🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Ryanair възстановява 40% от полетите си от 1 юли

Авиокомпанията ще възстанови поетапно около 90% от мрежата си от полети преди кризата с коронавируса

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Ryanair възстановява 40% от полетите си от 1 юли. Това обяви нискобюджетният превозвач днес заради отпадането на ограничения за полетите в рамките на ЕС от тази дата.

Ирландската компания ще оперира хиляда полета дневно, като по този начин ще възстанови около 90% от мрежата си от полети преди кризата с коронавируса, прогнозират от компанията, като от юли ще възстанови полетите от повечето от 80-те си бази на континента.

Предвиждания

От превозвача вече съобщиха и предвижданията си, че възстановяването на търсенето на авиационната услуга до нивата от 2019 г. ще отнеме поне 2 години - до лятото на 2022 г.

Колкото до цените - очакванията са те да бъдат на по-ниски нива заради по-малкото търсене. Компанията вече отправя призив към правителствата за намаляване на таксите по летищата, като и изрази сериозното си несъгласие с огромните държавни помощи за някои традиционни авиопревозвачи, които според Ryanair ще изкривят пазара.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    olga_kokoshkina avatar :-|
    olga_kokoshkina

    Ryanair, които бяха пионери в основаването на low-cost авио-индустрията, ще възобновяват полети последни от всички. Това е странно. Eurowings тръгват отново от юни, а Wizzair не са спрели да летят по много от своите маршрути.

    Нередност?
Нов коментар