🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Сливенската "Гео-Кри" завършва ритейл парка в Ямбол

Проектът е за 12 млн. лв. и строителството трябва да приключи до ноември

Бюлетин: Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

Сливенската строителна компания "Гео-Кри" е на финала на най-мащабния си проект до момента - изграждане на Retail Park Yambol в града. Тя е главен изпълнител на мащабния търговски обект, който е на стойност 12 млн. лв., съобщиха от мениджмънта пред "Капитал".

Миналата година "Гео-Кри" се нареди на второ място сред най-динамично развиващите се малки и средни компании в регион Сливен в класацията "Гепард" на "Капитал" с ръст на приходите си от 125%, достигайки 7.695 млн. лв. и нетна печалба 1.607 хил. лв.

През 2019 г. строителната фирма има лек спад на приходите до 6.4 млн. лв. За тази обаче очакванията са за със 100% ръст. "До момента строителните работи на ямболския мол вървят по план, имаме готовност да приключим "Ритейл парк" до ноември", каза Мартин Стефанов, собственик и управител на "Гео-Кри". Според него пандемията не е повлияла чувствително на строителния бизнес в страната. "При вземане на правилни решения за преразпределяне на ресурси и организация на работа и тази година ще бъде успешна за строителния бизнес", казва Стефанов. Според него на пазара на труда в сферата на строителството отново има търсене на работна ръка. "Нуждаем се от качествени и отговорни хора, работа в бранша има", допълни той.

Retail Park Yambol е разположен върху 33.6 дка близо до центъра на Ямбол, на брега на река Тунджа. Инвеститор в начинанието е "Трейд център Ямбол". Ямболският мол ще бъде на един етаж с отворена конструкция и с обща разгъната площ 10 хил. кв.м. Проектът включва 10 магазина и детски кът. Най-големият търговски обект в него ще е на Lidl, разположен върху 2230 кв.м. Инвеститорите изграждат и мост над река Тунджа, който даряват на общината. Съоръжението е на стойност 1.2 млн. лева и ще създаде пряка връзка между централната част на града и кварталите "Каргон" и "Възраждане".

Сливенската строителна фирма "Гео-Кри" е създадена през 2014 г. с фокус върху изграждането на инфраструктурни обекти. Днес разполагат с две производствени бази за метални конструкции - в Сливен и в с. Крушаре. Развива дейността си предимно в Югоизточна България - Сливен, Ямбол, Бургас, Стара Загора, по-рядко работи и по обекти в София. Участва в строителството на обекти на хипермаркети Kaufland, Lidl и други. Дело на "Гео-Кри" е един от новите цехове на италианския инвеститор Миролио, изграждането на водния цикъл на селата около Бургас през 2014 г., базата на фирма "Кале" в Сливен, частни бензиностанции, детска градина в Сливен и други обекти.

В компанията са заети 100 души. "Ще продължаваме да инвестираме в персонала си, това ще бъде и занапред основната ни задача", казва Стефанов. Той добавя, че фирмата му се стреми да работи извън обществените поръчки. Всичко е на принципа на пряко договаряне с текущи контрагенти и ценово офериране, казва той.

По обществени поръчки са изпълнени проекти по внедряване на мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, благоустрояване на градска среда, изграждане на улици, ВиК, мост над река Тунджа в Ямбол, изграждане и ремонт на обществени сгради и паметници на културата. "Частният бизнес е по-устойчив, затова го предпочитаме. Колкото по-малко зависим от общините и държавата в работата си, толкова по-добре", казва Стефанов. Според него в много случаи обявените обществени поръчки са на изключително ниски цени, възложителят не е наясно какво точно изисква. Считаме, че можем да се развиваме успешно и като изпълнител на по-малки, но възлови обекти", казва управителят на "Гео-Кри".

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар