🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Българската PetStay предлага гледачи на кучета и котки

Платформата за настаняване на домашни любимци свързва стопани с гледачи

Платформата за гледачи на домашни любимци стартира миналия месец
Платформата за гледачи на домашни любимци стартира миналия месец
Платформата за гледачи на домашни любимци стартира миналия месец    ©  PetStay
Платформата за гледачи на домашни любимци стартира миналия месец    ©  PetStay
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Когато собствениците на домашни любимци трябва да пътуват без тях, имат два избора. Единият е да се помолят на роднина или приятел да ги гледа. Другият e да ги оставят в хотел за кучета, където безопасността на животните, а и условията, невинаги са гарантирани. От това лято обаче има нова възможност на българския пазар, която позволява на собственици да намират подходящ гледач на своите домашни любимци срещу заплащане.

В онлайн резервационната платформа PetStay стопаните на кучета и котки могат да избират доверени гледачи, които да се съобразяват с режима и храненето на домашните им любимци в безопасна среда. На сайта на PetStay собствениците могат да проверят кои гледачи са свободни в търсените от тях дати и да изберат измежду 35 одобрени гледачи в 5 български града.

Как да стана гледач

Всеки любител на животни може да стане доверен гледач на платформата след сравнително лесен процес на проверка. Трябва да създаде профил в системата, в който обяснява защо иска да стане гледач и изрежда опита си в гледането на кучета и котки досега. След регистрация, всеки кандидат минава през проверка на самоличност. Следва онлайн интервю, в което се обсъждат качествата, опита и заетостта на гледача. А при одобрение, се изготвя подробен профил, който собствениците на животни могат да разглеждат на платформата.

При всяка успешна резервация PetStay взема 20% комисиона от гледача, като планът е в следващите месеци компанията да въведе още такси. Гледачите получават парите си под формата на месечни плащания от PetStay. Заетостта, изискванията и цените определят сами, като могат да получат съвети за ценообразуване и условия от екипа на платформата. Собствениците могат да избират квартала на своя гледач, а цената на нощувка варира между 25 и 40 лв.

Финансово побутване

Мажоритарен собственик във фирмата "Пет Стей" е Петър Бояджиев, който държи близо 92% дял в дружеството. Останалите 8% са собственост на българския фонд за дялово инвестиране Vitosha Venture Partners, който по-рано тази година включи PetStay в акселераторската си програма АCCELERATE и вложи 38 хил. евро в компанията.

В следващите месеци основни приоритети на платформата са увеличаването на броя на доверени гледачи и поетапното внедряване на допълнителни услуги, разказва Бояджиев. "Поетапно ще работим над осъществяването на стратегически партньорства и ще въвеждаме допълнителни инструменти за монетизация," добавя той. А за 2024 г. плановете включват и излизането на услугата в съседни пазари.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    Angello avatar :-|
    Angello

    Като начало могат да си оправят сайта, че е безкрайно бъгав, а това прави много лошо впечатление. Иначе е ниша.

    Нередност?
Нов коментар