Business Garden Office Х - гъвкав, ефективен и уютен офис комплекс

Местоположението му е ключово - равноотдалечен и леснодостъпен от най-населените жилищни райони на столицата

Business Garden Office Х - гъвкав, ефективен и уютен офис комплекс
Business Garden Office Х - гъвкав, ефективен и уютен офис комплекс
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

Business Garden Office Х е уникален офис комплекс, намиращ се в най-процъфтяващата и атрактивна за офис наемателите зона в София - в района на "Парадайс център" в квартал "Лозенец". Проектът се състои от четири бизнес сгради със следните параметри: 52 500 м² офис площи, над 30 000 м² подземни паркинги и над 6000 м² паркова среда.

Строителството на Business Garden Office X започна през февруари и се изпълнява по предвидения график. Първата му фаза е разположена в имот с площ над 15 000 м² и се състои от две сгради. Сграда 1 е офис сграда от ново поколение с модерен облик, с 11 етажа с РЗП 22 700 м² и 3 подземни нива с паркинг за 360 автомобила, а сграда 2 е с индустриален облик, планирана за споделени офиси и в нея ще се концентрира общественият живот в комплекса. Тя е на 5 етажа с РЗП 4000 м² и 2 подземни нива с паркинг за 80 автомобила. Към динамичната атмосфера на сграда 2 ще допринасят множеството допълнителни екстри като екобар и кафе, йога студио, възможност за провеждане на презентации, обучения, коктейли и други фирмени и частни събития.

Първите две сгради ще бъдат въведени в експлоатация в края на 2021 г., като поетапно ще бъдат изградени и сгради 3 и 4, които се предвижда да бъдат завършени до края на 2023 г.

Едно от най-важните предимства на Business Garden Office X е местоположението. Комплексът е равноотдалечен и леснодостъпен от най-населените жилищни райони на столицата и се намира на 100 метра от метростанция "Витоша". Това е значително преимущество, което позволява спестяването на ценно за хората време в придвижване до работа и обратно до вкъщи. Непосредствената близост на офис комплекса до "Парадайс център" осигурява най-различни удобства като ресторанти, кафенета, магазини, спортни зали, плувен басейн и зони за развлечения. На пешеходно разстояние са и двата най-посещавани столични парка - Южен парк и Ловен парк - Борисова градина.

Business Garden Office X е проектирана с окачена стъклена фасада, позволяваща на естествената светлина да прониква в офис помещенията и да ги осветява през целия ден. Тройният стъклопакет предразполага за много добра шумо- и топлоизолация, а отваряемите прозорци допринасят за комфорта на наемателите. Комбинацията от тези няколко фактора превръща работната среда в изключително ефективна и влияе позитивно върху работещите, увеличавайки продуктивността им. Ето защо основен приоритет в Business Garden Office Х са тези три елемента, дефиниращи качествена работна среда: естествена светлина, свеж и чист въздух и ниско ниво на околния шум. За вертикалната комуникация в сградата са предвидени 7 пътнически асансьора последно поколение, които да се управляват без докосване на бутоните. Наемателите ще имат достъп до две тераси на всеки етаж с гледка към планината, а броят на конферентните зали, кухните и релакс зоните ще бъде проектиран според нуждите и желанията им и няма ограничения за техните брой, размер и местоположение.

Осигуряването на възможно най-безопасна и здравословна работна среда за наемателите е на дневен ред в Business Garden Office X и затова ще бъдат интегрирани иновативни системи и технологии, които да формират среда, която не предразполага разпространението на вируси, бактерии и микроби.

Концепцията на Business Garden Office Х произхожда от идеята за създаване на гъвкав, ефективен и уютен офис комплекс, чиито обитатели ще се чувстват щастливи. Целта е да се стимулира благосъстоянието на духа на наемателите, предлагайки обширни паркови пространства, осигуряващи възможност за отдих или за спокойна и креативна работна атмосфера с гледка към Витоша, която зарежда с доза вдъхновение. За още по-голямо удобство на разположение ще бъдат и детска занималня, зони за медитация и други уелнес занимания.

Business Garden Office Х е проектиран от MBL Architects, a управлението на строителството е възложено на MBL.

Архитектите и проджект мениджърите работят съвместно с отдел офис площи в MBL, които са ексклузивни консултанти по проекта. Това осигурява взаимодействие между екипите на компанията, обратна връзка директно от клиентите и води до проектиране на функционални сгради с ефективно разпределение.