🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Малки, но силни

Няколко летни предложения за портативни говорители

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

В последните години цените на портативните bluetooth колонки намаляха, а качеството им нарасна значително. Изборът на пазара е огромен и макар малкото тяло да ограничава възможностите им, е впечатляващо какъв звук могат да възпроизведат благодарение на новите технологии. Тези продукти са предпочитани от много музикални фенове заради удобството им и възможността да бъдат носени навсякъде - независимо дали на пикник, плажа, планината или просто в задния двор. В "Капитал" подбрахме няколко варианта за лятото, като моделите са водоустойчиви.

Sonos Roam

360 лв.

Roam е първият истински портативен модел на американската компания, и е впечатляващо какъв звук вади от толкова леко тяло (430 г), като дори басът е изключително добър за такъв размер. Има възможност както за bluetooth, така и за wi-fi свързаност, като освен навън може да бъде използван и за смарт говорител в дома (поддържа Google Assistant и Alexa). Приложението на Sonos е сред най-добрите на пазара, а има и функция за автоматична настройка на звука спрямо средата. Водоустойчив и прахоустойчив е, а единственият му минус спрямо конкурентите е по-слабата батерия (до 10 часа). Поддържа и безжично зареждане.

JBL Flip 5

200 лв.

През последните години JBL напредна изключително на пазара на портативните колонки, а серията Flip стана любима заради достъпността и качеството спрямо цената. На първо място е издръжливостта на говорителя, като добрият дизайн позволява подмятането му на плажа без притеснения (има IPX7 сертифициране). Батерията издържа без проблеми 10-12 часа, а през приложението JBL Connect може да бъде свързан с други говорители JBL. Звукът е сред най-добрите в тази ценова категория и размер.

Sony XBS-23

150 лв.

Цилиндричният дизайн на Sony напомня на други модели на пазара, но е изключително удобен. SRS-XB23 надгражда предишните предложения на компанията в тази категория - басът е по-добър, а батерията - по-издържлива (до 12 часа при определени условия). През приложението Sony Music Center могат да се променят звуковите настройки, да се добавят други колонки и да се изключва басът (в случай на пестене на батерията). Дизайнът позволява добра издръжливост на удари, вода и прах.

UE Boom 3

260 лв.

Брандът на Logitech Ultimate Ears също се наложи като сериозен играч на пазара, а Boom 3 е сред най-популярните модели в портативната категория. Благодарение на 360-градусовия дизайн звукът е плътен с много добър бас. Батерията е може би най-издържливата в тази категория - до 15 часа, а колонката е изключително здрава и устойчива на вода и прах. През приложението на Ultimate Ears може да се сдвоят няколко говорителя на UE. Пак през него може да се променя звукът в няколко предварително зададени настройки спрямо средата.

Anker SoundCore Flare 2

130 лв.

Anker е известна повече с батериите си, но вече има достатъчно опит в производството на евтини, но качествени bluetooth говорители и слушалки. Anker Soundcore Flare 2 е отлична за цената си колонка, която освен водоустойчивост предлага и много приличен звук. LED светлините на говорителя се синхронизират с музиката. През приложението Soundcore могат да се контролират както светлините, така и аудионастройките с предварително зададени предпочитания спрямо средата. Басът също може да се изключва, а батерията издържа до 12 часа.
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал