Безплатната академия BASE търси предприемачи за обучение в Стара Загора

Това е третото издание на програмата в града, кандидатстването е отворено до 4 март.

Четири проекта си поделиха наградния фонд от 10 хил. лв. във второто издание на академията в Стара Загора
Четири проекта си поделиха наградния фонд от 10 хил. лв. във второто издание на академията в Стара Загора
Четири проекта си поделиха наградния фонд от 10 хил. лв. във второто издание на академията в Стара Загора    ©  BASE
Четири проекта си поделиха наградния фонд от 10 хил. лв. във второто издание на академията в Стара Загора    ©  BASE
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Старозагорци с идея или малък бизнес, който искат да развият успешно, могат да се включат в третото издание на Бизнес академията за стартиращи предприемачи (BASE). Програмата ще започне през март и ще срещне участниците с вече доказали се предприемачи с опит в различни направления - финанси, продажби, маркетинг, човешки ресурси, правни норми, презентационни умения и др. Кандидатстването е отворено до 4 март, а тези, които се включат в академията, могат да кандидатстват и за финансова подкрепа за своя проект, като подготвят и представят бизнес план в края на обучението. Предвиденият награден фонд е 10 хил. лв.

Предишни издания

Безплатната програма се провежда в партньорство с фондация "Америка за България", Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) и асоциация "IT Стара Загора". Досега са проведени общо 40 издания на BASE в 19 различни града в страната, а програмата в Стара Загора се организира за трети път. По данни на бизнес академията общият брой на завършилите до момента в България е 800 души.

Във второто издание на бизнес академията в Стара Загора участваха близо 40 души, а половината от тях подготвиха бизнес планове. Проектите включваха фирма за модулни къщи, фотография на домашни любимци, къща за гости, приключения и преживявания в Родопите, студио за графичен и уеб дизайн, бранд за диво къмпингуване, бижута от полимерна глина и школа по китара. В началото на февруари, когато приключи второто издание, четири проекта си поделиха наградния фонд от 10 хил. лв. "С втората ни група предприемачи доказахме, че в града и региона има много смели и креативни хора с изключителни идеи, които наистина могат да променят средата към по-добро", коментира Боряна Пейчева от асоциация "IT Стара Загора" в прессъобщение.

Предприемачество от А до Я

Обучението обхваща различните аспекти на бизнеса и управлението, предоставяйки цялостен подход към предприемачеството. Темите, които участниците ще покрият в продължение на 12 седмици, включват стъпки за създаване на бизнес план и използване на маркетингови стратегии, а също и счетоводство, данъци, човешки ресурси и правни аспекти. Програмата ще помогне на кандидатите за разбирането на административните и юридически изисквания за успешното развитие на техните бизнес идеи. В последната обучителна седмица участниците ще работят върху своите презентационни умения, необходими за представянето на техните бизнес планове пред жури и потенциални инвеститори.

Лекциите ще се провеждат всеки четвъртък от 18:00 до 21:00 ч. в споделеното работно пространство The Lodge Coworking Space. Академията ще завърши през юни 2024 г., когато участниците ще представят своите индивидуални бизнес планове.

За хората, които се намират извън населените места, където се провежда програмата, но искат да научат повече за предприемачеството, е наличен безплатен учебник - "Наръчник за успешен бизнес", на уебсайта на BASE. В него има подробна информация за започване на собствен бизнес, представена стъпка по стъпка, включително практически примери и упражнения.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар