенти.

По всичко личи, че пазарът на имоти започва да се подрежда. Не с темповете от годините на бума, но и преодолявайки унинието на последвалата криза. И с надеждата този път за по-устойчиво развитие.

Прикачен файл

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    plamen.iv.ivanov avatar :-|
    Plamen_
    • + 2

    Доста постно...и поне 1-2 цифри да бяхте посочили...източници нещо?

    Нередност?
  • 2
    chichi01 avatar :-?
    Чичи (Ice Man's fan)

    Революцията се отлага, както каза един мой приятел?

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал