🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

55 години "Кока-Кола" в България в 55 истории от 55 думи

55 години "Кока-Кола" в България в 55 истории от 55 думи
55 години "Кока-Кола" в България в 55 истории от 55 думи
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Кока-Кола" празнува 55 години в България. Производството на иконичната напитка в страната стартира през 1965 г., при това за първи път с лого на кирилица.

55 години по-късно, водена от убеждението, че всеки от нас има история с "Кока-Кола" през тези години, системата на "Кока-Кола" в България кани 55 вдъхновяващи известни личности, инфлуенсъри, служители и партньори да разкажат в 55 думи свой скъп спомен, свързан с популярната напитка .

Представяме ви първата серия от истории: на Юрг Буркхалтер - изпълнителен директор на "Кока-Кола ХБК България", Евелин де Лирснайдер - изпълнителен директор на "Кока-Кола България", както и тези на Графа, Гери Турийска и Ники Кънчев.

Юрг Буркхалтер

Изпълнителен директор

"Кока-Кола ХБК България"

Израснах в малко градче в Швейцария - в къща с голяма градина. Всяка събота трябваше да помагам на баща ми и заедно ремонтирахме къщата и работихме върху градината. Помня, че в гаража ни винаги имаше каси Coca-Cola, с които се освежавахме през почивките и които винаги бяха до нас в построяването на дом за семейството ни.

Евелин де Лирснайдер

Изпълнителен директор

"Кока-Кола България"

Мисията на Coca-Cola е да носи щастие - в личния ми живот тя ме свърза със съпруга ми, предложи ми работа и пътуване из различни страни, но най-вече - всеки ден съм заобиколена от невероятни, вдъхновяващи и забавни колеги, които непрестанно ме предизвикват да давам най-доброто от себе си и да създам положително въздействие в света.

Графа

Певец

Coca-Cola е легендарна напитка и бранд, който носи в себе си иновативното и неочакваното. Винаги съм се впечатлявал колко добре са подбрани музикалните теми и песни, които придружават посланията им. Coca-Cola е част от музикалния живот в България и заедно сме работили по редица успешни и запомнящи се проекти. Честити 55 години в България, Coca-Cola!

Гери Турийска

Пощенска кутия за приказки

Нали го знаете това - "Coca-Cola sometimes war"? Едно от любимите ми изречения от небезизвестното парче на Rammstein - "Amerika". С моята Coca-Cola в ръка сме преживели много красиви моменти - целувки, поезия, изгреви, залези, но най-скъпи са ми концертите. Сладкият послевкус в устата от доброто ѝ съчетание с музика на живо. Coca-Cola звучи добре!

Ники Кънчев

Tелевизионен и радиоводещ

През 2010 г. водих големите тържества за 125-годишнината на Coca-Cola пред Националния исторически музей. Помня още някои слогани от историята на марката: "Жаждата не познава сезон", "Изпийте чаша радост".

Повече от 130 години да просъществуваш като марка и 55 години да забавляваш българите - със сигурност трябва да имаш определени качества за целта.

Coca-Cola ги има.