Нов продукт на хоризонта - застраховка и инвестиция в едно

Нов продукт на хоризонта - застраховка и инвестиция в едно
Нов продукт на хоризонта - застраховка и инвестиция в едно
   ©  Freepik
   ©  Freepik
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

С повишаването на финансовата култура расте необходимостта от атрактивни алтернативни предложения за управление на финансовите средства. А не просто парите да бъдат "затворени" в банков депозит.

Застраховката "Живот" от ДЗИ, свързана с инвестиционен фонд, е възможност да се съчетае защита при непредвидени обстоятелства с достъп до световните финансови пазари, където не е нужно да се инвестират време и усилия, когато с помощта на професионалисти желаните резултати могат да бъдат постигнати в няколко лесни стъпки.

На пазара от началото на март

От началото на месец март се предлага застрахователно-инвестиционната програма с еднократна премия - "ЕвроХоризонт 5". Тя комбинира застрахователна защита в случай на загуба на живот вследствие на злополука и достъп до инвестиционен фонд. Едновременно с това гарантира напълно защитата на капитала на нетната инвестирана сума* в края на периода и предвижда фиксирана минимална доходност, както и възможност за допълнителна такава.

Условието за участие е еднократна премия от минимум 2500 евро. Срокът на програмата е 6 години, 1 месец и 30 дни, а "прозорецът" за записване в нея е ограничен до 12 април.

По отношение на застрахователната част от програмата застрахователната сума при фатално събитие вследствие на злополука е равна на три пъти размера на еднократната застрахователна премия, но не повече от 75 хил. евро.

Инвестиционната част

Инвестиционната част от платената премия се използва за закупуването на инвестиционни дялове. Инвестицията при "ЕвроХоризонт 5" е във фонд с фиксирано начало и край - Optimum Fund World Fix 100-4. Той е изключително подходящ за по-консервативни инвеститори и е атрактивен поради факта, че доходността му е свързана с представянето на кошница от активи на световна селекция от 30 компании с висока пазарна капитализация. Сред тях са водещи компании от сектори като телекомуникации, здравеопазване и биотехнологии, финанси и други.

Фондът има за цел на падежна дата да изплати 100% от първоначалния размер на нетната инвестирана сума* чрез инвестиране в облигации и парични средства.

Възможност за допълнителна доходност

Най-малкото, което участниците в програмата получават при изтичане срока на застраховката, са внесените средства от нетната инвестирана сума* и фиксирана минимална доходност в размер на 7% - дори при отрицателно изменение на дяловете в инвестиционния фонд. При положителни резултати има възможност за допълнителна доходност до максимум 40% от нетната инвестирана сума за целия период на инвестицията.

При всички случаи програмата гарантира 100% защита на капитала в края на срока на договора.

При предсрочно прекратяване

Продуктът е гъвкав дори при предсрочно прекратяване на участието в "ЕвроХоризонт 5". В този случай се изплаща стойността на притежаваните дялове към датата на подаване на искането за прекратяване след приспадане на такса за откуп. Тя представлява 5% от изтеглената сума. Правото на откуп се придобива непосредствено след началото на договора. При предсрочното откупуване на средствата обаче отпада защитата на инвестицията и фиксираната минимална доходност.

Формулата за изчисляване на нетната инвестирана сума е като еднократната застрахователна премия се намали с премията за покрития риск и встъпителната такса върху инвестиционната премия, покриваща административните разходи.

При сключване на програмата "ЕвроХоризонт 5" се заплаща вноска "Обезпечителен фонд" в размер на 3.57 евро за целия срок на договора. Встъпителната такса е в размер на 3% от инвестиционната премия при покупка на "ЕвроХоризонт 5" или 2% от инвестиционната премия при покупка на "ЕвроХоризонт 5" заедно със застраховка "ЕвроБъдеще" - друга вече позната застрахователно-инвестиционна програма.

При тази емисия на "ЕвроХоризонт" възрастта на застрахованите лица е в широки граници - от 18 до 69 години, и без възрастови ограничения за застраховащия.

Допълнителна информация за условията и възможностите на "ЕвроХоризонт 5" може да бъде получена безплатно във всеки клон на ОББ или на www.ubb.bg


*Нетната инвестирана сума представлява еднократната застрахователна премия, намалена с премията за покрития риск "Смърт" вследствие на злополука (рискова премия) и встъпителната такса върху инвестиционната премия, покриваща административните разходи на застрахователя.

#маркетинговосъобщение