🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Българско-американската HyperScience набра 30 млн. долара финансиране

Компанията има офиси в София и Ню Йорк, като в столицата се намира основното ядро разработчици

Красимир Маринов и Владимир Цанков, съоснователи на HyperScience
Красимир Маринов и Владимир Цанков, съоснователи на HyperScience
Красимир Маринов и Владимир Цанков, съоснователи на HyperScience    ©  Цветелина Белутова
Красимир Маринов и Владимир Цанков, съоснователи на HyperScience    ©  Цветелина Белутова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Българско-американската IT компания HyperScience е набрала още 30 млн. долара инвестиции за финансиране на дейността си. Рундът е воден от Stripes Group и в него участват още Battery Ventures, GlobalFounders Capital, TDAmeritrade и QBE, наред с FirstMark Capital и Felicis Ventures, които бяха първите инвеститори в компанията.

HyperScience е основана през 2013 г. от американеца Питър Бродски и българите Красимир Маринов и Владимир Цанков. Дружеството разработва софтуер, който автоматизира някои от административните процеси в един офис, като използва машинно самообучение. Компанията разполага продукт, насочен към бизнеса и конкретно фирми в сферата на здравеопазването и финансите, където се използва голям брой документация. Първоначално портфолиото от продукти беше по-широко, но сега е обединено в един продукт, който носи името на компанията.

HyperScience разполага с офиси в Ню Йорк и София. Основното ядро разработчици на компанията се намира в столичния офис, като за 2017 г. дружеството "Хайпърсайънс" е отбелязало приходи 4.6 млн. лв. и печалба 117 хил. лв.

Новият рунд

С новото финансиране общите инвестиции в HyperScience достигат близо 50 млн. долара, докато самата компания вече се оценява на 120 млн. долара.

"Като Series B компания пред нас вече стои нова реалност – имаме работещ продукт и фокусът сега пада върху развитието на портфолиото ни от нови клиенти. В този ред на мисли през предстоящата година ще инвестираме стратегически в разрастването на екипите по маркетинг и продажби, които са базирани в Ню Йорк", коментира пред "Капитал" Красимир Маринов, съосновател на HyperScience.

"На база темповете, с които се движим, инженерните екипи в София ще растат органично – очакваме да присъединим тук организационни и технически лидери, които да повишат ефективността на екипите и да развиват потенциала на инженерите. Също така повечето и разнообразни клиенти ще дефинират необходимостта от екип, който да се грижи за интеграциите с клиентските системи и среди", добавя Владимир Цанков.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    Slick avatar :-P
    Slick
    • + 1

    Работил съм с Краси - професионалист и отговорен мъж. Пожелавам им успех.

    Нередност?
Нов коментар