🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Как HR може да се превърне в двигател на бизнес растеж

Разберете на годишната конференция HR and Leadership Forum 2019, която "Капитал" организира на 31 октомври

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Как специалистите по човешки ресурси могат да допринесат за развитието на бизнеса? Това ще е темата на разговор в един от панелите по време на конференцията HR and Leadership Forum 2019, която "Капитал" организира на 31 октомври в Sofia Event Center. В дискусията ще се включат Ева Македонска, директор "Човешки ресурси" в Ingram Micro, Катерина Шопова, директор "Човешки ресурси" в "Лидл България", и Кремена Лефтерова, бизнес партньор "Човешки ресурси" в "Марс България". В ролята на модератор ще влезе Мария Атанасова, директор "Човешки капитал" за регион EMEA в Progress.

Мария Атанасова, директор "Човешки капитал" за регион EMEA в Progress

Мария Атанасова става част от HR екипа на Progress (тогава Telerik) през 2010 г., като кариерният ѝ път преминава през различни роли в областта на човешките ресурси. След като Progress придобива Telerik през 2014 г., Атанасова поема ролята на глобален HR бизнес партньор за цялата инженерна група на Progress. Днес тя е директор "Човешки капитал" за региона EMEA. Тя изпълнява ролята и на стратегически бизнес партньор в глобален мащаб за една от дивизиите на компанията - Developer Tooling. Мария има богат опит управлението на човешките ресурси, както и в управлението на ключови глобални проекти, фокусирани върху изграждането на работодателската марка на Progress, развитието на иновативна философия на подбора на талант и отношението към кандидата.

Ева Македонска, директор "Човешки ресурси" в Ingram Micro

Ева Македонска има над 14-годишен опит в аутсорсинг бизнеса в различни HR роли в България, Чехия и Малта. Присъединява се към Ingram Micro през 2012 г. като директор "Човешки ресурси", когато се открива българският офис на компанията. За това време изгражда ефикасен процес за набиране на кадри и превръща възможностите за обучение и развитие в ключов фактор за привличане на служители, както и за стимулиране на тяхната производителност и ангажираност.

Катерина Шопова, директор "Човешки ресурси" в "Лидл България"

Катерина Шопова започва кариерата си в областта на човешките ресурси в Coca-Cola Hellenic Bottling Company, след което се присъединява към екипа на British American Tobacco. Продължава кариерата си в "Каменица" АД, където е част от екипа, отговорен за изграждането на нова клъстерна структура на компанията, включваща пазарите България и Румъния. В началото на 2018 г. става част от екипа на "Лидл България" като директор "Човешки ресурси".

Кремена Лефтерова, бизнес партньор "Човешки ресурси" в "Марс България"

Кремена Лефтерова е бизнес партньор "Човешки ресурси" в "Марс България", където отговаря и за Албания, Черна гора, Косово и Северна Македония. Лефтерова активно участва в стратегията на компанията за развитие на служителите и за постигането на общите цели на екипа. Тя има богат опит в областта на човешките ресурси и преди да се присъедини към "Марс България" е работила за Ingram Micro и Penny Market.

От програмата на HR and Leadership Forum 2019 ще научите още:

  • Как успешно да се адаптираме към постоянната промяна
  • Битката за кадри - как да бъдем крачка пред конкуренцията
  • Как да постигнем баланс между технологията и човешките умения
  • Служителско преживяване - как да го изградим
  • Как да се възползваме от новите технологии на работното място

Все още няма коментари
Нов коментар