🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

QuTS hero надхвърля очакванията към съхранението на данни

От управление на системите за съхранение до съвместна работа с различни медии - QuTS hero ускорява критичните за вашия бизнес задачи

QuTS hero надхвърля очакванията към съхранението на данни
QuTS hero надхвърля очакванията към съхранението на данни
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

В днешния свят на интензивна употреба на информационни технологии бързо променящите се изисквания са ключ към успеха или неуспеха на корпоративните организации. Бюджетите подлежат на строг контрол, а всеки потенциален престой дори за секунди е потенциална катастрофа. Операционната система QuTS hero на тайванската компания QNAP разчита на файловата система ZFS, която дава приоритет на целостта на данните, за да отговори на нуждите от високопроизводително и стабилно създаване на резервни копия на данните.

Обемът данни, генерирани от съвременните предприятия, е зашеметяващ и представлява сериозно предизвикателство за ИТ персонала. Затова предприятията се нуждаят от системи за съхранение с безкомпромисна надеждност и стабилност, за да осигурят растежа на своя бизнес, а същевременно да задоволяват изискванията за оперативна ефективност и рентабилност. Общите ИТ предизвикателства за големите предприятия са:

  • Надеждно съхранение на данни за защита на критичните за мисията на фирмата данни и приложения.
  • Устойчиво за бъдещето планиране на резервното копиране и възстановяване след бедствия.
  • Гъвкава и рентабилна архитектура за съхранение на данни.
  • Опростено управление на удостоверяването на потребителите.

Решението QuTS hero на QANP дава възможност за високопроизводителна VDI инфраструктура и планиране за надеждно възстановяване след бедствия и аварии. QuTS hero намалява риска от повредени данни, причинени от грешки при записа им или при прекъсване на захранването. Конфигурацията RAID Z допълнително създава по-гъвкаво съхранение с гарантирана защита на данните. Дедупликацията и компресирането на входящите данни значително подобряват ефективността. За клонове в различни региони ИТ екипите могат да използват облачна услуга за управление на идентичността и достъпа Azure AD®, така че потребителите да получат достъп до различни приложения, устройства и мрежи.

Решението е подходящо и за малки и средни фирми без ИТ отдел

В малките офиси централизираното съхранение на данни с лесно управление е много важно за ускоряване на ежедневното създаване и споделяне на файлове. В тези фирми обаче често липсва бюджет за ИТ специалисти. Затова фирмите може да се сблъскат с проблеми като затруднено централизирано управление на системата за съхранение, липса на единен план за надеждно създаване на резервни копия на данните и тяхното възстановяване. Настройките за удостоверяване самоличността на потребителите са досадна задача, особено когато служителите непрекъснато са в движение.

QuTS hero осигурява ефикасно управление на достъпа на множество потребители. NAS системите предоставят централизирано съхранение на данни, а с QuTS hero те осигуряват ценово ефективно създаване на моментални снимки на споделени папки, без да се използва допълнително дисково пространство. Бързото създаване на резервни копия се допълва от намаляване на заплахите от криптовируси.

Съвместно редактиране на медийни файлове

Когато става въпрос за съхранение и споделяне на медийни файлове, за редакторите в телевизионните студиа е важно да имат стабилен достъп до файлове и възможността да редактират и споделят мултимедийни файлове едновременно с другите членове на екипа. В този случай те могат да се сблъскат с неочаквано повреда на изображенията в "суров" RAW формат по време на редактирането, а членовете на екипа да нямат достъп до NAS системата, за да редактират заедно медийните файлове в единен работен процес.

QuTS hero предлага компресиране и дедупликация на входящите данни. Със своята голяма производителност, капацитет и мащабируемост NAS системите на QNAP представляват идеалното решение за съхранение на медийни файлове с висока разделителна способност. QNAP предоставя NAS системи с мрежова свързаност 5GbE, 10GbE и Thunderbolt™, както и разширение с PCIe за по-бърза връзка - 10GbE, 25GbE и дори 40GbE. Чрез възможностите за самовъзстановяване на QuTS hero целостта на данните е гарантирана с помощта на автоматично откриване и коригиране на повредените данни.

За повече информация:

"Перси" ООД

София 1330

ул. "Златна Добруджа" 18

[email protected]

www.persy.com

тел.: 0700 42030