"Кауфланд България" инвестира над 64 млн. лв. в разширение на складовата си база

Общата складова площ на веригата вече е 359 хил. кв. метра

"Кауфланд България"    ©  "Кауфланд България"
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Кауфланд България" откри втора база в своя логистичен комплекс в с. Стряма, в Индустриална зона "Раковски" край Пловдив. С него общата складова площ на веригата става 359 хил. кв. метра. Инвестицията в новото разширение е над 64 млн. лв., а заетите са близо 100, част от които са новоназначени, уточниха от компанията.

За нехранителни продукти

Новият склад е за нехранителни продукти – кухненски уреди, домашен текстил, облекла, канцеларски материали, автоаксесоари и др. В него са построени 53 нови рампи за прием на стоки и материали. Създадени са още 30 хил. места за складиране и 5000 зони за обработка на 100 хил. палети годишно.

За хранителни продукти

В съществуващата база, открита през 2005 г., вече ще се съхраняват само хранителни продукти. По данни на компанията дневно в нея пристигат 300 камиона, а годишно към хипермаркетите на Kaufland в страната, които вече са 59, се транспортират повече от 1 млн. палети, съобщи Емил Димитров, директор "Логистика" в компанията.

Съществуващата база разполага със 150 рампи. Резервните места за палети са 67 хил., в зоните за събиране на товарите те са 9000, на ролкови стелажи - 11 хил., а в зоната за прием и изход на стоки – 8000, уточняват от компанията.

Досегашните инвестиции на веригата в логистичния център надхвърлят 233 млн. лв., а заетите в него общо са 600. Той е изграден според най-новите екологични стандарти и работи с иновативни технологии, които щадят околната среда. Това е най-големият логистичен парк в ритейл търговията в страната, посочи Иван Чернев, председател на управителния съвет на "Кауфланд България".

Плановете

През февруари "Кауфланд България" откри първия си хипермаркет във Велико Търново. Инвестицията в него е за близо 25 млн. лв. и с него се разкриват над 100 нови работни места.

През 2019 г. веригата работи по изграждане на своя пети хипермаркет във Варна (на ул. "Девня" в кв. "Одесос") и продължава с модернизацията на обектите си в цялата страна.

Kaufland откри първия си магазин в страната през март 2006 г., а три години по-късно зае лидерско място, като измести "Метро кеш енд кери". Днес веригата има 59 хипермаркета в 34 града в България. По данни на компанията от 2006 г. досега тя е инвестирала в страната над 1.4 млрд. лв., а заетите в нея са над 6400.