🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Джоуи Прайс: Сега е моментът HR да покаже колко е ценен като генератор на приходи

HR специалист и лектор на HR and Leadership Forum 2019

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Профил

Джоуи Прайс е награждаван специалист по човешки ресурси, бизнес треньор и лектор. Той е основател и изпълнителен директор на Jumpstart: HR - консултантска компания по HR за малки фирми и стартъпи, и водещ на Business, Life и Coffee - неговия седмичен подкаст за личностно и професионално развитие. Прайс ще бъде един от лекторите и водещ на уъркшоп на конференцията HR and Leadership Forum, която "Капитал" организира.

Новите технологии вече трансформират бизнес процеси и цели организации. Какво означава това за бъдещето на работата?

- Това означава, че трябва да сме отворени към преоценка на всичко, което мислим, че означава успех на работа. От работа от разстояние до облаги - нищо не е такова, каквото беше преди десет години. Докато по-новата технология продължи да предизвиква начина, по който правим бизнес, лидерите трябва да се научат да се адаптират или ще станат ненужни.

Как HR специалистите трябва да реагират на тези нови развития?

- Трябва да са развълнувани, тъй като посоката, в която се движи бизнесът, ги поставя на шофьорското място! Основното съобщение е, че HR специалистите трябва да приемат към промяната и да бъдат проактивни, за да подготвят работното си място за успех. Това означава, че HR специалистите трябва да се подготвят агресивно и да водят с кураж, защото бъдещето на работата се разкрива пред очите ни всеки ден. Сега е моментът HR да покаже колко е ценен като генератор на приходи в организацията.

Започнали сте кариерното си развитие преди десет години като асистент човешки ресурси, а сега сте главен изпълнителен директор на собствена консултантска компания. Защо избрахте да започнете собствен бизнес?

- Реших да започна собствен бизнес, защото моята мисия в живота е да помогна на колкото се може повече бизнес лидери, понеже мога да разбера развиващия се свят на културата на работното място и управлението на хората. Нещата просто не са такива, каквито бяха, и не всеки обръща внимание на това. Но стартирайки собствена компания и помагайки на бизнес лидери да разраснат бизнеса си, имах късмета да стана глас, който си заслужава да бъде слушан.

Имате и свой седмичен подкаст - Business, Life, and Coffee. Как избирате темите в него?

- Темите са базирани на това, което чета в новините, разговорите ми с други предприемачи и съвети, които бих искал да съм получил, когато започвах собствения си бизнес. Много е лесно да се предположи, че всеки има достъп до качествена информация за това как да стане успешен, но това не е така. Така че моят подкаст е начин да дам стойност на хора, които имат смартфони и компютри, но нямат достъп до професионален ментор.

Какво се надявате, че ще научат участниците на конференцията HR and Leadership Forum 2019?

- След HR and Leadership Forum 2019 участниците трябва да могат да кажат "нещата се променят и сега знам как да се адаптирам." Урокът от моите презентации е, че правилните инвестиции в хората ще бъдат най-големият определящ фактор за бъдещия ви успех. Няма да има друг начин да се конкурираме в бъдещето на работата, без да разберем тази истина.

HR and Leadership Forum

Конференцията ще се проведе на 31 октомври в Sofia Event Center. Повече информация за програмата и лекторите можете да видите на уебсайта на събитието и във фейсбук. Възползвайте се от специалното early bird намаление и заявете своя билет тук.
Все още няма коментари
Нов коментар