Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK

Да се разреши ли притежаването на оръжие?

Преглед на профилСъздадена от:Dragoslava
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email

10 коментара

Избор на тип:
Преглед на профил роджър Рейтинг: 909 Неутрално
26 юли 2012 15:04 1
- +Оценка
-1 +11

Всъщност, в момента лошите така и така си имат, проблемите са за нормалните хора ...

_____

https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 
Преглед на профил plamitus Рейтинг: 627 Неутрално
27 юли 2012 12:31 2
- +Оценка
+9

Трябва първо да се промени законът за неговото използване, защото само притежаването му не означава използване и при опит да защити дома и семейството си с огнестрелно оръжие, човек почти винаги попада под ударите на правосъдието. Чак след изчистване на тези пропуски и недомислици, може да се мисли да разрешаване масовото използване на късоцевно нарезно оръжие и то само с травматични боеприпаси, защото все пак няма да обръщаме държавата на бойно поле. Колкото до криминалните елементи притежаващи оръжие, за тях има полиция и нека те се заемат със случаите, освен ако не играят комбина.

 
Преглед на профил Lady Zeppelin Рейтинг: 1416 Неутрално
28 юли 2012 14:00 3
- +Оценка
-2 +2

Оръжията не винаги се използват за защита.
В страните, в които има лесен достъп до оръжия, най-голям процент самоубийства се извършват именно по този начин. САЩ са на първо място в тази класация с 57 процента, Швейцария - на второ с около 25 процента.

_____

Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 
Преглед на профил voklev Рейтинг: 233 Неутрално
28 юли 2012 16:09 4
- +Оценка
-4 +2

Не ! Това е възможно само в страни със силно развита демокрация и висок жизнен стандарт. В нашата феодално-комунистическа д-ва , това би било пагубно !

 
Преглед на профил kkk_20 Рейтинг: 1416 Неутрално
29 юли 2012 01:27 5
- +Оценка
+7

След като на МВР не може да се разчита, по- добре хората сами да си защитават и живота и имуществото.

 
Преглед на профил voklev Рейтинг: 233 Неутрално
29 юли 2012 21:14 6
- +Оценка
+3

До коментар [#5] от "kkk_20":Съгласен, но сме агресивни , и прости и ще се избием. Пример - А кани Б в дома си, гръмва го - после пише , че Б го нападнал...и т.н. Лошото е друга позиция - в колата ти те нападат двама , ти ги гръмваш - и закона ти казва - нямал си право отиваш в затвора, абе шибана д-ва , и оръжие има достатъчно

 
Преглед на профил kkk_20 Рейтинг: 1416 Разстроено
30 юли 2012 15:12 7
- +Оценка
+6

До коментар [#6] от "voklev":

Първия пример - съгласна съм, че има агресивни и прости хора, но те и сега се избиват. Да, ще бъде по- лесно с оръжие, но какво да се прави... Е, разбира се може да се въведат ограничения при психическа негодност, криминално минало и т.н., но те едва ли ще се спазват при тази корупция, за което пак ние юе сме си виновни.

Втория пример- въпрос на формулировка на закона и на точна стрелба.

В момента какво става- идват една тълпа цигани, вземат каквото им хареса от къщите по селата, пребиват собственика и заминават. МВР дори не прави опит да ги преследва, за съдилищата да не говорим.
Според мен страхът, че човекът, който искат да ограбят може да има оръжие и да ги застреля е единствената спирачка. Всички останали институции в държавата за съжаление не работят. Болно ми е, че сме стигнали до там, но не виждам друг изход. Сегашното положение е просто нетърпимо!


 
Преглед на профил voklev Рейтинг: 233 Неутрално
30 юли 2012 17:37 8
- +Оценка
+6

До коментар [#7] от "kkk_20":Права си ккк 20. И за циганите си желязно право. Ами, виж , тук, законът де, дори и на полицаите не им дават да стрелят при самозащита. Циганите знаят това. Не е проблемът в оръжието, а в закона. Ааа, виж, то е измислено - от Създателят разбира се ! Голям грях е да убиеш - дори и в Библията го пише, наказанието "горе" в менталния живот е страшно, НО, ако това сториш при заплаха от залишаване на твоя живот - "горе" минаваш като глоба за неправилно паркиране/символично казано/ И кво излиза тогава - че ние сме атеисти и вкрайна сметка от това си патим като цяло.

 
Преглед на профил leon12 Рейтинг: 1416 Неутрално
18 авг 2012 16:10 9
- +Оценка
+2

Това ако някой се осмели да направи - непременно ще влезе в историята! Това ще бъде началото на "отсрелване /без преброяване/ на дивите..

 
Преглед на профил Настрадин Ходжа Рейтинг: 1416 Неутрално
15 сеп 2012 23:03 10
- +Оценка
+2

Да, защото и сега бандитите имат оръжие, а гражданите са обезоръжени.

_____

#ДАНСwithme до #ОСТАВКА