🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Строител на капитализма: Дейв Калхун, главен изпълнителен директор на Boeing

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Сътресенията в американския производител на самолети Boeing от началото на годината доведоха до промени в ръководството. Главният изпълнителен директор Дейв Калхун ще се оттегли от поста си в края на тази година като част от поредица от промени на най-високо ниво в компанията. Председателят на борда Лари Келнер също ще напусне. Той ще бъде заменен от бившия главен изпълнителен директор на Qualcomm Стив Моленкопф, който ще ръководи търсенето на наследник на Калхун. Един от световните лидери в авиационния сектор се бори да овладее последиците от инцидента през януари, при който панел на вратата на самолет на Alaska Airlines изхвръкна по време на полет. Инцидентът, който беше със самолет 737 Max 9 на Boeing, се разследва от Министерството на правосъдието на САЩ и Федералната авиационна администрация на САЩ.

Калхун определи инцидента от януари като "преломен момент" за Boeing. Във вътрешна бележка до служителите той заяви, че компанията "трябва да продължи да реагира на този инцидент със смирение и пълна прозрачност". "Ще почувствам, че пътуването е завършило правилно, едва когато приключим работата, която трябва да свършим", казва Калхун.

3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар