Дигитални модели

Кои са технологичните иновации от тази седмица

//крипто

Първият индийски еднорог вече е оценен на 2.15 млрд. долара

Първият индийски еднорог - борсата за криптовалути CoinDCX, удвои оценката си до 2.15 млрд. долара, след като приключи рунд от финансиране, от който са събрани 135 млн. долара. Steadview и съществуващият инвеститор Pantera са ръководили финансирането серия D, а Coinbase Ventures, Kingsway, DraperDragon, Republic и Kindred Ventures също участваха в новото финансиране на стартиращата компания със седалище в Мумбай. Според Сумит Гупта, съосновател и главен изпълнителен директор на CoinDCX, новото финансиране е специално заради типа инвеститори, които са подкрепили компанията му. "Това дава добър тласък на цялостната индустрия", заяви той пред TechCrunch. Свежите средства ще бъдат вложени в привличането на нови кадри, както и в интеграцията на кратки обучителни видеа относно криптовалутите в приложението на борсата.
//застраховане

Застраховка на автомобил чрез приложение вместо чрез брокер

Едва 21% от 12-те млн. автомобила в Нигерия имат валидни застраховки, като останалите или въобще нямат подобна, или разполагат с фалшива такава. Причината за това е начинът на застраховане в страната, където подобни услуги се предоставят от брокери, а отговорността колата на даден човек да бъде застрахована пада само върху него. Стартъпът Etap обаче иска да сложи край на това, като за целта завърши предварителното си финансиране със събрани 1.5 млн. долара. Главният инвеститор в предварителния рунд е подразделението за рисков капитал на Toyota Tsusho и CFAO Group - Mobility 54. "Нашият план е да имаме най-предпочитаните застрахователни продукти и да разрастваме и мащабираме това в Африка. Чувствам, че сме в идеална позиция да постигнем това", каза основателят и главен изпълнителен директор на Etap Ибрахим Бабалола пред TechCrunch. Компанията твърди, че чрез нейното приложение потребителите могат да купят застраховката си за 90 секунди, а попълването на искове би отнело около три минути. Etap също така дава известие, когато застраховката изтече, като има и възможност за автоматично подновяване - нещо, което до момента липсва в Нигерия.
//автоматизация

Изкуствен интелект в офиса

Изкуственият интелект (AI) и автоматизацията са все по-голяма част от живота ни, като те могат да бъдат намерени във все повече различни индустрии и бизнеси. Една от сферите, в които AI все още не е навлязъл е тази на офисните пространства. Според китайския стартъп Laiye това е пропусната възможност, като компанията специализира в разговорен AI и роботизирана автоматизация на процесите (RPA). RPA е технология, която имитира повтарящи се човешки действия, взаимодействащи с цифрови интерфейси. Компанията завърши рунд на финансиране, от който събра 150 млн. долара, които ще бъдат инвестирани в разширяване на световния пазар. Освен новото финансиране от Laiye обявиха и придобиването на френския доставчик на услуги за чатбот Mindsay, като сумата по сделката не се обявява. Купуването на Mindsay дава перфектна възможност на китайския стартъп да навлезе на европейския пазар, като компанията ще търси и френски кадри, които да развиват изкуствения й интелект.
Все още няма коментари
Нов коментар