🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Net Zero Economy форум насочва вниманието към трансформацията на икономиката

През тази седмица ще се проведе второто издание на най-голямото събитие за пътя към нулеви нетни емисии CO2

Събитието обединява специалисти от всички сфери на икономиката, които ще бъдат част от трънливия преход
Събитието обединява специалисти от всички сфери на икономиката, които ще бъдат част от трънливия преход
Събитието обединява специалисти от всички сфери на икономиката, които ще бъдат част от трънливия преход    ©  Shutterstock
Събитието обединява специалисти от всички сфери на икономиката, които ще бъдат част от трънливия преход    ©  Shutterstock

На 18 октомври от 8:45 ч. "Капитал" организира второто издание на Net Zero Economy Forum: Accelerating the transition. Част от основните панели от събитието ще се излъчват на живо на capital.bg и фейсбук страницата на "Капитал", като закупилите билет ще имат пълен достъп до видео материалите от целия форум.

В събитието ще участват редица световни експерти, които ще дискутират теми от зеления водород до природния газ, от соларни системи до геотермални технологии, от smart мрежи до енергийна ефективност в индустрията, от нуждата от децентрализация на енергийната система до електромобилите и все по задълбочаващи се ESG практики.

Конференцията е важна, тъй като зеленият преход малко или много вече се случва пред очите ни и е важно българският бизнес и гражданското общество да са наясно с промените. Промени, които тепърва ще дават резултат.

По подобие на световната конференция COP, Net Zero има за цел най-вече да образова и да обменя идеи. Всеки лектор ще допринесе за общата картина в пътя към въглеродна неутралност.

Основни теми:

  • България и целите на ЕС в областта на климата - политики, програми и проекти
  • Осигуряване на възможност за трансформация в областта на чистата енергия
  • Ролята на индустрията в икономиката с нулево нетно потребление
  • Неутрален по отношение на климата транспорт и интелигентни градове
  • Финансиране на прехода
  • Нови бизнес модели за устойчиво бъдеще

Сред лекторите са Джерард Рийд, съосновател и партньор в Alexa Capital, Кристоф Рюл, старши научен сътрудник в Център за глобална енергийна политика, Колумбийски университет в Ню Йорк, Мачей Мазур, главен изпълнителен директор на PSPA и Вицепрезидент на AVERE, Максфийлд Вайс, изпълнителен директор на CDP Europe и много други.

Форумът ще се проведе в "София ивент център" и онлайн, като повече за програмата лекторите и билетите може да прочетете тук.