🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

MentorMate ще финансира с 10 хил. евро идея за мобилно приложение

Състезанието ще се проведе в рамките на конференцията MobCon на 25 и 26 март в София

Тази година се очакват над 800 посетители, обясни Стефан Цанев, изпълнителен директор на "Ментормейт България", която организира конференцията.
Тази година се очакват над 800 посетители, обясни Стефан Цанев, изпълнителен директор на "Ментормейт България", която организира конференцията.
Тази година се очакват над 800 посетители, обясни Стефан Цанев, изпълнителен директор на "Ментормейт България", която организира конференцията.    ©  Анелия Николова
Тази година се очакват над 800 посетители, обясни Стефан Цанев, изпълнителен директор на "Ментормейт България", която организира конференцията.    ©  Анелия Николова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Лектори от компании като Microsoft, HP и Facebook ще говорят по теми като сигурност на мрежата в ерата на умните устройства, виртуална и реалност и др.

Годишната конференция за мобилни технологии и софтуер, организирана от разработчика MentorMate, ще предостави възможност за финансиране на екипи с идеи. В рамките на четвъртата поред MobCon Europe в София ще има състезание за идеи и прототипи за мобилни приложения, в което може да се включи всеки. Наградният фонд е 10 хил. евро, а победителят ще бъде определен чрез гласуване на публиката.

Мобилни експерти в София

Форумът ще се проведе на 25 и 26 март и е един от мащабните в Югоизточна Европа, посветен на модерните тенденции в създаването на софтуер, маркетирането на приложения, потребителското преживяване и новите технологии.

На 25 март посетителите ще имат възможност да участват в уъркшопове, в които водещи експерти ще споделят своя опит в разработката за iOS и Android платформи, тестването на софтуер, потребителското преживяване и уеб технологиите. На втория ден от конференцията в четири паралелни потока 25 лектори от световно известни компании като Microsoft, HP, Facebook, Samsung, Mozilla, Intel, Spotify ще говорят по теми като сигурност на мрежата в ерата на умните устройства, потребителското преживяване в Agile и DevOps света, програмен интерфейс уеб приложения, виртуална реалност и други.

Тази година се очакват над 800 посетители, обясни за "Капитал" Стефан Цанев, изпълнителен директор на "Ментормейт България", която организира конференцията.

За организаторите

Mentormate е основана прeди 15 години в Минеаполис от Бьорн Стансвик и има българско дружество от 2007 г., сочи справка в Търговския регистър. На глобално ниво компанията вече има 400 служители, като целият инженерен и развоен екип е в България. Първата локация на Mentormate е в САЩ и въпреки че останалите четири офиса на американската компания са в България, основната част от клиентите и оборотите на технологичната компания са в САЩ.

Приходите на българското дружество за 2015 г. са 11.6 млн. лв., като година по-рано те са малко под 8.5 млн. лв., сочат финансовите отчети на компанията. От август 2014 г. Mentormate е собственост на американския холдинг "Тейлър корпорейшън", който има под шапката си повече от 80 международни компании, занимаващи се с разнообразна дейност. Корпорацията е семейна собственост от 1975 г. и една от най-големите частни компании в САЩ.

В началото на тази година компанията обяви, че разраства бизнеса си към европейския пазар и ще започне с откриване на офис в Швеция. Продуктите ще се разработват изцяло в България.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    avtolik avatar :-|
    avtolik

    Заглавието е подвеждащо. Всъшност става дума за кредит от 10000 евро с който победителят може да ползва човешки ресурс от Ментормейт. Не е кеш.

    Нередност?
  • 2
    tvr18355030 avatar :-|
    tvr18355030

    10К евро са 5 месечни програмистки заплати. Това е смешна сума за каквато и да е разработка на софтуер.

    Нередност?
Нов коментар