🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"Разследване на самолетни катастрофи" се завръща по National Geographic

Поредицата ще се излъчва от 26 февруари всеки понеделник от 22 часа

"Разследване на самолетни катастрофи" се завръща по National Geographic
"Разследване на самолетни катастрофи" се завръща по National Geographic
   ©  Cineflix 2023
   ©  Cineflix 2023
Бюлетин: Маркетинг и реклама Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа

Икар полита с криле като равен на боговете, но не е безсмъртен. Мит, който показва, че за всяко безразсъдство се плаща висока цена.

Човешкият стремеж за полет в небесата отдавна вече е достъпен за всеки на борда на самолет.

Авиацията постоянно разширява границите на възможното.

Бъдещето вещае много иновации като композитните материали вместо дуралуминий, малки самолети да се резервират на принципа на Uber, керосинът да се замени от биогорива, водород, слънчева енергия. Дори и без пилот в самолета и само машини за проверка на летищата. Но преди футуристичните визии да се превърнат в реалност, винаги най-голямата ценност ще е

да се осигури безопасност на човешкия живот.

В най-технологичния отрасъл през последните години не са се случили толкова революционни неща. Промените стават след всички тестове и изпитания, през които задължително трябва се премине, за да бъдат внедрени. Най-важният принцип в авиацията е Safety first.

Компаниите от авиационния и въздухоплавателния отрасъл са обект на строги регулаторни изисквания, стандарти и закони.

Полетът със самолет е най-безопасният начин за пътуване. Доказват го всички статистики и доклади за транспорта в глобален мащаб, както и мненията на експертите. И това е така, защото авиационният икономически сектор осигурява не само глобално свързаност и просперитет, но поставя като приоритет безопасността и иновациите за постигането й. Самолетите стават все по-добри, по-"умни" и по-надеждни.

Катастрофите във въздуха се случват все по-рядко, но винаги светът долу затаява дъх и търси причината за трагедията. Разследването на ужасяващите инциденти подобрява дизайна на самолетите и прави по-безопасен въздушния трафик.

"Разследване на самолетни катастрофи" се завръща по National Geographic за своя 23-ти сезон и разкрива истината зад най-легендарните авиационни катастрофи.

Всеки епизод включва

разкази на очевидци, завладяващи възстановки, най-съвременни компютърно генерирани изображения, информация от черни кутии, записи от пилотската кабина и интервюта с разследващите, които в крайна сметка са определили какво се е объркало.

Компанията Boeing все още не може да се възстанови след двете катастрофи на 737 MAX 8 само за пет месеца. Зрителите ще разберат защо се наложи тази смъртоносна директива, която спря целия флот от тези самолети.

Друга разгадана загадка е как изгряваща футболна звезда Емилиано Сала изгуби живота си. Разследването на британските следователи поема в обрат, който никой не е очаквал.

Туристи вместо да се наслаждават на грандиозен водопад в Аляска, губят живота си. Два самолета се сблъскват, а следователите трябва да се уповават на 3D технологията, за да разберат причините.

Приближавайки се до Тайпе по време на буря, полет 676 на "Чайна еърлайнс" изведнъж пада върху натоварено шосе. Това е най-тежката авиационна катастрофа в историята на страната, отнела живота на всички 196 души на борда и шестима души на земята. Разрешаването на случая се свежда до 11 мистериозни секунди, в които нито един от пилотите не поема управлението.

Тези и още разследващи епизоди ще покажат на зрителите на National Geographic не само легендарните инциденти, но и колко е важно ефективното управление на кризи и бързата реакция при неочаквани ситуации. Поредицата отразява най-важните аспекти на авиационната безопасност и дава дълбок анализ на причините за инцидентите. Всичко това се вписва в стремежа на авиационния сектор да подобри безопасността и да гарантира непрекъснатото си развитие в глобален мащаб.

Зрителите могат да видят начините, по които индустрията учи от грешките на миналото и постоянно се стреми към по-добра безопасност и качество на услугите.

Вълнуващите разследвания от новия сезон на "Разследване на самолетни катастрофи" може да проследите от 26 февруари всеки понеделник от 22 ч. по National Geographic.