🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>
Съфинансирано от Европейския съюз. Изразените мнения и становища обаче са само на автора (авторите) и не отразяват непременно мнението и становището на Европейския съюз. Нито Европейският съюз, нито предоставящият орган носят отговорност за тях.
съфинансиран от Европейския съюз

БИОлогика 4: Биологично растениевъдство, част 2: контрол на плевелите и вредителите, преход

Четвърти епизод от поредицата "БИОлогика", посветена на биологичното земеделие

Бюлетин: Агробизнес и финансиране от ЕС Агробизнес и финансиране от ЕС

Най-важното от сектора на агробизнеса и еврофинансирането за земеделието всеки месец във вашата поща

"БИОлогика" е видеопоредица на "Капитал", съфинансирана от Европейския съюз, която ви запознава с основните принципи и добри практики на биологичното земеделие. В поредица от 8 видеа д-р Стоилко Апостолов, управител на фондация "Биоселена", представя в детайл различни подходи, подсектори, изисквания и тенденции, свързани с биорастениевъдството и биоживотновъдството, и защо биохраните са добър избор.

Отглеждането на растения и получаването на добра реколта от тях е първостепенна задача за всяка ферма. Кои са естествените фактори, които пречат това да се случи?

В този епизод на "БИОлогика" говорим за нежеланите растения, които се конкурират с културните растения за вода, хранителни вещества и слънчева светлина и които при прекалено много размножаване, могат да намалят значително и дори да провалят реколтата.

Какви допълнителни щети нанасят вредители като акари, насекоми, нематоди и гризачи? И ако в конвенционалните ферми контролът на болестите и вредителите се осъществява с голямо разнообразие от химически препарати, наричани с общия термин пестициди, то как се справят биофермерите с предизвикателствата?

3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар