Фондът Innovation Capital търси стартъпи за бързооборотни стоки

По акселераторската програма XLRadar Consumer Goods ще бъдат финансирани компании със суми от 25 до 100 хил. евро

Явор Гочев, Ивелин Василев, Васил Христов, Димитър Костов, Ангел Ангелов, Борислав Стефанов от Innovation Capital
Явор Гочев, Ивелин Василев, Васил Христов, Димитър Костов, Ангел Ангелов, Борислав Стефанов от Innovation Capital
Явор Гочев, Ивелин Василев, Васил Христов, Димитър Костов, Ангел Ангелов, Борислав Стефанов от Innovation Capital    ©  Innovation Capital
Явор Гочев, Ивелин Василев, Васил Христов, Димитър Костов, Ангел Ангелов, Борислав Стефанов от Innovation Capital    ©  Innovation Capital
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Фондът Innovation Capital, който управлява 21.1 млн. евро предимно публичен ресурс от Фонда на фондовете, започва да търси стартъпи в сферата на бързооборотните стоки чрез програмата си XLRadar Consumer Goods. В избраните компании ще бъдат инвестирани между 25 и 100 хил. евро, като ще се търсят производители на храни, напитки, козметика, както и фирми в сферата на ритейл логистиката.

"Търсим предприемачи, които имат визия за постигане на бърз мащаб, разпознаваемост на бранда и опит с оптимизация на доставките и развитие на ритейл мрежата. Иновация може да бъде постигната както в производствени компании, така и в каналите на дистрибуция или бизнес модела, например изграждане на лоялна клиентска база чрез абонамент", коментира пред "Капитал" Ангел Ангелов, управляващ партньор в Innovation Capital.

Стартиращите компании, които имат желание да се включат в програмата, могат да попълнят онлайн формуляра за кандидатстване, където да опишат накратко бизнес идеята си. Крайният срок е 6 септември.

Ноу-хау програма

Избраните кандидати ще преминат интензивна едномесечна програма, в рамките на която да развият своите бизнес идеи. Програмата стартира на 23 септември, а организаторите се надяват изданието да протече в присъствена форма. Стартъпите ще се срещнат и с експерти и основатели на компании от сектора, а сред менторите в програмата са: Калин Класанов от RooBar и Rocket Food; Николай Тодоров от Delishu, Горан Досев от Zeleo и Furisto.

"Нямаме минимум или максимум за броя участници, които ще влязат в програмата, и колко ще бъдат финансирани - всичко ще зависи от качеството на идеите, бизнес моделите, уменията и отдадеността на предприемачите към проекта", казва още Ангелов.

Компаниите, които постигнат определени резултати по време на програмата, ще получат възможността да представят своя бизнес пред комисия от екипа на Innovation Capital и представители на други фондове за рискови инвестиции. Журито ще определи кои стартъпи да получат финансиране от 25 хил. евро, а три от компаниите ще имат възможност да получат още 75 хил. евро в рамките на следващите 12 месеца. За да вземе допълнителното финансиране, всяка компания ще трябва да достигне ключови показатели, свързани с разработката на продукта, и да получи съответната обратна връзка от пазара. Innovation Capital ще придобие по 10% дял от всяка компания, която получи финансиране на стойност 25 хил. евро.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    ilinden avatar :-@
    Peacock
    • + 1

    Много странно! Шестима смеещи се младежи, управляват публичен ресурс и ще участват с 25-100К , горе долу колкото 1-2-3 месечните им заплати!
    Да - всеки би се радвал на такъв кеф - разбирам ги!!!!!

    Нередност?
Нов коментар