Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email

Заключителни тези - Силният интерес и страсти до голяма степен изместиха истинската тема на дебата

Снимка

Родителите вече имат реална възможност да се възползват от правото си на избор

Румен Стойчев

Разгорещеността на тези дебати потвърди, че нашите домакини от "Капитал" са преценили правилно важността на темата. Навлизайки в заключителния етап на дебатите, може да направим няколко важни извода. 1. Конструктивна е само страната, защитаваща правото на свободен избор на родителите.

Основна теза Заключителна теза
Снимка

Никой не може да противопоставя своето лично право на правото на останалите

Евгени Генев

Твърдението, че липсва консенсус "…дали ваксините са полезни за здравето, или са вредни" е неверен и зловреден. Ваксинопрофилактиката има достатъчно дълга история в медицината (не в правото!) и толкова много доказателства, че е спасила и продължава да спасява милиони деца.

Основна теза Заключителна теза

Резултати от гласуването на този етап

80%184 гласа
 Благодарим за вашия глас!
20%46 гласа

Кристина Христова

Модератор
Когато преди около две седмици започнахме дебата "Трябва ли ваксинирането да бъде право на личен избор?", аз лично научих много от аргументираните коментари във форума. За съжаление обаче донякъде твърде силният интерес и страсти до голяма степен изместиха истинската тема, а именно "за или против свободния избор при ваксинирането". Дебатът не е "за" или "против" ваксините, нито "за" или "против" хомеопатията, нито "за" или "против" съвременната медицина или който и да е било друг метод на грижа за човешкото тяло. И докато част от коментиращите се опитваха упорито да върнат дискусията към началната тема, страстите "сини" срещу "червени", за каквито си спомням от началото на 90-те години и футболните разделения от детството ми, превзеха терена.

Междувременно включихме и мненията на две майки - адвокатката Елеонора Ризова и журналистката Ралица Ковачева, и двете доказали се с активна гражданска позиция, които застанаха от двете страни в спора. Въпреки че техните мнения бяха обективно аргументирани и не конфликтни, дебатът продължи да се води твърде разгорещено.

Сега публикуваме заключителните позиции на двамата основни участници доц. Евгени Генев и д-р Румен Стойчев.

Използваме този повод да помолим всички участници във форума на "Капитал", които нееднократно са се доказвали с висока обща култура и умения да дават обективни доводи, да върнем заедно темата на този дебат към: "Трябва ли ваксинирането да бъде право на личен избор?".

Като модератор искам да споделя и усещането си, че личните нападки никога не са аргументирана позиция. Сигурна съм, че може да потърсим доводите "за" и "против" в по-интригуващи посоки. Защото правото на информиран или неинформиран избор при ваксинирането е свързано с многообразие от права и отговорности и определяне на тънки граници между индивид и общество. А именно тези тънки граници са мерител и за развитието на обществено и лично съзнание. Затова нека се опитаме поне грубо да ги начертаем, този път по отношение на тема, която засяга директно дори собственото ни тяло.
Снимка

Родителите вече имат реална възможност да се възползват от правото си на избор

Румен Стойчев

Позиция Да
Разгорещеността на тези дебати потвърди, че нашите домакини от "Капитал" са преценили правилно важността на темата.

Навлизайки в заключителния етап на дебатите, може да направим няколко важни извода.

1. Конструктивна е само страната, защитаваща правото на свободен избор на родителите да ваксинират или да не ваксинират децата си.

В основната си позиция предупредих, че опитите за смесване на юридическия и медицинския аспект на проблема "ваксинации" се обуславят от нежелание на съответния опонент за търсене на решение.

За жалост, сигнал за това даде основният ми опонент проф. Евгени Генев, в чиято позиция по въпроса "Трябва ли ваксинирането да бъде право на личен избор?" нито веднъж не е спомената дори думата "избор".

Подкрепящите неговата теза очаквано се стремиха много активно да изтеглят дискусията в посока към медицинските аспекти на проблема с твърде прозрачната цел да осуетят конструктивното протичане на дебатите.

2. Опонентите на моята теза не оспорват факта, че ваксинирането е медицинска интервенция, която носи риск от причиняване на сериозни увреждания на децата ни.

Това е общопризнат медицински факт, правна последица от който е въвеждането на правилото за информирано съгласие.

В хода на дебатите стана ясно за всички, че преди всяка ваксинация лекарят е длъжен да представи на родителите формуляр за информирано съгласие.

Лекарят не може да извърши ваксинацията, ако не е получил това информирано съгласие, при това писмено.

Избягването на тази процедура е масово прилаганият начин лекарите да се освобождават от отговорност за причинени чрез ваксинации увреждания на децата.

3. Беше разбито на пух и прах голословното твърдение, че отстояващите правото си на избор родители отстъпват интелектуално на останалите (това се привежда като аргумент, че не бива да им се дава право на избор).

Подкрепилите моята теза са лекари, биолози, юристи, филолози и пр. високо образовани хора. Неслучайно именно от тях дойдоха най-издържаните коментари.

4. Опонентите на моята теза насочиха усилията си главно към твърдения, че неваксинираните деца са заплаха за здравето на техните – предполага се, ваксинирани – деца.

Тази теза не издържа на критика първо от чисто медицинска гледна точка, доколкото от ваксинираните деца се очаква да са изработили имунитет, независимо откъде идва заразата.

Тази теза не издържа на критика и особено от юридическа гледна точка.

Първо, дори и да се предположи, че в нея има някаква медицинска логика – каквато тя няма - Конвенцията за правата на човека и биомедицината постановява недвусмислено в Чл. 1, чл. 2, че "Интересът и благото на човека имат предимство над интереса на обществото или този на науката."

Второ, именно тези дебати разкриха едно сериозно нарушаване на правата на неваксинираните деца в България – практическото им третиране им като заразно болни (и обратно – практическото третиране на ваксинираните деца като незаразни, което не почива на никаква логика). Това е дискриминационен акт par excellence. Нито от медицинска, нито от юридическа гледна точка неваксинираното дете не може да бъде третирано като заразно болно.

На практика това означава, че на едно неваксинирано дете може да бъде отказан достъп до детска градина, само ако е заразно болно (същото в същата степен се отнася и за ваксинираното дете). Това трябва да бъде доказано от лекар във всеки конкретен случай.

4. Правото на избор не се дава, а се признава от европейското законодателство. Някои български закони само правят неправомерни опити то да бъде ограничено.

При новосъздалата се след тези дебати ситуация в обществото родителите получават реална възможност да се възползват от правото си на избор да ваксинират децата си или не.

Аз бих ги призовал да ползват активно това си право като не забравят, че трябва да го правят информирано и че ползването на всяко право е свързано с поемане на отговорност.

Вярвам, че българските майки и бащи са готови и за двете.
Снимка

Никой не може да противопоставя своето лично право на правото на останалите

Евгени Генев

Позиция Не
1. Твърдението, че липсва консенсус "…дали ваксините са полезни за здравето, или са вредни" е неверен и зловреден. Ваксинопрофилактиката има достатъчно дълга история в медицината (не в правото!) и толкова много научни и всякакви други доказателства, че е спасила и продължава да спасява милиони и милиони деца от смъртоносни и тежко увреждащи организма заразни болести. Който твърди обратното показва неосведоменост по въпроса (това е простено на неспециалистите), или хитро спекулира с проблема, воден от не особено чисти намерения.

2. По отношение на юридическия проблем. Фундаментален постулат или принцип в правото е, че никой не може да противопоставя своето лично право на правото на останалите! Проява на егоизъм и краен индивидуализъм е да развявате т.н. "право на личен избор" по принцип. Да, вие имате право на личен избор, когато от вашия личен избор не се засягат правата и личният избор на други хора. Та нали всички закони, подзаконови нормативни актове, правилници, заповеди и т.н. (ами те са хиляди!) съществуват точно за да регулират правата, но и задълженията (защо ли пък нито един от участниците в дискусията, гласувал в синьо, не споменава нищо за задължения?) на членовете на обществото. Да, на ОБЩЕСТВОТО! Защото ние живеем в малки и големи общества и зависим твърде много един от друг, за да не забелязваме това. Или просто така ни е по-удобно. Какво ми пука за другите!

Аз лично не съм изненадан от тази позиция на много от участниците в дискусията, защото подобно поведение се дължи освен на тежка характеропатия, която явно проявяват някои от участниците, но също и на незнание и неосведоменост, лесна доверчивост на лъженаучни факти и аргументи, лошо отношение на отговорните специалисти и други подобни причини. Съгласен съм с твърдението, че много мои колеги не обичат да обясняват и да информират своите пациенти или родителите на малките деца, а правото на информираност е наистина неотменимо право и то трябва да залегне като фундамент в отношенията между пациента и лекаря. Много от застъпниците на тезата срещу задължителното ваксиниране заявяват, че биха се ваксинирали лично или своите деца, ако им бъде обяснено всичко за и против (ДА, ИМА и ПРОТИВ!) ваксините и за евентуалните тежки последствия от боледуването от ваксинопредотвратимото заболяване. Такова поведение аз адмирирам. Но у нас задължителността на ваксинирането следва все още да остане по много причини, които бяха изтъкнати в дискусията, което не отменя необходимостта да работим и в другата посока – да убеждаваме убедително!

3. Няма никакви убедителни доказателства, че ваксините предизвикват аутизъм!

Познавам проблема по-добре от всички вас. Има достатъчно валидни доказателства, че истинският аутизъм има и наследствена генеза.

4. На личните нападки няма да отговарям. Който ме познава като човек и специалист има собствено мнение за мен. Лаская се, че то е високо. Давам си личният телефон на всеки, който иска да се свърже с мен: 0888/688-300.

5. Благодаря на всички участници в дискусията, защото истината се ражда в спора. Вярно е, сините са по-кресливи, но и това е нормално – светът е шарен.

Благодаря на червените, които в тази дискусия проявиха завидно мъжество да отстояват позицията си с много сериозни факти и аргументи – дерзайте и в бъдеще.

6. Малко допълнително информация. Имунната система е една много сложна и комплексно работеща система, чиято основна задача е да ни пази от всички чужди на нашия организъм вредни, главно биологични агенти, които биха го увредили. И тъй като имунната система на всеки човек си е негова индивидуална, то нейният индивидуален отговор не винаги може да се прогнозира – в огромния брой от случаите (над 95%!) отговорът е в рамките на средната статистическа норма на реакция, но в някакъв малък процент реакцията може или да липсва, или да бъде хиперергична и да притесни родителите. Тези случаи следва предварително да бъдат определени от специалистите (лекарите!) и да бъдат или изключени трайно от имунизация по медицински показания (например деца с вроден имунен дефицит или тежка полиалергия) или да се вземат съответните предохранителни мерки срещу по-сериозните нежелани реакции.

Резултати от гласуването на този етап

80%184 гласа
 Благодарим за вашия глас!
20%46 гласа
Този етап е приключил

608 коментара

Избор на тип:
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
18 юли 2011 19:02 1
- +Оценка
-19 +35

"да убеждаваме убедително"
...
"характеропатия"!!!

г-н специалистът про-ваксинатор какви глупости ръси само!..

иначе самият той, в същност, е за правото на свободен избор по логиката на следното:

"Фундаментален постулат или принцип в правото е, че никой не може да противопоставя своето лично право на правото на останалите!"

Това, че някой си е избрал да ваксинира, не означава, че всички, които избират да не ваксинират трябва да се съобразяват с него!

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
18 юли 2011 19:04 2
- +Оценка
-14 +34

за мен пък с "характеропатия" е всеки, който инжектира в тялото на детето си живак, алуминий, фенол, формалдехид и т.н. доказани отрови

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
18 юли 2011 19:07 3
- +Оценка
-8 +20

Румене,

Благодаря ти!

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 19:21 4
- +Оценка
-20 +9

Логично и естествено, по всички природни и дори хомеопатично закони, всяко начало има и край.

Ще задържа за известно време постването на потресаваща колекция от мнения, + някои допълнителни данни, надминаващи разумния праг на вероятното, изстреляни във форума от лица с неимунизационен начин на мислене, които би трябвало да препрочетат и асимилират публикуваните от тях постове, за да спасят живота на децата си.

 
18 юли 2011 19:28 5

Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 19:28 6
- +Оценка
-21 +10

До коментар [#1] от "blah":
"Фундаментален постулат или принцип в правото е, че никой не може да противопоставя своето лично право на правото на останалите!"
=============================

МОЖЕ, може!!! Ако вижда, че някой иска да бутне детето си от върха на Айфеловата кула, не само може, но и ТРЯБВА да са намеси, защото бездействието по ВСИЧКИ международни наказателни кодекси е дефинирано като ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

В случая, намесата на държавата е не само желателна, но и наложителна, за да предотврати убийство на член на обществото, поради малоумието на някакъв изперкал родител, повлиян от чат-стаи, блогчета на олигофрени или изтървани недоизлекувани пациенти с "особени личностни характеристики".

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 "Не"
18 юли 2011 19:33 7
- +Оценка
-22 +19

"3. Беше разбито на пух и прах голословното твърдение, че отстояващите правото си на избор родители отстъпват интелектуално на останалите"

- направо заслепиха останалите с познания и логика - вирусите не причинявали болести, че антителата нямали връзка с имунитета, в кръвта нямало ДНК... Нямат и конкуренция по недоброжелателност, цитирам по памет "ако има 1 на милион риск от странични ефекти искам да се случат на вашите деца".

 
18 юли 2011 19:37 8

Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
18 юли 2011 19:37 9
- +Оценка
-15 +21

До Евгени Генев,

Мисля, че е време да си починете. Погледнете пациентите си ... Има ли сред тях някой под пенсионна възраст? Това е признак!

Ще задам малко реторични въпроси. Ще се изненадам ако Г-на отговори смислено.

По пеинцип цялото изказване е ала професор Вузков (да ме прошава човека)

"Проява на егоизъм и краен индивидуализъм е да развявате т.н. "право на личен избор" по принцип."
- Забележете: Това е едно цяло и завършено изречение.
Представям си как като дете някой ме сочи с пръст и ме нарича егоист .. и горкото дете се е свило в ъгъла и се чуди как ще я кара в този свят. Свят, в който хората (повечето) са настроени ПРОТИВ а не ЗА. Свят, в който се казва НЕ на самия живот. А на детето му се живее...
Боже, къде съм попаднал ....
Забележете как е построено изречението на "професора":
"Много от застъпниците на тезата срещу задължителното ваксиниране заявяват, че биха се ваксинирали лично или своите деца, ако им бъде обяснено всичко за и против (ДА, ИМА и ПРОТИВ!) ваксините и за евентуалните тежки последствия от боледуването от ваксинопредотвратимото заболяване."
-Забелязвате ли страха!? Забелязахте ли свиването?
СРЕЩУ - това е ключовата дума, безсмислено употребена тук вместо да каже "тезата за правото на избор" каквато всъщност е темата на дебата.

"Благодаря на всички участници в...

Прочитане на целия коментар
дискусията, защото истината се ражда в спора"
- Г-да комунисти, вие не искате истината! Вие искате нещата да си останат такива каквито са .. но хубавата новина е, че светът се променя. И най-страшната ваксина не може да спре това.

"светът е шарен"
- защо искате да го направите черно-бял??

Колкото до това къде са интересите на обществото. ... Всички ще бъдем по-добре когато започнем да се грижим за себе си и поемем отговорност за себе си. Напук на системата, която се нуждае от промити мозъци, войници под строй, послушници, роботи, хора които не задават въпроси, ... напук на системата, ако всеки поеме отговорност, нещата се се подредят много бързо. Комшията ще престане да е виновен. Всъщност ... тогава няма да има виновни. Вината е признак на липса на отговорност.
Думата егоизъм е пропита с толкова негативизъм през годините .... и как иначе?! Кой е способен да управлява човек-егоист?

Да си егоист е рождено право на всяко дете !!!!!
Защо твърдите, че обичате децата си .. когато не зачитате това тяхно най-естествено вродено качество?

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 Неутрална
18 юли 2011 19:38 10
- +Оценка
-14 +12

До Елеонора Ризова:

Отговарям тук на ваш коментар от предишен стадий на дискусията.

Казвате, че е абсолютно задължително за един лекар да чете и да се информира. Съгласна съм, но смятам, че същото е задължително и за един юрист. Вие бяхте откровена, че сте завели (засега неуспешно) дело срещу задължителната ваксинация без да се информирате за вредите и ползите от ваксинацията от научни медицински списания и без да се информирате за подробностите относно международните разпоредби за ваксинацията, на базата на които градите казуса си. Почтеността и професионализмът изискват да не обжалвате решението на съда, докато не се запознаете с горната юридическа и медицинска информация.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
18 юли 2011 19:40 11

Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
18 юли 2011 19:43 12
- +Оценка
-9 +11

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
18 юли 2011 19:43 13
- +Оценка
-12 +20

Простете ми за цинизма, но в следствие на безкрайно интелигентното участие на синия отбор започвам да си мисля, че пожелателната ваксинация не е толкова лошо нещо. Може даже да е положително в дългосрочен план, потомството да не бъде предпазвано от естествения подбор, ако размножителите на това потомство вярват, че чрез ваксините в организма им влиза активно ДНК от животни.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
18 юли 2011 19:44 14
- +Оценка
-13 +12

До коментар [#12] от "jorin":

За този коментар направо да ви номинират за нобелова награда: интелигентен, великодушен и по темата!

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 19:50 15
- +Оценка
-17 +5

До коментар [#7] от "Maria Ninova":
Колежката Мария, даде старт за РЕимунизиране на "неимунизираните" колеги, поради техните меко казано странни отговори.

И "Someday Soon" by Shirley Eikhard, от филма "Принципът на Доминото" за да се поосеферят неимунизаторите. :):):)

http://www.youtube.com/watch?v=x7r5EAKXQ-c&feature=autoplay&list=WL0106E5EA24CDA798&index=12&playnext=11 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
18 юли 2011 19:52 16
- +Оценка
-8 +12

До коментар [#14] от "7777":

Това е народна поговорка - аз си падам по народните мъдрости и черпя сила от там.
Т.е. за интелигентност не става дума. Още по-малко за нобелова награда.

По темата беше - целта на дебата не е "кой е по по най" по-умния ли печели?

Великодушен беше - сложих широка усмивка ...

Този отговор беше ли достатъчно обоснован и по темата? Ако отделям по толкова време на всяка простотия .... кога ще сваря да дишам?

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
18 юли 2011 19:54 17
- +Оценка
-18 +17

От заключителните тези разбрах,че Евгени Генев сьщо пише от червените в дебата.
Господин Генев,
" Имунната система е една много сложна и комплексно работеща система, чиято основна задача"
Да,имунната система е една много сложна и неразгадана система,чиято основна задача сьщо не знаем коя е.
Вашите тврьдения нямат научна почва и това го знаете сам!
Колкото и убедителен да е един осьден убиец/льжец,той отива в затвора рано или кьсно.
Дипломите се дават от излекуваните пациенти.От тях ще дойде промяната.Страхувайте се!

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
18 юли 2011 19:56 18
- +Оценка
-8 +9

До коментар [#16] от "jorin":

Съдейки по участието ви, отдавна не дишате. Лека вечер.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 Неутрална
18 юли 2011 19:56 19
- +Оценка
-12 +10

До коментар [#14] от "7777":

О, вече имаме достойни кандидат-лауреати на Нобелова награда от "синия тайфун".

Да се надяваме, че Комисията по раздаване на нобелки е предупредена, а ако не е, моля не отлагайте:

http://nobelprize.org/contact/

 
Преглед на профил shekhinah Рейтинг: 8 Неутрална
18 юли 2011 19:59 20
- +Оценка
-10 +5

До коментар [#8] от "Зам. Директор":

личат си ефектите от пломбите

съветът е да ги извадиш и замениш с полимерни

 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 "Да"
18 юли 2011 20:01 21
- +Оценка
-12 +28

Първото нещо, което прави впечатление като се прочетат по диагонал двете тези, е огромната разлика в подхода, структурата, езика, тона и начина на изразяване на двамата опоненти.
Докато от едната страна г-н Стойчев подхожда към проблема конструктивно, аналитично, мотивирано и правилно употребява подходящите правни и медицински термини, то от другата страна г-н Генев подхожда хаотично, емоционално, крайно и погрешно и произволно ползва правни термини и конструкции, и дори си позволява нападки към инакомислещите. Всичко това е много показателно за интелектуалното ниво на двамата опоненти и стойността на изразените мнения, като според мен, разликата е значително в полза на г-н Стойчев без да искам да засегна г-н Генев!

 
Преглед на профил peho Рейтинг: 506 Неутрална
18 юли 2011 20:11 22
- +Оценка
-5 +15

Дано Капитал заключат темата за коментари. И двете страни вече са толкова озлобени, че освен лични нападки и обиди друго не могат да родят.
И по повод молбата на Кристина Христова, аз съм на мнение, че трябва да има списък с няколко болести задължителни за имунизация, останалото да е избор на родители след консултация с лекар. Както и задължително да има в болници/кабинети информация за ваксината, болестта и информацията да е за свободно ползване.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
18 юли 2011 20:14 23
- +Оценка
-13 +22

Ваксинирането трябва да е право на личен избор защото:

1. Статистиката показва, че заразните болести са намалели драстично преди въвеждането на ваксините. Много по-голяма роля е изиграло подобряването на условията на живот.

2. Ваксините съдържат доказани отрови като живак, алуминий, фенол, формалдехид и т.н.

3. В следствие на горното ваксините могат да нанесат множество сериозни увреждания, включително и смърт. За пример - почти половината от компенсираните за последните 10 години увредени от ваксини деца в САЩ в момента са с диагноза аутизъм.

4. Много хора носят вируси в телата си без да развиват симптоми и никой не е изследвал тия хора дали въобще някога се разболяват, което поставя под съмнение теорията, че наличието на вируси в нечие тяло е достатъчно условие за разболяване. Медицината казва, че са необходими допълнителни фактори като стрес.

5. Ваксинираните също се разболяват, което показва, че ваксините са неефективни.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
18 юли 2011 20:17 24
- +Оценка
-12 +14

До модераторката:

Изтъквате, че дебатът е за ваксинирането като личен избор, а не за ползата и вредата от ваксините. Двете неща не могат да бъдат разделени. Тези, които са ЗА личния избор, са против ваксините, защото ги смятат за вредни независимо от липсата на научен консенсус. Тези, които сме ПРОТИВ ваксинирането да е изцяло по личен избор, сме убедени, че неваксинирането без здравни основания е вредно за цялото общество и научния консенсус е на наша страна. Разбира се, научният консенсус може да се промени в следствие на нови изследвания и аз лично съм готова да преразгледам мнението си на базата на нови данни.

Относно личните нападки: от самото начало твърдя, че дебатът е погрешно поставен и тук няма да повтарям аргументите си. При така поставен дебат профанизацията е неизбежна.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 20:18 25
- +Оценка
-14 +9

До коментар [#20] от "shekhinah":

За да се ориентирам в ситуацията и изляза от тунела на лични "пристрастия", ПАК ще попитам: "Вие, лично, имате ли имунизации?!
:):):)

Считам, че е по темата и няма нищо извън нея! Имате ли имунизации?

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
18 юли 2011 20:19 26
- +Оценка
-8 +16

До доц. Генев


КОНВЕНЦИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И НА ЧОВЕШКОТО ДОСТОЙНСТВО ВЪВ ВРЪЗКА С ПРИЛАГАНЕТО НА ПОСТИЖЕНИЯТА НА БИОЛОГИЯТА И МЕДИЦИНАТА, установена от Съвета на Европа и ратифицирана от Република България на 23.04.2003г.

Член 2. Върховенство на човека
Интересът и благото на човека имат преимущество над интереса на обществото или този на науката.

Член 5. Общо правило
Всяка интервенция, свързана със здравето се извършва само със свободното и съзнателно изразено съгласие на заинтересованото лице.
Това лице получава предварително необходимата информация за целта и естеството на интервенцията, както и за произтичащите от нея последствия и рискове.
Заинтересованото лице може свободно да оттегли съгласието си във всеки момент.

Според чл. 26, т. 1 "упражняването на правата и разпоредбите за защита, съдържащи се в тази конвенция, не подлежат на никакви ограничения, освен на тези, установени от закона и необходими в едно демократично общество в интерес на обществената сигурност за предотвратяване на престъпления за защита на здравето или правата и свободите на другите." Задължителните ваксини не биха могли да се разглеждат като нито едно от тези изключения. Накърняване на правото на информирано съгласие като изключение е оправдано само в два случая:
1. когато подлежащото на ваксина лице е клинично доказано носител на зараза и това създава опасност за...

Прочитане на целия коментар
живота и здравето на другите;
2. когато съществува извънредна епидемична ситуация с много висок процент на разболелите се.
И в двата случая не става въпрос за рутинна имунизация, а за съобразяване с конкретната необходимост.

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
18 юли 2011 20:20 27
- +Оценка
-15 +10

"Капитал" трябваше да поканит Петър Найденов вместо Стойчев. С него е удоволствие да се спори, ама и пък позицията му не е чак толкова талибанска.

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
18 юли 2011 20:21 28
- +Оценка
-9 +18

До доц. Генев

ХАРТА НА ОСНОВНИТЕ ПРАВА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
ДЯЛ I

Член 3
Право
на неприкосновеност на личността

1. Всеки има право на
физическа и психическа неприкосновеност.

2. В областта на
медицината и на биологията трябва да бъдат зачитани по-специално:


а) свободното и информирано съгласие на заинтересованото лице при
определени със закон условия и ред;

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
18 юли 2011 20:23 29
- +Оценка
-7 +12

До коментар [#24] от "7777":

Можете да сте убедена в каквото си искате, но европейското право казва друго. Моля запознайте се със законодателството, преди да изказвате мнения кой какви права има.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
18 юли 2011 20:25 30
- +Оценка
-12 +12

До коментар [#28] от "generation":

Въпреки тази харта в Белгия, Франция и други членки на ЕС има задължителни и препоръчани ваксини. Ако тези харти бяха толкова буквални, колкото ги възприемате, правото би било безсмислена професия и никъде в ЕС не би имало никаква задължителна ваксинация.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил pourquoi Рейтинг: 782 "Не"
18 юли 2011 20:26 31
- +Оценка
-9 +14

Аз лично разбрах само няколко дребни неща от споровете в тази дискусия:

1. Франция, Белгия, Португалия и Италия не са демократични държави, защото видите ли имат задължителна ваксинация, а това противоречи на базови демократични принципи (нали така? ;))

2. Голяма част от "Да"-та нямат базова идея за това как се прави наука и какво значи доказатлество. Искрено се надявам в техните професии да не им се налага да доказават каквито и да е твърдения, защото ще е страшно. Но има хора, за които доказателствата, научно издържаните доказателства, са ежедневие и такива хора си скубят косите като четат някои мнения тук. "И тези хора гласуват... " се прокрадва постоянно в главата ми :))

3. Фанатизираните родители могат да докарат големи проблеми на всяко едно общество. Тук не визирам конкретния пример, а начина по който се размишлява и дебатира. Първо се прави извод и после се търсят доказатлества и се дебатира без никакви задръжки.

4. Образованието ни е под всякаква критика

Ами това е, за мен такъв тип дебат е излишен. Общо взето, симулация на дискусия. Едно, могат да се докарат армии последователи на всяка теза, в зависимост от фанатизацията на дебатиращите, което пречи на резултатите. Две, създаването на илюзията, че всички сме компетентни по всички въпроси е неприятно.

_____

Ако има път към рая, то има магистрала към ада.
 
Преглед на профил Dimitar Illiev Рейтинг: 450 Неутрална
18 юли 2011 20:27 32
- +Оценка
-5 +19

До коментар [#5] от "Зам. Директор":

"МОЖЕ, може!!! Ако вижда, че някой иска да бутне детето си от върха на Айфеловата кула, не само може, но и ТРЯБВА да са намеси, защото бездействието по ВСИЧКИ международни наказателни кодекси е дефинирано като ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. "

Това не е точно така.

Отказът да ваксинираш детето си не е равносилен на 100 % осъждане на смърт. По същия начин, както правилно отбелязва г-н Румен Стойчев, неимунизираното дете не е непременно равносилно на сеещо зараза дете. Да се правят такива крайни изводи е опасно. За мен то е равносилно на това да отречеш презумпцията за невинност в наказателния процес и да разглеждаш всеки задържан от полицията вече като престъпник.

И в този дебат влизам с уговорката, че не съм експерт по темата. Но - поправете ме, ако греша - при всички положения работим само с вероятности, не с твърди закономерности. Ако ваксинираш детето си, поемаш определен риск, например да развие реакции срещу ваксината. И избягваш друг определен риск, например да се зарази от дифтерит или паралич. Ако избереш да не ваксинираш детето си, пак поемаш един определен риск и избягваш един друг риск. Всичко зависи от това кой риск си преценил като многократно по-голям в сравнение с другия.

Познавам семейства, чиито деца не са минали през задължителна ваксинация и, слава Богу, растат живи и здрави. Аз лично не приемам този...

Прочитане на целия коментар
избор и за мен рискът от неблагоприятни реакции срещу ваксината е пренебрежим в сравнение с този детето ми да хване паралич. Но при всички положения това трябва да бъде право на личен избор и не е редно да бъда сочен с пръст като егоист или убиец на детето си, което и от двете да избера.

Нямах нерви да проследя целия досегашен дебат, но имам следния въпрос: има ли статистики за десетките страни, в които ваксинацията не е задължителна, сочещи, че тази политика не работи? Имам чувството, че в Германия или Гърция дори при незадължителна ваксинация пак хората масово си ваксинират децата, а дори и тези семейства, които не ги ваксинират, не са предизвикали епидемии от коклюш и дифтерит сред останалите.

Така че, ако няма данни, показващи, че политиката на доброволна ваксинация води до видимо влошаване на общественото здраве, аз бих подкрепил това ваксинаацията да стане доброволна. И бих бил от тези, които ще ваксинират детето си.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 20:31 33
- +Оценка
-10 +10

До коментар [#22] от "peho":

Ашколсум! Точно мнение, но все пак да не пропускаме, че пикантерията и гъделът в една дискусия е да успееш да изкараш мислите на някого по подходящ начин, за да може по-пълно да се отсее неговото амплоа и духовни вибрации.

За да получи отгвор един филисофски въпрос като "Белият кон, кон ли е или не е кон" (приписва се на спор между Лао Цзе и негов ученик) всеки би трябвало да изложи аргументите си относно ЗА или ПРОТИВ имунизирането, тъй като на подобен въпрос не може да се излезе с еднозначен отгвор без същият да се подкрепи с факти и доказателства.

От този и други гледни ъгли става ясно, за мене лично, че много хора от "синия сектор" не само нямат елементарни медицински понятия , но и не искат да се доверят на ВЕЩИ лица, с което нанасят непоправими щети върху своите деца, резултат на тяхното незнание, некомпетентност, неопитност и магарешки инат.

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
18 юли 2011 20:31 34
- +Оценка
-7 +12

До коментар [#30] от "7777":

В Белгия и Франция знаете ли колко задължителни ваксини има? А знаете ли, че и там натискат да отпаднат по същата причина? И съвсем скоро ще стане, за Белгия по-назад пуснаха линк - отпадат.

Кои са тия "други членки на ЕС" със задължителни ваксини? Те са единици и всички са от бившия соц-лагер, където за демокрация не може да се говори.

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
18 юли 2011 20:34 35
- +Оценка
-5 +10

До коментар [#31] от "pourquoi":

В Португалия също не са задължителни ваксините.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
18 юли 2011 20:35 36
- +Оценка
-8 +10

До коментар [#34] от "generation":

Както вече казах, аз лично съм съгласна ваксините срещу полио, тетанус и бяс да са препоръчителни, ако родителите поемат лечението на неваксинираните си деца, в случай на горните заболявания. Продължавам да твърдя, че "благото на човека е над това на обществото" не означава благото на човека изисква този човек да бъде освободен от ваксинации срещу горните три заболявания например, без здравни основания. Няма да отговарям на коментарите ви по нататък. Всички вече сме си изяснили позициите.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
18 юли 2011 20:38 37
- +Оценка
-5 +10

До коментар [#30] от "7777":

"Ако тези харти бяха толкова буквални, колкото ги възприемате, правото би било безсмислена професия и никъде в ЕС не би имало никаква задължителна ваксинация."

Понеже явно не сте запозната достатъчно, ще се наложи да ви разясня, че Харта на основните права на Европейския съюз е неизменна част от Европейската Конституция.

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 547 Неутрална
18 юли 2011 20:39 38
- +Оценка
-5 +10

До коментар [#17] от "chris.1_":

"Да,имунната система е една много сложна и неразгадана система,чиято основна задача сьщо не знаем коя е."

Поклон - Вие родихте повече бисери и от всички останали сини участници в тази дискусия! И не спирате да ни радвате!

До коментар [#22] от "peho":

Ами то си има такъв списък - нарича се имунизационен календар!

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил justiceforall Рейтинг: 8 Неутрална
18 юли 2011 20:41 39
- +Оценка
-4 +9

Искам да попитам склонните към ограничаване на правата на другите по каква причина:
-има спечелено дело за обещетение след ваксинация в размер близо 1.5 милиона долара?
http://www.cbsnews.com/8301-31727_162-20015982-10391695.html

-в страни като САЩ и Русия има обезщетения за поражения от ваксинации, а в България няма такива? Дали щото е по "удобно" в Бъглария да има репресивен/дискриминиращ закон?

"Статья 21. Пособия по временной нетрудоспособности

Гражданин, у которого временная нетрудоспособность связана с поствакцинальным осложнением, имеет право на получение пособия по временной нетрудоспособности в размере 100 процентов среднего заработка независимо от непрерывного стажа работы.

Один из родителей либо иной законный представитель несовершеннолетнего имеет право на получение пособия по временной нетрудоспособности за все время болезни несовершеннолетнего, связанной с поствакцинальным осложнением, в размере 100 процентов от среднего заработка независимо от непрерывного стажа работы."

А защо за българите освен че е задължително и е и необезпечено?
нвщо по глупави ли сме, че да го търпим?

Според мен, имащите право за законодателна инициатива срочно трябва да вземат мерки за коригиране на проблема!

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 20:41 40
- +Оценка
-10 +9

До коментар [#32] от "bombichka":

Германия или Гърция дори при незадължителна ваксинация пак хората масово си ваксинират децата, а дори и тези семейства, които не ги ваксинират, не са предизвикали епидемии от коклюш и дифтерит сред останалите.
============================

За щастие или не, съм имал работа и в двете държави - Германия и Гърция, но впечатленията ми са от Мюнхен, Бон, Франкфурт, Атина и Солун.
Бях чел преди време във "Фракфуртер Алгемайне Цайтунг", че колкото повече шваби се обявяват срещу ваксинациите, толкова повече родители отиват да ваксинират хлапетата.
Това е нещо като борбата срещу тютюнопушенето, което е доказано, че е вредно и опасно и за околните, за разлика от имунизациите, но това не спира пушачите, особено от Източна Европа да пушат на поразия без да оценят риска за себе си и за околните.


 
Преглед на профил pourquoi Рейтинг: 782 Неутрална
18 юли 2011 20:43 41
- +Оценка
-3 +9

До коментар [#35] от "generation":

Съседското дете е ваксинирано 2007ма за дифтерит. Ще се обърна към майка му, да попитам дали след това е отпаднала. Но остават Италия, Франция и Белгия. Ако твърденията, че европейското законодателство забранява задължителната ваксинация са верни, то си имаме 3 от основателките на ЕС, които са в сериозно нарушение :). Все някой щеше да се сети преди последователите на "Да" в България, не мислите ли?

Колкото до това какви демокрации са страните от бившия блок, то не мисля че е редно да използвате такива евтини способи- отхвърляне на техните държавни структури, само защото не Ви изнася в един дебат. Мисля че една Чехия например, без да знам дали там са задължителни или не, е с достатъчно сериозни референции.

Дайте да преброим от всички подписали Хартата, колко имат задължителна ваксинация и колко нямат, а оценките относно демократичността на режимите, да я оставим на международни съдилища.

_____

Ако има път към рая, то има магистрала към ада.
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 20:43 42
- +Оценка
-12 +10

Айде бе колеги от Синята Бригада, няма ли поне един честен човек между Вас, да каже на всеослушание ИМУНИЗИРАН ли е или НЕ Е ИМУНИЗИРАН.

Какъв Ви е проблема, не разбирам?!

 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 "Да"
18 юли 2011 20:54 43
- +Оценка
-7 +12

"Фундаментален постулат или принцип в правото е, че никой не може да противопоставя своето лично право на правото на останалите!"

Това е фундаментална глупост!
Предполагам, че Генев е искал да да се позове на
чл. 57, ал 2 от Конституцията: "Не се допуска злоупотреба с права, както и тяхното упражняване, ако то накърнява права или законни интереси на други."
, но както явно се вижда Генев погрешно е възприел смисъла на тази разпоредба. Върховният закон забранява злоупотребата с право, а не някакво "противопоставяне" на лично право на останалите. За сведение на Генев това се нарича конкуренция на права и тогава имаме спор, който се решава по съответния ред. Мога ли аз да противопоставя правото си на живот, образование, свободно придвижване, свобода на речта на същите тези права на някой друг и значи ли, че след като си упражнявам основните права, то по някакъв начин ги противопоставям на някого?

"Проява на егоизъм и краен индивидуализъм е да развявате т.н. "право на личен избор" по принцип. Да, вие имате право на личен избор, когато от вашия личен избор не се засягат правата и личният избор на други хора."

А това как да го разбираме? Да разбираме ли, че Генев отрича правата, които имаме по Конституция и ратифицирани международни конвенции, само защото това не му харесва и е решил, че му ги противопоставяме?!?
Моля Ви, г-н Генев, да ми цитирате една...

Прочитане на целия коментар
законова разпоредба от някой действащ в страната закон, която да задължава ОБЩЕСТВОТО и съответно за неизпълнение на задължението, да се предвижда санкция за ОБЩЕСТВОТО...Смях в залата! ОБЩЕСТВОТО е сбор от личности или според Вас е иначе...

"(защо ли пък нито един от участниците в дискусията, гласувал в синьо, не споменава нищо за задължения?)"

Цитирам Ви мой пост 1078 от предишния етап на дискусията:

"Напротив - може да се прави аналогия защото и в двата случая става въпрос за ПРАВО НА ЛИЧЕН ИЗБОР. Разликата е във възможните последици, но тук имайте предвид, че законовите права и задължения се установяват за индивидите, но не и за общността, защото отделните индивиди образуват общността и всички трябва да спазват закона! За това съображенията нямат отношение към правото! Не говорим за интересите на общността, а за правата на отделния човек! Има голяма разлика ако се замислите, но общото е, че в интерес на общността е да има справедливи закони, които да се спазват, а нашите наредби по отношение на санкциите за отказ от ваксини, противоречат на европейското право!"

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 Неутрална
18 юли 2011 20:57 44
- +Оценка
-3 +14

До коментар [#39] от "justiceforall":

Делото е единственото спечелено от група от близо 5000 иска. Спечелено е съвсем основателно. Момиченцето е ваксинирано с 5 дози за 9 заболявания в 1 посещение. Причината-много дълго боледуване и пропускане на ваксинациите. Не е била оздравяла напълно. Джипката решила да навакса и изтресла ол ин уан. Детето се оказало и с дизордър на митохондриите /недиагностициран до този момент/, който явно агравирал ситуацията. При тази ситуация дори Крис1 ще се бъгне, а той го раздава доста устойчив. Джипката, ако се не лъжа е с отнети права. О, да , диагнозата на детео не е аутизъм.

 
Преглед на профил Dimitar Illiev Рейтинг: 450 Неутрална
18 юли 2011 20:57 45
- +Оценка
-1 +10

До коментар [#40] от "Зам. Директор":

Благодаря Ви за отговора, и аз съм бил и в двете държави, в Гърция ходя особено често. Но личните ми впечатления не са достатъчни, исках някаква по-обобщена картина, която да покаже има ли закономерност между задължителността на имунизацията и честотата на определени детски болести.

Пак подчертавам, че не съм противник на ваксините, но нека някоой от името на червения отбор ми обясни защо чак толкова държите на елемента на задължителност, след като се вижда, че и без него може?

 
Преглед на профил justiceforall Рейтинг: 8 "Да"
18 юли 2011 20:58 46
- +Оценка
-10 +8

какъв ти е проблема за това имунизирани ли сме или не? - да кажеш че "нищо ни няма ли"? Както преди време един посланни каза в смисъл че на американците "нищо им нямало" като ядяли толкова ГМО. Само че в България по социологическо проучване, поръчано от депутат, над 90 процента против ГМО.

"Напред, науката е слънце"? - коя наука?
(опс, тая дето създава Agent Orange и чипове за следене чрез импланиране ли - или вие за таквис рабути ни знайти?)

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 547 "Не"
18 юли 2011 20:59 47
- +Оценка
-4 +10

До коментар [#39] от "justiceforall":

В случая бих казал, че става въпрос за лекарска грешка - 9 ваксинации за един ден - за такова чудо досега не бях чувал! Както и да е - мисля че всички в червения лагер, включително и за подкрепяме да се създаде такъв фонд в случай, че не дай Боже наистина има такъв случай. Но както казах в предишната фаза на дебата трябва да се внимава, че току виж разни родители почнат да бият на децата си формалин само и само да гепят милионите! Вече има подобни случаи особено в щатите:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/5370975/US-father-gets-100-years-for-poisoning-kids-Campbells-soup.html

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
18 юли 2011 20:59 48
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#42] от "Зам. Директор":

г-н Зам., задавате отговори. Имунизирани са разбира се, децата им също.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 21:01 49
- +Оценка
-13 +7

До коментар [#39] от "justiceforall":

Вас ви интересува Европа и ЕС и стига сте гледали в НЕевропейски държави като Русия-СеСеСеРе или САЩ-УСА.

Всички нормативи за човешките права и страните подписали същите се съдържат в Конвенцията на ЕВРОПЕСКИЯ съд за правата на човека.

Не е е нужно да я учите наизуст или интерпретирате. Това е един изключително ясен и практичен документ за това КАКВИ случаи може да разглежда съда и дали ВИЕ и вашият кейс отговаряте на условията на Съда и дали те са по КОНВЕНЦИЯТА, защото други дела съдът не разглежда.
А сега научете си урока и наложете НЕимунизаторския си актив към въпросното съдилище, за да прогледнете.


 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 "Да"
18 юли 2011 21:05 50
- +Оценка
-8 +13

До коментар [#42] от "Зам. Директор":

Аз лично съм имунизиран с всички ваксини до 18 г., а само месец след предказарменото БЦЖ получих пристъп на астма и после се намери и алергия - естествено няма доказателство за връзката между двете, а аз едва преди около 2 години разбрах за възможността това да се дължи на ваксините. НЕ ТВЪРДЯ, че имам астма и алергия заради ваксината, но фактите са тези, т.е. аз ВЯРВАМ, че ваксината ми докара астма и алергия.

"3. Няма никакви убедителни доказателства, че ваксините предизвикват аутизъм!"

Вярно е и обратното, че няма никакви убедителни доказателства, че ваксините НЕ предизвикват аутизъм! Какво правим когато има толкова много свидетелства как развитието на хиляди деца тръгва рязко надолу и те развиват аутизъм до месеци след поставянето на ваксините? Какви доказателства са нужни тогава и кой трябва да намери доказателствата?

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 21:05 51
- +Оценка
-12 +9

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил justiceforall Рейтинг: 8 "Да"
18 юли 2011 21:07 52
- +Оценка
-8 +9

"защо чак толкова държите на елемента на задължителност, след като се вижда, че и без него може?"

за това има причини - щото ако "науката" учи, че без ваксини не може(което не е вярна) и някой го оспорва това безпочвено твърдение, то тия дето го вярват, щото така са ги учили да вярват излиза, че твърдят нещо което не е вярно и съответно петте/седемте/N-те години дето са ги прекарали за "учене" за доктор дали не са в немалък процент ...изгубено време. Това е тежка психическа травма, която тоято създава дисбаланс и съответно имаме "изтласкване" - > "сините не разбират" :)))
Хайде не се вземайте много навътре, има древни холистични лечебни системи с резултати, за които съвременната медицина може просто да си мечтае. И ТАМ НЕ СЕ ПОЛЗВАТ ваксини!

за егентите на фармацефтичните компании и тяхното лоби даже не искам да коментирам, чсно е че не ги кефи незадътлжителността, но не е нужно техните икономически интереси да са по-важни от здравето на децата!

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
18 юли 2011 21:08 53
- +Оценка
-3 +7

До коментар [#18] от "7777":

Благодаря

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
18 юли 2011 21:08 54
- +Оценка
-7 +9

Европейски държави, в които плановите имунизации не са задължителни: Германия, Холандия, Люксембург, Великобритания, Дания, Ирландия, Гърция, Испания, Португалия, Австрия, Финландия, Швеция, Швейцария, Норвегия, Кипър, Естония, Литва и Латвия. За Блегия стана ясно, че отпадат.

Направете справка и сравнете имунизационните календари с нашия, за да видите кои държави колко и какви имунизации и реимунизации имат, също на каква възраст започват: http://www.euvac.net/graphics/euvac/vaccination/vaccination.html

В Италия са задължителни само за дифтерия, тетанус, полиомиелит и хеп. Б, като той започва от 3-тия месец, освен ако майката не е положителна: http://www.salute.gov.it/malattieInfettive/paginaInternaMenuMalattieInfettive.jsp?id=645&lingua=italiano&menu=vaccinazioni

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 547 "Не"
18 юли 2011 21:09 55
- +Оценка
-6 +11

До коментар [#45] от "bombichka":

Има - преди 30 години всяка година е имало средно между 200,000 и 300,000 случая на полио по света, сега вече са около 1500 на година, като са ограничени само до определени региони в Африка и Азия и до 2020 има голям шанс полиото да стане третата премахната напълно ваксина в световев мащаб. За повече информация посете WHO (http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs114/en/) и CDC (http://www.cdc.gov/vaccines/vpd-vac/polio/default.htm).

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
18 юли 2011 21:10 56
- +Оценка
-9 +12

До коментар [#50] от "jazzi":

"аз ВЯРВАМ, че ваксината ми докара астма и алергия."
Доказателствата и причинно-следствините връзки са противопоказани за вярата. Тя борави с догми, а науката с доказателства.


"Вярно е и обратното, че няма никакви убедителни доказателства, че ваксините НЕ предизвикват аутизъм! Какво правим когато има толкова много свидетелства как развитието на хиляди деца тръгва рязко надолу и те развиват аутизъм до месеци след поставянето на ваксините? Какви доказателства са нужни тогава и кой трябва да намери доказателствата?"

Аз вчера нали Ви пратих едни линкове дето неможехте да ги намерите сам? Съпругата не помогна ли за по-задълбочено търсене?

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 21:13 57
- +Оценка
-10 +10

До коментар [#50] от "jazzi":

В случаят вие сте се доверили повече на интуицията и самовнушението, отколкото на факта, че реакцията може да бъде предизвикана от имунизацията, но може да бъде и от някои други външни фактори и да не е имунизацията виновна за това.

Доказването след години е много сложен процес, но не и невъзможен.
Пак повтарям, не съм лекар, но съм ПОВЕЧЕ ОТ СИГУРЕН, че подобни изследвания се правят в болниците във Вашингтон DC или Ню Йорк, "Сент Джонс" Хоспитъл и доказват почти 100% дали пораженията идват от ваксината или не. Така се доказва и 100% дали майката и бащата или поне бащата е истинския. :):):)
Само не ме питайте как става - не съм лекар!!!
Чел съм веднъж в "Дъ Ню Йорк Таймз", че имаше подобен случай със съмнения за заболяване в следствие на ваксина /някакво мексиканче, родено в Ню Йорк/, но какво стана с делото, така е не разбрах.


 
Преглед на профил drakar65 Рейтинг: 1391 Неутрална
18 юли 2011 21:13 58
- +Оценка
-1 +10

До коментар [#42] от "Зам. Директор":

Аз. Признавам си.
Имунизационния ми календар е "нашаран" отгоре до долу. Същия е и случая с дъщеря ми, която получи първата си ваксина още в родилното отделение, въпреки нейните неосъзнати опити да предяви правото си на личен избор. И до сега в срок е имунизирана, въпреки вече съзнателните и опити да се противи с аргумента, че много ще боли.
На всичкото отгоре съм и лекар. И постоянно врънкам шефа на болницата да ми осигури ваксина против хепатит В, когато настъпи време за реимунизация/работя с кръвни продукти/.
За капак на всичко ще ти призная, че съм бил 3 мандата общински съветник от СДС!
Не бъркай медицината и политиката :)
П.С. Ще призная и още нещо, никога не съм си правил ваксина срещу грип и не мисля. Предпочитам организма ми да се справи сам с различните щамове на вируса.

_____

“Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 
Преглед на профил Vierko Рейтинг: 118 "Не"
18 юли 2011 21:14 59
- +Оценка
-6 +13

До коментар [#56] от "coroviev":

Не виждам какво обясняваш на човек, който в едно изречение написа "но фактите са тези, т.е. аз ВЯРВАМ,..." Смях. :-)

_____

Igne Natura Renovatur Integra
 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 547 "Не"
18 юли 2011 21:17 60
- +Оценка
-7 +8

До коментар [#51] от "Зам. Директор":

Дано още от началото на дебата да си почнал да ги документираш - аз едвам при предишния етап се сетих и вече съжалявам. Какви ли не бисери съм изпуснал......

До коментар [#52] от "justiceforall":

"Жертвата" на фарма мафията xvisible говореше същото. След като го попитах какви трябва да станем след 10 годинки учене и следване след като лекар, фармацевт и тн е морално недопустимо, той не ми отговори, а се измъкна с вечния лаф "всеки сам си решава". Ваша милост ще бъде ли така добре да ни поясни какви трябва да станем или и Вие ще се измъкнете с разни философски уфлянквания?

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
18 юли 2011 21:20 61
- +Оценка
-8 +7

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 547 "Не"
18 юли 2011 21:31 62
- +Оценка
-8 +8

До коментар [#61] от "jorin":

Тъй като и мене ме визирате в този коментар ще ви отговоря.

Както казах в една предишна фаза на дебата - на мене ми е ясно, че на еко маминките като Вас няма как да им променя мнението докато не успеят да уморят децата си с глупостите си, правя го за хората, които влизат в този дебат като неутрални и търсят повече информация. Е напоследък понеже нямам много време влизам тук колкото да се позабавлявам преди лягане - като няма CSI и "Под прикритие" все нещо трябва да правя вечер. Иначе вече разпратих на няколко приятели линк с дебата и се позабавляваха от сърце и най-сърдечно ми благодариха. А и всичките гласуваха с НЕ:)

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
18 юли 2011 21:35 63
- +Оценка
-8 +9

До коментар [#60] от "anihilator_jack":

Г-н анихилатор,

Цитат:
""Жертвата" на фарма мафията xvisible говореше същото. След като го попитах какви трябва да станем след 10 годинки учене и следване след като лекар, фармацевт и тн е морално недопустимо, той не ми отговори, а се измъкна с вечния лаф "всеки сам си решава". Ваша милост ще бъде ли така добре да ни поясни какви трябва да станем или и Вие ще се измъкнете с разни философски уфлянквания? "

Как може да си толкова арогантен? Безчувствен и ... безотговорен! Ти си лекар нали така (по документи поне). Да ти кажа ли аз какъв ще станеш? ....
Ще станеш професор! Никому ненужен професор. Подобен на този при когото се опитах да намеря помощ за баща ми, когато търсех изход от рака на белия дроб. Ходих до София ... той беше светило в областта .. последна надежда. След като му поправих разваления компютър и след като ми обясни надълго и на широко къде по света е ходил и колко много знае, с кого се е снимал и колко е велик. И след като нищо не направи за баща ми (дори не ме успокои) .... се качи в таксито което ме чакаше и най-безцеремонно ми навъртя поне 10-ина лева за да се предвижи до своето място.

Как може така безцеремонно да се отнасяш към пациентите си ... опитни мишлета. Ей многознайко, дръж се малко. Осъзнай се докато имаш още клиенти. Докато някой твой...

Прочитане на целия коментар
"клиент" не ти потърси сметка за безобразията и експериментите, които си позволявате...
Господа лекари, вие помните ли клетвата дето сте давали? Знаете ли всъщност какво сте продумали тогава?

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
18 юли 2011 21:47 64
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#39] от "justiceforall":

"Then, in July 2000, she was vaccinated against nine diseases in one doctor's visit: measles, mumps, rubella, polio, varicella, diphtheria, pertussis, tetanus, and Haemophilus influenzae."

Това отговаря на въпроса Ви. Семейството получава обезщетение заради лекарска небрежност. Задължителна ваксинация не значи ваксинирай детето срещу всичко наведнъж. Освен това measles, mumps, rubella със сигурност не подлежат на задължително ваксиниране във Великобритания. За останаите не знам.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 21:55 65
- +Оценка
-11 +7

До коментар [#45] от "bombichka":

".....защо чак толкова държите на елемента на задължителност, след като се вижда, че и без него може?"

Защото определени индивиди са опасни с начина си на мислене, не за мен или моето семейство, а за тяхните деца, поради решения диктувани от разни пишман-пропагандатори из нета.

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 "Не"
18 юли 2011 21:55 66
- +Оценка
-9 +11

До коментар [#54] от "generation":

"В Италия са задължителни само за дифтерия, тетанус, полиомиелит и хеп. Б"

Е хубаво де, какво като "само" тези са задължителни? Нали са задължителни? Е, щом има задължителни ваксини, нарушава ли Италия правата на човека или не?

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 547 "Не"
18 юли 2011 22:01 67
- +Оценка
-6 +12

До коментар [#63] от "jorin":

Още не съм доктор - има време, пък и още не съм решил какъв. И както казах вече, жал ми е за него, защото знам какво представлява множествената склероза, но не мога да бъда толерантен към бръщолевениците му и това, че разпространява откровени лъжи. Както вече казах, някои като ФДР стискат зъби и дават всички от себе си, за да помогнат за намирането на лек на болестта осакатила ги за цял живот, а други си прекарват времето в конспиративни сайтове - въпрос на избор. И аз ще стана нужен само че на хора които искат и се нуждаят от моята помощ, а не такива като Вас, които отричат всичко и всички - човек може да помогне само на хора, които искат да им се помогне. А професори има всякакви - и Батето беше професор, но има и такива като Чирков, в чиято болница оперираха баща ми иначе сега щеше да е сред цъфналите минзухари.

Хипократовата клетва не съм я държал, но знам добре какво значи - на входа на сградата по анатомия върви постоянно на един екран. И именно заради тази Хипократова клетва, ако един ден си докарате детето болно от дифтерия в болницата, намиращите се там лекари ще го лекуват независимо от несъгласието си с вашия ИНФОРМИРАН избор да не го ваксинирате, с което сте застрашила сериозно живота му.

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 "Да"
18 юли 2011 22:03 68
- +Оценка
-6 +11

До коментар [#56] от "coroviev":

Нищо няма в тези линкове, драги... Пишете ключови думи в пъб-мед-а и ми пращате линкове на сляпо като си мислите, че те доказват твърденията ви, а аз след това да си губя времето да чета...та вие даже абстракта не четете! Отказвам да си губя повече времето с подобни дейности и за последен път си правя труда за вас, както и за синия балон, да превеждам от статии...Ако искате да ми докажете нещо - освен линкове искам и преводи и таблици, така че всички да видят и коментират.

Ето това беше първото, което ми пратихте:

" http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21653297 статия за смъртността от полио в Индия, не ваксинирани при 2 епидемии.Сравнете със смъртността в страни с обхванато население, например България, не само няма смъртност, а дори няма и заболели."

Първо - статията е платена и няма достъп до пълния текст. Ако имате тази статия - качете я и дайте линк към нея - ще преглътнем нарушението на авторски права.
В абстракта на статията изобщо не се споменава колко са били неваксинирани, а само се споменава, че това попадало в събираните сведения за целите на изследванията. Целта на изследването и методите нямат нищо общо с това, за което си говорихме.

"Methods. (МЕТОДИ.) We conducted a descriptive analysis...

Прочитане на целия коментар
(провели нагледен анализ) with use of data from the acute flaccid paralysis surveillance system in India (с употреба на данни за паралича от системата за наблюдение в Индия). Variables analyzed included (анализираните условности включвали) age, caregiver-reported vaccination status, date of paralysis onset, laboratory results, final case classification, and survival outcome (възраст, ДАННИ ОТ БОЛНОГЛЕДАЧА ЗА ВАКСИНААЦИОННИЯ СТАТУС, дата на парализата, лабораторни резултати, заключителна класификация на случаите и случаите на оцелели)"
Results. РАЗУЛТАТИТЕ няма да превеждам....In 2006, 45 deaths occurred among 676 WPV cases in India, yielding a CFR of 6.7%. By comparison, in 2002, there were 66 deaths among 1600 reported WPV cases (CFR, 4.2%) and during 2002-2005, CFR was 1.5%-5.2%. All 45 deaths were among 644 (95%) WPV cases in children aged <5 years (CFR, 7.0%). Among those who died, 33 (73%) were children aged <2 years (CFR, 7.1%)
Conclusions. (ЗАКЛЮЧЕНИЕ) The CFR among children aged <2 years in India (Процента на смъртните случаите сред децата <2 г. в Индия) is high compared with previously published CFRs for young children (са високи при сравнение с предишните публикувани ПСС на малки деца), in part because of improved case finding through enhanced surveillance techniques (отчасти заради подобрените техники за установяване на случаи чрез системата за наблюдение). Fatal cases emphasize the lethal nature of the disease (фаталните случаи изтъкват смъртоносния характер на болестта) and the importance of achieving polio eradication in India (и важността да се постигне заличаване на полиото в Индия).

Та какво искахте да ми докажете с тази статия?!?!?!?!?!?!

 
Преглед на профил Dimitar Illiev Рейтинг: 450 Неутрална
18 юли 2011 22:04 69
- +Оценка
-3 +11

До коментар [#65] от "Зам. Директор":

Те и кухненските ножове могат да бъдат опасни в ръцете на идиот, но досега Министерският съвет не е издавал нарочно постановление, регламентиращо тяхното ползване.

Сам казвате, че в Германия, където имунизацията не е задължителна, все повече и повече хора без друго я избират доброволно.

Според мен държавната принуда не е начинът, дори когато се прави с идеята уж да ни пази от самите нас.

А и очевидно в държавите с незадължителна имунизация не върлуват постоянни епидемии заради това, че някакъв процент от населението им е избрал да не си ваксинира децата. Така че явно и рискът не е толкова сериозен.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 22:05 70
- +Оценка
-13 +6

До коментар [#64] от "7777":
"задължително ваксиниране във Великобритания. За останаите не знам"
=========================
В Англия, и по-специлно в Лондон, миналата година беше пръкнала туберколоза и броят беше застрашаващ.

Тази болест е била докарана от разни имигранти от братска Африка, много от които не само не се къпят, но и не желаят да се лекуват, поради високия интелект, който имат по рождение, но другарите от "Бордър Ейджънси", Home Office им казват на влизане: "Ваксинираме те - влизаш, не желаеш - изчезвай оттук!" Даже имаше похвална реч, че с имунзацията са активирали предварително заболелите и ония са ритнали камбаната, което се е отразило положително за английски народ.
Та има и такива случаи, които не ги пишат във вестниците. Вие сега да не вземете да се разплачете за една шепа сачове от браЦка Африка?!

И в това направление, когато стане въпрос за туберколоза, първите които са отивали в болницата Свети Томас или Гай Ст. Томас Хоспитал, са привържениците на НЕимунизациите. Те не питали нищо, а само искали колкото може по-бързо да им напълнят телата с живак. :):):)

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 22:09 71
- +Оценка
-8 +7

До коментар [#69] от "bombichka":

Съгласен съм с вашите мнения и начин на мислене, но не считате ли, че в държавата именувана БЪЛГАРИЯ тези неща имат някакво друго измерение и не трябва да се оставят на контрола на определена агитка от хора, поради специфични причини, които не бих желал да разтълкувам точно тук, а ще запазя правото си да публикувам в удобно за мене време и на определено за целта место.

 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 "Да"
18 юли 2011 22:13 72
- +Оценка
-8 +7

До коментар [#64] от "7777":

Ах, нима поставянето на повече от една ваксина в един ден е вредно?!?!
А защо да е вредно ако имаме усложнения в случаи на 1:100000, то в този да е най-много 9:1000000...Дали причината не е в съставките на ваксините...хм?!

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
18 юли 2011 22:15 73
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#66] от "Maria Ninova":

Не е ясно дали няма възможност за отказ по религиозни, философски или др. причини. Информацията е от здравните им служби, а там не са вписани гражданските права.

Това аргумент ли е защо у нас правата на човека се нарушават? 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 22:20 74
- +Оценка
-9 +8

Има вещества, дори и антибиотици и химиотерапевтици, а също и антибиотици и антибиотици, които са несъвместими и се инактивират или предизвикват ярки странични ефекти.

В листовките и указанията на ВСЯКА имунизация е написано ясно, точно и недвусмислено, с кои имунизации НЕ може да се комбинират и с кои е възможно.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 22:27 75
- +Оценка
-8 +7

И поради много минуси на антиимунизаторите да дадем малко факти от първоизточника.

"...Around 9000 cases of TB are currently reported each year in the United Kingdom. Most cases occur in major cities, particularly in London...."

И съответния източник: http://www.hpa.org.uk/Topics/InfectiousDiseases/InfectionsAZ/Tuberculosis/

Да се надяваме, че фармамафията и люминатите не са им платили.

 
Преглед на профил nelito_jeleva Рейтинг: 8 Неутрална
18 юли 2011 22:30 76
- +Оценка
-6 +9

Изцяло подкрепям д-р Стойчев и мисля, че е крайно време да се даде глас и да се направи наистина нещо по този въпрос.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
18 юли 2011 22:31 77
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#72] от "jazzi":

Какво сте се разахкали? Става дума за девет ваксини наведнъж. Няма медицински учебник, който да оторизира такова нещо.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 22:35 78
- +Оценка
-11 +7

1. Къде е моралът на АНТИимунизаторите, които са ИМУНИЗИРАНИ, а пледират постоянно срещу имунизациите?!

2. Наистина ли продължават да вярват, че са получили аномалии на база имунизации, а не поради наследствени или други, придобити от външни източници заболявания?

3. Са ли доказателствата резултат от медицински изследвания и анализи или са лични мнения и съмнения идващи от многото четене на симптоми на различните болести?!

 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 "Да"
18 юли 2011 22:35 79
- +Оценка
-7 +6

До коментар [#74] от "Зам. Директор":

О, да - има вещества...и то какви вещества...тиомерсал, формалдехид, феноксиетанол, алуминиев хидроксид, алуминиев фосфат, натриев хидроксид, натриев глутамат...интересни вещества, които в една ваксина според вас са безвредни, разбира се, но в повечко и...хоп аутизъм - ами как да има връзка между ваксините и аутизма - разбира се, че няма - има лекарска грешка...Колко елегантно само...Повръща ми се...

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
18 юли 2011 22:37 80
- +Оценка
-7 +8

До коментар [#69] от "bombichka":

"Сам казвате, че в Германия, където имунизацията не е задължителна, все повече и повече хора без друго я избират доброволно."

Ние българите изобщо не сме толкова отговорни, колкото са германците. Те посред нощ не пресичат на червен светофар, дори по улицата да няма трафик. Това че нещо работи в Германия не гарантира успеха му в България.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 "Да"
18 юли 2011 22:39 81
- +Оценка
-5 +10

До коментар [#77] от "7777":

А в лекарските учебници пише ли до колко ваксини на веднъж може и кои може и кои не може и защо е така?!? Значи да ме прощава модератора, че се отклонявам от темата, но когато един родител прочете листовките на ваксините би предпочел да има правото да откаже възможността (макар 1:100000 както се твърди) детето му да изпадне в гърчове, безсъзнание, смърт...

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
18 юли 2011 22:42 82
- +Оценка
-5 +12

Да обобщим:
Ваксините не са безопасни. В статистиките се отчитат като редки негативните ефекти, но ги има. Има и други, за които се отрича, че са от ваксините, въпреки очевидната връзка. coroviev пита защо не сме в съда? Може би е време. Не съм потърпевш и не съм правил проверки в тази насока. Доколкото зависи от мен няма и да се стигне дотам, просто защото не слагам ваксини.
Нещо, което е опасно не трябва да е задължително, още повече, че в случай на проблем не се вземат никакви мерки в полза на пострадалите деца. Питате ли се в какъв ад се превръща живота на родители, чиито деца са пострадали от ваксина? Ако не, запитайте се и се поставете на тяхно място.
Лекарите трябва да разясняват на хората както опасностите от инфекциозните заболявания, така и опасностите вследствие от ваксините, така че всеки да може да направи своя свободен и информиран избор, така че който иска да се ваксинира, който не иска, да не го прави. В момента това разясняване почти не се прави.
А тезата на г-н Генев, има една слабост и той я е написал - всеки човек реагира различно на една ваксина. Това е неизбежно, защото хората сме различни. И ако човек е предразположен към някакъв проблем, то ваксината може да го отключи! А предварителни тестове не се правят, което е игра на руска рулетка и е крайно безотговорно поведение на медицинските лица, спрямо нас хората!
Вменяват ни някакви задължения "за общото благо", а не спазват техните, да пазят здравето ни!...

Прочитане на целия коментар

И да, цитират се разни медицински статии за опити в епруветки. Само че в живота не е като в епруветката - ваксинирани хора се разболяват от болестта, против която са ваксинирани (понякога дори от самата ваксина, ако съдържа активни бактерии или вируси), а неваксинирани се случва и да не се разболеят, дори при контакт със заразно болни. Това зависи от много други фактори свързани с водения начин на живот и несвързани по никакъв начин с ваксините.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил polinakoleva Рейтинг: 8 "Да"
18 юли 2011 22:42 83
- +Оценка
-5 +11

За свободният избор ! Гласувам с ГОЛЯМО ДА !

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
18 юли 2011 22:43 84
- +Оценка
-5 +4

До коментар [#81] от "jazzi":

Пише. По-горе вече някой ви е обяснил. Няма да отговарям на следващите ви мнения, защото вече ми е ясно становището ви и на вас моето. Повтаряте неща, които вече сте писали. Всичко хубаво.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
18 юли 2011 22:46 85
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#67] от "anihilator_jack":

"стискат зъби и дават всички от себе си, за да помогнат за намирането на лек на болестта осакатила ги за цял живот, а други си прекарват времето в конспиративни сайтове - въпрос на избор."

Интересно как ще търсиш лек за болест при "бяла престилка" която ти казва è болестта ти е за цял живот (нелечима е)?
А тези дето прекарват времето по начин, по който не е в съзвучие с теб явно са лоши :) и трябва да се съобразяват с теб.... Ако на теб ти скимне дори трябва да се ваксинират отново, въпреки, че вече са достатъчно пострадали точно от ваксина.

"А професори има всякакви"
- Точно така, ... и знаеш ли какво точно тези "всякаквите" лапат здраво от това, че ползваш определени хапове и определени ваксини.

"ако един ден си докарате детето болно от дифтерия в болницата, намиращите се там лекари ще го лекуват независимо от несъгласието си с вашия ИНФОРМИРАН избор да не го ваксинирате, с което сте застрашила сериозно живота му"
- Тук има няколко момента.
Ако кажеш няма да го водя в болница. Само кимни утвърдително. Ако кажеш мога да си тегля въжето. Да си направя сепуку ако ти харесва повече? Викаш ако не съм ваксиниран да не си и помислям да ви цапам болницата, а? Не само, че ми спирате детските, не само че не ме допускат до детска градина .. ами и трябва...

Прочитане на целия коментар
да ви издържам?? Баси наглите. Оливаш се малкия!
--
"независимо от несъгласието си с вашия ИНФОРМИРАН избор да не го ваксинирате"
- Забеляза ли какво каза?
несъгласие
с вашия (демек моя)
избор да не го ваксинирам
Аз не съм несъгласен за нещо. Аз няма да ваксинирам детето си! Аз искам ти и който и да е да не ме принуждава да съм съгласен с каквото и да е. Фащаш ли?
Ти имаш моето добро да правиш каквото искаш .. Но когато се опиташ да ме хванеш за врата - ще те изям!

 
Преглед на профил Dimitar Illiev Рейтинг: 450 Неутрална
18 юли 2011 22:47 86
- +Оценка
+8

До коментар [#71] от "Зам. Директор":

Очаквах подобно възражение в стил "да, ама тука не е Германия". Да, не е, и според мен начинът манталитетът на народонаселението да се попромени поне малко е именно с възможно най-много намаляване на задължителните неща в границите на разумното. Така щото на хората да се наложи да вземат решения и да носят отговорност, а не да я карат по инерция, без даа се интересуват от последствията на избора си. Преди време в една аптека ми предложиха три варианта на лекарство против сенна хрема, и, когато поисках от аптекарката да ги погледна, за да видя поне еднаква ли е активната им съставка, тя ми се сопна: "Ама, за какво да ги гледате, като нищо няма да разберете!" От проявите на подобно мислене побеснявам! Все пак не съм добитък, та да дойде чичо доктор и да ме боцне с каквото той е преценил, че трябва, пък аз само пасивно да му подавам хълбок.

До коментар [#72] от "jazzi":

Ако изпиете една малка водка, каква е вероятността за махмурлук на другия ден? А ако изпиете 9 малки водки вероятността с девет пъти ли е нараснала, или с много повече ;)

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 22:47 87
- +Оценка
-7 +3

И отново скок към Острова, за да разберете как професор Сали Дейвис се бори срещу туберколозата във Великобритания и на чии опит се осланя.:)

http://www.hpa.org.uk/web/HPAwebFile/HPAweb_C/1296683847254

Даже ще видите и самата професорка стъпила на "Брууклин Бридж", над река Източна, хвърлящ поглед към Манхатън и (в случая) Бруклин, Ню Йорк.

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
18 юли 2011 22:48 88
- +Оценка
-2 +9

До коментар [#80] от "7777":

Интересно как високообразованите и културни германци като дойдат в страна като България и започват да се държат досущ като хулигани. Вижте ги какво правят всяко лято на морето тези високообразовани дами и господа. Магарето скача според тоягата. Ако и у нас полицията и съдът работят като при тях и тук животът ще стане коренно различен.
Та и тази теза, за тъпите българи дето друг трябва да мисли вместо тях за тяхното добро не издържа. Освен това показва неуважение към българите по принцип. Аз не бих си позволявал такива генерализации за никоя нация, просто защото навсякъде има и свестни хора и боклуци.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил lol Рейтинг: 1391 Неутрална
18 юли 2011 22:50 89
- +Оценка
-3 +7

До коментар [#86] от "bombichka":

не можем да си позволим свободия, както не се опитваме да не е и в Африка, тъжно но факт, досега голяма част от коментарите (пък и не само) доказаха, че сме по-близо до тях от колкото до германия...

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
18 юли 2011 22:52 90
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#86] от "bombichka":

"Така щото на хората да се наложи да вземат решения и да носят отговорност, а не да я карат по инерция, без даа се интересуват от последствията на избора си."

Права сте по прнцип, но при нисък публичен имунитет, до който лесно може да се стигне, ако много хора изберат да не се ваксинират, неваксинираните застрашават и ваксинираните. Защото ваксините не действат 100%. Въпреки това аз съм съгласна ваксинирането да е препоръчително, ако неваксиниращите поемат пълна финансова отговорност, в случай че неваксинираните им деца се разболеят от болест, за която има ефективна ваксина. Нека поради неползване на ваксини да е по-ниска здравната им вноска, но ако се разболеят--от собствения джоб.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 22:53 91
- +Оценка
-10 +5

До коментар [#81] от "jazzi":

Ако всеки родител започне да мисли в съотношение 1: 1000000, благодарение на улични глашатаи и "медицинския модернизъм" и се откаже от ваксинацията на принципа, "Да не съм аз Господи?" и нещо се случи, хайде да не предсказваме, но избухне епидемия от туберколоза, като в Англия и англичаните не са имунизирани.

Вие, задавате ли си въпроса как тези 6-7000 болни в момента в Ю Кей могат да променят лицето на Великобритания и колко жертви щеше да има, тъй като много от тях посещават кръчми, барове, сладкарници, пицарии, автобуси, тоалетни и прочее, където пръскат заразата си или за вас тези неща са без значение.

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 547 "Не"
18 юли 2011 22:54 92
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#75] от "Зам. Директор":

За това говорихме още първия етап. И точно по този въпрос има сведения от първа ръка тъй като с една професорка обсъждахме точно възможността във Великобританията БЦЖто да стане отново задължително. Нужно ли е да казвам каква беше реакцията на сините след това:))))))

До коментар [#69] от "bombichka":

Сама виждате какво е нивото на "диалога" тук и какви "аргументи" се вадят против ваксините. Немски закони като станем немци!

До коментар [#79] от "jazzi":

Парацетамола в големи количество води до чернодробна недостатъчност и смърт. В малки е един от най-добрите аналгетици и се съдържа в почти всички противогрипни медикаменти и напитки - затова по разни реклами по телевизията накрая ВИНАГИ казват "Съдържа парацетамол. Преди употреба ПРОЧЕТЕТЕ листовката!!!!" Именно поради това, че хората масово не четат в момента натравянето с парацетамол е станало причина номер 1 за инцидентни самоубийства в западния свят. В ръцете на идиоти и некомпетентни лица, както в случая с въпросната лекарка, и клечките за зъби са опасни!

пс: Вие знаете ли какво представляват всички тези вещества, които сте изброила и можете ли да ги различите едно от друго или повтаряте безропотно мотото на своя...

Прочитане на целия коментар
лидер/вещер?

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
18 юли 2011 22:54 93
- +Оценка
-5 +6

И да, ако без здравни основания не си ваксинираш детето--никакви градини и пр. Така е в САЩ например: ако детето не е ваксинирано, няма право на публично училище, а частното училище е длъжно да уведоми родителите на останалите деца и да поиска позволението им с техните деца да учи неваксинирано дете.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 "Да"
18 юли 2011 22:55 94
- +Оценка
-4 +7

До коментар [#75] от "Зам. Директор":

"...Around 9000 cases of TB are currently reported each year in the United Kingdom. Most cases occur in major cities, particularly in London...."

И съответния източник: http://www.hpa.org.uk/Topics/InfectiousDiseases/InfectionsAZ/Tuberculosis/ "

Какво разбираме от тази статия? На острова има около 9000 случая на туберколоза на година...така...и как решават да борят туберколозата там...има линкче в същата статия към стратегическия план от 2004, но кой да го види... http://www.dh.gov.uk/en/Publicationsandstatistics/Publications/PublicationsPolicyAndGuidance/DH_4090417

Пак не се сдържах, но този път от линка има някаква полза...
Най-интересното от всичко е, че НИТО В СТАТИЯТА, НИТО В УВОДА НА ПЛАНА СЕ ПИШЕ ЗА ВАКСИНАЦИИ, а за
"Over the past century we have made enormous progress in combating the infectious diseases which once preyed upon our people (През последния век постигнахме огромен прогрес в борбата с инфекциозните заболявания на които нашите хора ставаха жертви). We have achieved this through better health...

Прочитане на целия коментар
care, better preventative measures and generally higher standards of living (НИЕ ПОСТИГНАХМЕ ТОВА ЧРЕЗ ПО-ДОБРО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ПО-ДОБРИ ПРЕВАНТИВНИ МЕРКИ И КАТО ЦЯЛО ПО-ВИСОК СТАНДАРТ НА ЖИВОТ).

Проверявайте си линковете и информациите, че само се излагате ...Стига сте писали ключови думи и сте пускали линкове на сляпо.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
18 юли 2011 22:55 95
- +Оценка
-3 +5

До коментар [#88] от "bugotrep":

Напълно съм съгласна. Ако за една ваканция разваляме германците, как можем да си представяме, че германската ваксинационна политика ще работи по нашите ширини?

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
18 юли 2011 22:56 96
- +Оценка
-3 +8

До коментар [#90] от "7777":

Съгласен съм с това да плащам по-малко здравни осигуровки и да си плащам ако река да се лекувам от болест, която се предполага, че е предотвратима (каквото и да означава това)

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 "Не"
18 юли 2011 22:57 97
- +Оценка
-9 +8

До коментар [#73] от "generation":

Не, но Вие по-горе казахте: "Кои са тия "други членки на ЕС" със задължителни ваксини? Те са единици и всички са от бившия соц-лагер, където за демокрация не може да се говори."

а фактът, че в Италия има задължителни ваксини прави твърдението Ви съвършено невярно.

А това дали имат право на отказ по философски причини няма никакво значение, защото и в Б-я имате право да се откажете от ваксинация със съответния подпис, и даже няма да Ви питат по какви причини. Между другото ето какво пише на сайта на италианското министерство на здравето:

"Sebbene il ricorso all’obbligo di legge possa apparire anacronistico ai giorni nostri, va ricordato che lo strumento legale ha garantito il diritto alla salute e alla prevenzione di ogni bambino.."

което, в случай че не говорите италиански ще ви преведа съществената част: "гарантира правото на здраве и превенция за всяко дете";

 
Преглед на профил Charlie Harper Рейтинг: 782 "Не"
18 юли 2011 22:59 98
- +Оценка
-3 +8

Уеуееее , това да не е четвърта фаза на "дебата"?

_____

58
 
Преглед на профил Dimitar Illiev Рейтинг: 450 Неутрална
18 юли 2011 23:07 99
- +Оценка
-1 +6

Ей, хора, това ми е любимото - всички да се надпреварват да обясняват колко не може, колко е трудно, как няма да стане... По-лесно е да се оправдаваме с географията и манталитета си и да караме по пътя на най-малкото съпротивление, отколкото да се опитаме да направим нещата както трябва: с по-малко рестрикции, но с повече гражданска култура и обществено съзнание. Никой не е казал, че ще е лесно и няма да има рискове, но според мен все някога трябва да тръгнам в тази посока! Идеята на едно здраво общество не е да има железни принуди и Крумови закони. То и сега има достатъчно закони, добри-лоши, все тая, ако просто имахме повече съзнателност като граждани и държавата по-добра воля да ги прилага, щяхме да сме цъфнали...
Иначе предложението за здравните вноски ми се вижда разумно. Но за това с детските градини няма как да се съглася с вас! Неваксинираното дете все още не значи, че е непременно болно или вирусоносител и няма причина всички да се дърпат от него като от прокажено!

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 Неутрална
18 юли 2011 23:07 100
- +Оценка
-4 +4

До коментар [#68] от "jazzi":

Щом над 300 статии са нищо за Вас, аз съм безсилен да Ви помогна.

"Нищо няма в тези линкове, драги... Пишете ключови думи в пъб-мед-а "
Да, обикновено се използват ключови думи, затова може би не сте открили нищо за аутизма както твърдяхте. Все пак, ето ги. линковете отново.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=vaccination%20autism
http://www.ncbi.nlm.nih.govpubmed?term=mmr%20vaccination%20autism

А за превода, помолете съпругата. Щом публикува там, значи ще се справи.

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 Неутрална
18 юли 2011 23:09 101
- +Оценка
-4 +4

До коментар [#59] от "Владимир Райков":

"Не виждам какво обясняваш на човек...."
Право да си кажа....незнам!?

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 547 "Не"
18 юли 2011 23:10 102
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#94] от "jazzi":

Ами то си пише кратко и ясно "BETTER PREVENTIVE MEASURES" - най-добрата превинция са ваксините, в случая с туберкулозата, БЦЖто. В момента превенцията е насочена най-вече към гетата от индийци и нигерийци, които са инкубатори в сравнение, с които тези на GSK и Pfizer са като плейстейшън. Или казано на кратко - раздават им брошурки и така ги призовават да се ваксинират. Понеже Mycobacterium tuberculosis е една от най-идръжливите гадини познати ни и доста е еволюирала и ефективността на БЦЖто е понамаляла в момента се провеждат клинични изпитания на нова ваксина. Относно антибиотичното лечение - то е дълго, продължително, мъчително и най-важното СКЪПО!!! И точно заради това NHS всячески се опитва да накара хората да си ваксинират децата, защото иначе парите не достигат.

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 "Да"
18 юли 2011 23:14 103
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#92] от "anihilator_jack":

1. http://www.dh.gov.uk/prod_consum_dh/groups/dh_digitalassets/@dh/@en/documents/digitalasset/dh_4100860.pdf - това е стратегическия плана на Великобритания за борба с ТБ от 2004 г. - 25 страници и нито дума за ваксинации...много са прости тези англичани явно;

2. И кислорода в прекалено висока концентрация може да доведе до усложнения, а ние постоянно имаме нужда да дишаме...какво е допустимото количество или необходима концентрация на веществата във ваксините след което настъпват увреждания?!?

3. Мъж съм. Знам, че в тиомерсала има живак, който е изключително токсичен, с разтвор (забележете! с разтвора...) на формалдехида - формалина се консервират трупове, алуминия е цветен метал и е токсичен, с натриевата основа (сода каустик) се прави домашен сапун...мисля, че не е добра идея да се вкарват подобни вещества в кръвта, а вие?

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
18 юли 2011 23:17 104
- +Оценка
-5 +9

До коментар [#97] от "Maria Ninova":

"А това дали имат право на отказ по философски причини няма никакво значение, защото и в Б-я имате право да се откажете от ваксинация със съответния подпис, и даже няма да Ви питат по какви причини."

Грешите. В България се отказва и без подпис. След като не предоставят писмено информирано съгласие, както се полага за инвазивните процедури по чл.89 от ЗЗ, за какъв подпис иде реч? На хвърчащо листче никой не е длъжен да се подписва.

Колкото до отказът по философски и религиозни причини, държавите които имат такава опция не нарушват правата на гражданите си и не им налагат глоби.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
18 юли 2011 23:17 105
- +Оценка
-6 +6

До коментар [#99] от "bombichka":

В много демократичните щати, ако дете покаже положителна манту при туберкулоза може да посещава държавно училище, НО на всеки шест месеца му се прави рентген на белите дробове. Така че не го третират автоматично като прокажено, но го следят изкъсо. Препоръчват и да се вземат антибиотици, за да не показва положително манту. проблемът е, че ако детето е взимало тези антибиотици само заради мантуто, ако в последствие се разболеее от туберколоза, вече е резистентно към този вид антибиотици.
Изобщо темата е прекалено сложна, за да взима един родител самоволно решение за детето си.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 "Да"
18 юли 2011 23:20 106
- +Оценка
-4 +9

До коментар [#100] от "coroviev":

Добре де, ти четеш ли какво съм ти написал...Ти чел ли си тези 300 статии които излизат по ключови думи "vaccination" и "autism"? Жена ми я остави на мира! Достатъчно добре се справям и сам с пъб-меда и английския. Намери, преведи и поствай тук...това, че в 300+ статии се споменава за "vaccination" и "autism" не значи, че задължително в тях пише, че няма връзка между аутизма и ваксинацията, а освен това въпросът беше за сравнителни статистики между ваксинирани и неваксинирани...

 
Преглед на профил Dimitar Illiev Рейтинг: 450 Неутрална
18 юли 2011 23:23 107
- +Оценка
-1 +8

До коментар [#105] от "7777":

Да, съгласен, нека го държат под око. Но да не му отказват достъпа до подобни учебни заведения, както се чу мнение по-горе.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
18 юли 2011 23:25 108
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#107] от "bombichka":

За туберколозата има начини за следене. А за полиото? С дете неваксинирано срещу полио в САЩ е абсурд да получиш място в държавно или частно училище. Обучаваш си го вкъщи.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 "Да"
18 юли 2011 23:37 109
- +Оценка
-2 +9

До коментар [#100] от "coroviev":

Всъщност ето какво казва втората статия по твоя критерии на търсене в пъб-меда: "vaccination" и "autism" :)
Извинявам на модератора за офтопика...

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21623535
Статията е платена - това е от абстракта :)

A Positive Association found between Autism Prevalence and Childhood Vaccination uptake across the U.S. Population - УСТАНОВЕНА Е ПОЛОЖИТЕЛНА АСОЦИАЦИЯ МЕЖДУ ШИРОКОТО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА АУТИЗМА И РАЗБИРАНЕТО ЗА ВАКСИНАЦИЯТА СРЕД ДЕЦАТА В НАСЕЛЕНИЕТО НА САЩ (НЕ ПРИЗНАВАТ, ЧЕ ИМА ЕПИДЕМИЯ ДЯВОЛИТЕ)

A positive and statistically significant relationship was found: The higher the proportion of children receiving recommended vaccinations, the higher was the prevalence of AUT or SLI. (ПОЛОЖИТЕЛНА И СТАТИСТИЧЕСКИ ВАЖНА ВЗАИМОВРЪЗКА БЕШЕ ОТКРИТА: КОЛКОТО ПО-ВИСОК Е ПРОЦЕНТА НА ДЕЦА ПОЛУЧАВАЩИ ПРЕПОРЪЧАНИТЕ ВАКСИНИ, ТОЛКОВА ПО-ВИСОКО Е РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА АУТИЗЪМ И УВРЕЖДАНЕ НА ГОВОРА). A 1% increase in vaccination was associated with an additional 680 children having AUT or SLI (1% УВЕЛИЧЕНИЕ ВЪВ ВАКСИНАЦИИТЕ ВОДИ ДО 680 ДЕЦА ДОПЪЛНИТЕЛНО, КОИТО ИМАТ АУТИЗЪМ И УВРЕЖДАНЕ НА ГОВОРА).

Аз съм дотук - вие сте на ход - почетете малко и вие и преведете и поставете тук да го...

Прочитане на целия коментар
обсъдим. Ето ви научна статия за връзката между ваксините и аутизма - на статистическа основа.

 
Преглед на профил justiceforall Рейтинг: 8 Неутрална
18 юли 2011 23:41 110
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#60] от "anihilator_jack":
" Ваша милост ще бъде ли така добре да ни поясни какви трябва да станем или и Вие ще се измъкнете с разни философски уфлянквания?"
Не че трябва да станем, но може! И не става въпрос за философстване, а за изучаване и практическо проложение на системи известни от немалко време и помогнали на много хора.
Поне, ако човек иска и положи усилия. И щом дори домакини, потребителки на бг-мама, могат да лекуват с Рейки, и доктори също може да минат инициация(вече има и такива, и то не един!)
http://www.tokudabolnica.bg/bg/page/802/Рейки_Терапия

За хомеопатия, аюрведа, тибетска медицина и билколечение може да трябва повече усилия, но има ли желание...
Далеч съм от мисълта че доктов който си докарва към 15000 хиляди месечно от пътеки и бонуси от пациенти, ще е във възтор от разни "ненаучни шарлатани", но ние пък не сме длъжни да го боготвотим и да му усигуряваме финансов конфорт на него и на неговото съсловие (в България болниците май са търговски дружества...за който не знае)

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 547 "Не"
18 юли 2011 23:41 111
- +Оценка
-4 +3

До коментар [#103] от "jazzi":

1. Дадох Ctrl+F написах BCG и още на четвърта страница:

prevention through BCG immunisation (BCG gives limited protection against TB so cannot, on its own, control the disease)

После на 12та

Control was achieved through: better nutrition and housing; pasteurisation of milk; the introduction of effective drug treatments; early detection through mass miniature chest xray programmes; public health programmes to detect and treat infection in close contacts of people with newly diagnosed TB; and BCG immunisation.

Нещо май имате проблем с компютрите. И с пъб меда като гледам не се оправяте

2. За това се правят тъй наречените clinical trials - те са 3 етапа, като има и 4ти - post marketing surveillance.

3. За повечето неща познахте. Само че при всички ваксини си пише trace amounts, тоест е толкова малко, че може да бъде открито след като бъде направен диагностичен тест, но не може да се определи с абсолютна точност колко е. При всички случаи става въпрос за минимално количество, което няма негативен ефект върху човешкото тяло.

пс: Бях останал с впечатлението, че сте жена, но явно съм се объркал - моля за извинение.

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 547 "Не"
18 юли 2011 23:50 112
- +Оценка
-8 +4

До коментар [#110] от "justiceforall":

Като става въпрос за грипове и хреми съм готов да приема разни нестандартни народомедицини - аз лично като тръгна да се разболявам пие едно канче греяна ракия, или уиски, че ракията у Великобританията е кът и метода действа беотказно. Само че когато почнат да ми разправят, че лекували рак, СПИН, туберкулоза и тн разбирам, че става въпрос за шарлатани като д-р Стойчев. Чух за един такъв индиец дето само с вода церял рак. При което на мен ми иде да попитам - защо след като тоя индиец е такъв спец не лекува и полиото с тая вълшебна вода при положение, че от край време полио се среща почти само в този регион? Знам и една друга подобна история с "лечебните води" - Ганди много обичал да прави гладни стачки като го карал само на вода. Веднъж британците решили да изследват тая вода и да видят какво има в нея и Ганди спрял с гладните стачки.....

Както казва дядо ми - за някои неща и бате може и тате може, козата си сака коч!

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 "Да"
19 юли 2011 00:01 113
- +Оценка
-3 +5

До коментар [#111] от "anihilator_jack":

А вие май имате проблем с английския - я преведете това дето сте копнал за БЦЖ-то...каква защита давало...лимитид и какво не може БЦЖ-то...да контролира болеста :))) Вярно, че се споменава на 3 места в 25 статии и това горното е най-подробното описание на БЦЖ-то :) Ок ;)

Ето още нещо от пъб-меда, с който едва се оправям:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20628443

An association between autism and early life exposure to mercury is a hotly debated issue. In this study, 91 autistic Polish children, male and female, 3-4 and 7-9 years old, were compared to 75 age- and sex-matched healthy children with respect to: demographic, perinatal, clinical and developmental measures, parental age, birth order, morphometric measures, vaccination history, and hair mercury content. In demographic and perinatal measures there were no consistent differences between the autistic and control groups. Autistic children had a significantly greater prevalence of adverse reactions after vaccinations and abnormal development than controls. Between 45 and 80% of autistic children experienced developmental regress. Autistic children significantly differed from healthy peers in the concentrations of mercury in hair: younger autistics had lower levels, while older -...

Прочитане на целия коментар
higher levels than their respective controls. The results suggest that autistic children differ from healthy children in metabolism of mercury, which seems to change with age.

Накратко, в абстракта се казва, че 91 деца с аутизъм от Полша, от двата пола на по 3-4 и 7-9 се сравняват със 75 други здрави деца, които съвпадат с първите по пол, възраст и всякакви др. показатели, включително ИСТОРИЯ НА ВАКСИНАЦИИТЕ И СЪДЪРЖАНИЕ НА ЖИВАК В КОСЪМА! НЕ Е ИЗНЕНАДА, ЧЕ АУТИСТИТЕ СЕ ОКАЗВАТ СЪС ЗНАЧИТЕЛНО ПО-ВИСОКО СЪДЪРЖАНИЕ НА ЖИВАК В КОСЪМА, КОЕТО В ПО-РАННА ВЪЗРАСТ Е ПО-МАЛКО (ПО-МАЛКО ВАКСИНИ), А В ПО-КЪСНА ВЪЗРАСТ Е ПО-ВИСОКО (ПОВЕЧЕ ВАКСИНИ)...ИЗВОДЪТ Е, ЧЕ ЯВНО АУТИСТИТЕ СЕ РАЗЛИЧАВАТ ОТ НОРМАЛНИТЕ ПО РЕАКЦИЯТА НА МЕТАБОЛИЗМА СРЕЩУ ЖИВАКА...КОМЕНТАРИ?!

 
Преглед на профил badbrains Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 00:11 114
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#5] от "Зам. Директор":

Не виждам смисъл да се обвиняват хората които искат да слагат ваксини. А какво ще кажете като отговор на това, че детето ми е пострадало именно от ТЕЗИ ВАКСИНИ които искате да слагате и на вашите деца!? Със сигурност отговора ви ще е, "колко лошо, добре че не беше моето дете!". Не е ли така отговорете? Защото АКО БЯХТЕ ПОТЪРПЕВШ ИМЕННО ОТ ВАКСИНИТЕ, ЩЯХТЕ ДА БЪДЕТЕ НА ДРУГО МНЕНИЕ!! ВСЕ ПАК ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ ДЪРЖАВАТА НЕ ДАВА И ГРАМ ПАРИ НА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ ВАКСИНИ, ЗАЩОТО Е МНОГО ТРУДНА ПРОЦЕДУРАТА ДА СЕ ДОКАЖЕ ЧЕ Е ОТ ВАКСИНИ, ТЪЙ КАТО ДЖИПИ-ТАТА, РЯДКО ЩЕ ПРИЗНАЯТ НЕЩО ПОДОБНО, КАМО ЛИ КОЯТО И ДА Е КОМИСИЯ НА РЗОК. Желая ви успех с по-нататъшното ваксиниране на децата ви! Дано не ви се случва нещо подобно, защото наистина ще ви стегне сърцето за детето ви, и тогава искате не искате и лекарите като вдигат ръце от вас, ще дойдете на нашето дередже!! РАЗБЕРЕТЕ ГО НАЙ-НАКРАЯ ВАКСИНИТЕ МОЖЕ ДА СА ПОЛЕЗНИ В ЕДНО ОТНОШЕНИЕ, НО СЪСТАВКИТЕ ИМ "УБИВАТ" ДЕЦАТА НИ БАВНО БАВНО! ТОВА Е ПО-ВАЖНО ДА НЯМА И ГРАМ ПОСТРАДАЛИ ОТ ВАКСИНИ, ДА НЯМА ДЕЦА ИНВАЛИДИ! ЗАЩО КАТО НЕ СА ВРЕДНИ ВАКСИНИТЕ САМИТЕ ФАРМА КОМПАНИИ ЩЕ НИ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ С ТАКЪВ ОГРОМЕН СПИСЪК СЪС СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ? ЗНАМ СЕГА ЩЕ КАЖЕТЕ АМИ ТОЙ И АСПИРИНА ИМА СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ, ТАКА Е ПРАВИ СТЕ, ЗА ТОВА СЕ ЧЕТАТ ЛИСТОВКИТЕ И ЗА ТОВА ЧОВЕК ТРЯБВА ДА ИМА ПРАВО НА ИЗБОР, ДА РИСКУВА ЛИ ЖИВОТА НА ДЕТЕТО СИ ИЛИ ДА НЕ...

Прочитане на целия коментар
РИСКУВА! ТОВА СЕ НАРИЧА ПРАВО НА СВОБОДЕН ИЗБОР В ЦИВИЛИЗОВАНА СВОБОДНА ОТ МОНОПОЛИЗЪМ ДЪРЖАВА, В КОЯТО БЪЛГАРИЯ ЯВНО НЕ ВЛИЗА КАТО СПИСЪК, ЗА ЖАЛОСТ!!!

 
Преглед на профил badbrains Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 00:14 115
- +Оценка
-2 +8

Поправка на първото ми изречение:
Не виждам смисъл да се обвиняват хората които не искат да слагат ваксини!

 
Преглед на профил huhi Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 00:27 116
- +Оценка
-7 +9

"Има достатъчно валидни доказателства, че истинският аутизъм има и наследствена генеза."

С това всеки доктор си измива ръцете. Казват: "Ами това е наследствено и ние не може да направим нищо освен да пие тези хапчета и да посещава различни терапии"

С автоимунните заболявания е същото: "Няма лечение и не знаем защо тялото "напада" собствените си тъкани, но можем да ти дадем тези хапчета, с които ще потиснем имунната ти система и няма да те боли"

Тези две обяснения съм ги чувал лично от медицински лица с проф. доц. др и други "тежки" звания...

Това ли са знаещите и велики доктори на 21 век, които са се клели над Хипократовата клетва, да отстояват единствено интересите на пациента?

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 547 "Не"
19 юли 2011 00:33 117
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#113] от "jazzi":

Точно защото бактерията Mycobacterium tuberculosis е еволюирала и БЦЖто дава доста по-ниска защита от преди (въпреки това от порядъка на 80%) в момента се разработва нова ваксина - това вече го казах и ми писна да се повтарям!

Относно аутизма и живака - досега няма нищо conclusive и ако се зачетеш в това изследване ще видиш, че и това казва същото. И най-важното - във въпросното изследване така и не са успели да установят причината за повишеното количество живак в космите на децата страдащи от аутизъм! И ето още нещо относно живака и другите "токсини" във ваксините, което не знам за кой път вече го публикувам:

http://pediatrics.aappublications.org/content/112/6/1394.full

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил a2009 Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 00:37 118
- +Оценка
-7 +9

До коментар [#117] от "anihilator_jack":

Приятелю, хора с личните си история доказват, че връзката е реална.
Става въпрос за милиарди долари от аутистични деца, които отиват в джоба на фармацията. Моля те не бъди толкова лекомислен. Разберете, че алчността на тези хора е главният фактор в това да не се разкрива истинкста причина за тези "модерни" и "нелечими" болести и състояния!!!

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 547 "Не"
19 юли 2011 00:41 119
- +Оценка
-6 +6

До коментар [#116] от "huhi":

Медицината далеч не е всезнаеща и в случая въпросните доктори са ти казали истината! Много е лесно от креслото да казваш какво и как трябва да се направи, но уви само хората, които се занимаваме професионално с наука знаят какво ни коства всяка нова частица знание. Знаете ли, че е изяснена функцията на eдва около 5% от човешката нервна система?

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 547 "Не"
19 юли 2011 00:44 120
- +Оценка
-7 +5

До коментар [#118] от "a2009":

Глупостите продължават - аз отивам да си сгъвам прането и да спа. Оставям ви да борите световната конспирация, илюминатите и фарма мафията.

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил a2009 Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 00:52 121
- +Оценка
-7 +9

"Има достатъчно валидни доказателства, че истинският аутизъм има и наследствена генеза."

С това всеки доктор си измива ръцете. Казват: "Ами това е наследствено и ние не може да направим нищо освен да пие тези хапчета и да посещава различни терапии"

С автоимунните заболявания е същото: "Няма лечение и не знаем защо тялото "напада" собствените си тъкани, но можем да ти дадем тези хапчета, с които ще потиснем имунната ти система и няма да те боли"

Тези две обяснения съм ги чувал лично от медицински лица с проф. доц. др и други "тежки" звания...

Това ли са знаещите и велики доктори на 21 век, които са се клели над Хипократовата клетва, да отстояват единствено интересите на пациента?bravo!!!

 
Преглед на профил justiceforall Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 00:52 122
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#112] от "anihilator_jack":

да ви информирам с Рейки, аюрведа, китайстка медицина и тибетска (която се разглежда като повлияна от предните две) се лекуват не само грипове, и това е от опит. И ефективността е недвусмислено потвърдена - както за диагностика, така и за превенция и лечение. Естаблишмънта не е "свещенна крава", която никой не може да пипа, щото разбираш ли така било изгодно на някой. Аз може да предпочитам билкотерапия и хомеопатия и не искам да ми ограничават правото за избор!
Ако някой се лекува с уиски, не съм длъжен и аз да пия като него.

 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 "Да"
19 юли 2011 00:53 123
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#117] от "anihilator_jack":

Мисля, че с БЦЖ-то приключихме...и няма да го коментирам сега.
За аутизма и ваксините, статиите които съм посочил и превел са именно конклусив, т.е. извежда се като извод :)))
Тази статия от 2003 г., която ти си ми пратил вече съм я чел в пъб-меда от литературата на ето тази от 2008 г. на същия автор - Пол Офит: http://cid.oxfordjournals.org/content/48/4/456.long
Статиите нямат конкретни изследвания и методика, а са произволно обобщение на други статии от края на '90 и началото на 2000, които ако започнеш да четеш една по една, както аз направих, ще започнеш още повече да се съмняваш в достоверността на изводите на автора.

СЕГА ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО ТОВА!!!

АВТОРЪТ ПОЛ ОФИТ Е АКЦИОНЕР В МЕРК И ДЪРЖИ ПАТЕНТ НА ВАКСИНА - ИМА БРУТАЛНО ЯВЕН КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ. СЕРИОЗНО ЛИ ВЯРВАШ, ЧЕ КАТО ТАКЪВ ЩЕ ТРЪГНЕ ДА ПИШЕ НЕЩО ДРУГО ОСВЕН ОТРИЧАНЕ НА ВСЯКАКВА ВРЪЗКА МЕЖДУ ВАКСИНИТЕ И АУТИЗМА?!? ВЪОБЩЕ БЕЗОГЛЕДНО НАГЛО Е ТОЗИ ПОЛ ОФИТ ИЗОБЩО ДА ПИШЕ СТАТИЯ ПО ВЪПРОСА.

Това е от твойта статия:
ACKNOWLEDGMENTS
Some vaccines discussed in this article are manufactured by Merck and Co. Dr Offit is the co-holder of a patent on a bovine-human reassortant rotavirus vaccine that is being developed by Merck. Dr...

Прочитане на целия коментар
Offit’s laboratory support comes from the National Institutes of Health, and he does not receive personal support or honoraria from Merck and does not have a financial interest in the company.

А това от горния линк:
Potential conflicts of interest.P.A.O. is a coinventor and patent coholder of the rotavirus vaccine Rotateq and has served on a scientific advisory board to Merck. J.S.G.: no conflicts.

 
Преглед на профил justiceforall Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 00:55 124
- +Оценка
-5 +6

Темата е за правото на избор! И за да държат някои на него имат причини, при това без да са "зомбирани от конспиративни сайтове"

 
Преглед на профил alisaa Рейтинг: 8 Неутрална
19 юли 2011 00:57 125
- +Оценка
-6 +4

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил mirohero Рейтинг: 847 Неутрална
19 юли 2011 01:01 126
- +Оценка
-1 +6

До коментар [#91] от "Зам. Директор":

Даваме си сметка - цена на ваксината 3.90 долара, цена на един рунд лечение 25 хил. долара :). Като се разболеят 4-5, избивам си заплатата, а всички над тях - фирмата ми плаща бонус за гениалната идея да обявя ваксинирането за фарма-мафиотска конспирация. Резултат - естествен подбор в най-чистият му капиталистически вид: аз ставам неприродосъобразно богат, здрав и добреживеещ, Вие не толкова добре , но пък природосъобразно живеещи :).

Отвреме навреме се изповядвам тук, в разрез на ли

 
Преглед на профил mirohero Рейтинг: 847 Неутрална
19 юли 2011 01:02 127
- +Оценка
-1 +5

Отвреме навреме се изповядвам тук, в разрез на личния ми материален интерес, да ми е чиста съвестта, че да спя спокойно :).

 
Преглед на профил brum Рейтинг: 229 Неутрална
19 юли 2011 01:03 128
- +Оценка
-5 +10

До коментар [#116] от "huhi":

Е добре, как това е измиване на ръцете, това са си фактите! Искаш доктора да те излъже и да каже, че ваксините са виновни, за да ти стане по-леко ли? Аз работя над генетичното предразположение към определено автоимунно заболяване и те уверявам, че твърдението си е вярно, че ако имаше връзка между автоиминното забояляване и ваксините щях да знам и да ти кажа, защото 1500те паунда които получавам на месец като рисърчър от университета, а не от някоя фарма компания не са достатъчни да държат чиято и да е уста запушена. Освен това те уверявам, че правим всичко възможно да открием възможно най-безопасните лечения за въпросното заболяване , фактът че е до известна степен генетично изобщо не ни спира, напротив, опитваме се да го експлоатираме.

 
Преглед на профил justiceforall Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 01:05 129
- +Оценка
-6 +6

естествено че има конфликт на интереси, и то за това не е нужно да си притежател на патент, някои доктори са пряко свързани с дистрибуцията на фармацевтични продукти(отрови) и освен няколко хилядни заплати - процент от продажбите. И много се поддържат един друг, че знайш ли току виж може и на тях нещо да се случи. Само че това не е по-важно от здравето на децата, и ако тези които сега са на 30-35 години не са имали голям избор при управлението на Тодор Живков относно ваксините, трябва ли и в 21 век това да продължава?
"Qui bono"? - кой е заинтересуван, и по каква причина...

 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 "Да"
19 юли 2011 01:11 130
- +Оценка
-7 +6

До коментар [#124] от "justiceforall":

Сравни коментарите и ще видиш, че за конспирации говорят почти изцяло говорят проваксинаторите (вижте последния пост на анихилатора 120) особено Мария Нинова, Зам. директора, анихилатора и коровиев...ако съм изпуснал някой да ме прощава? Това е така, за да се наложи тезата, че правото да се откаже ваксинация ни е внушено от т.нар. конспирации. Не разбрах кои точно източници визират (освен мистерий.ру) и кое в тях намират за "конспиративно" и за това оставам с впечатлението, че по-важното в случая е да ни заклеймят като конспиратори! Това се изтърка и почна да втръсва вече! Ставате банални и само се излагате така, г-жи и г-да.

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 01:24 131
- +Оценка
-7 +7

Anihilator,
Можеш ли да различиш Множ.склероза от Полиомиелит?
Ти си пьрвият на тази планета,който твьрди,че знае какво е имунна система!Искам да се запознаем!

От 1948 год.лекарите се "кьлнат"(по скоро обещават) в това:
http://en.wikipedia.org/wiki/Declaration_of_Geneva
Хипократовата клетва е много далече.

Коровиев
Classical mitochondrial diseases occur in a subset of autism
cases and are usually caused by genetic or mitochondrial respiratory
pathway abnormalities.
http://www.rescuepost.com/files/theoretical-aspects-of-autism-causes-a-review1.pdf
Бьгвам се:) Дали чрез ваксините на детето не е предизвикана тази митох.дисфункция,а?Установна след това.Класика!

Не може ВИЕ да слагате РИСК/ПОЛЗА за вашите деца,виждайки ползата от ваксините и в сьщото време да изисквате да подлагаме нашите деца само на РИСК,защото не виждаме полза от ваксините?
Това е ваш избор да рискувате децата си срещу ползата,която виждате!Ние не искаме вашия избор!

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 "Не"
19 юли 2011 01:36 132
- +Оценка
-8 +12

До коментар [#128] от "brum":

Колега, току що използвахте думата-табу "ген" и ще си понесете проклятието. Как смеете да намеквате, че виновни за заболяванията може да са собствените им гени, а не ваксините, противоречите на всички догми, анатема :) То ако беше генетично, просто щяхме им инжектираме "здрав" ген - той веднага се вгражда в клетката и започва да се експресира, Вие не се ли образовахте от предишните коментари :)) На грешно място търсите причините за автоимунните заболявания и болестите изобщо - във ваксините са! Преди, като не е имало ваксини, никой не е боледувал.

 
Преглед на профил mirohero Рейтинг: 847 Неутрална
19 юли 2011 01:39 133
- +Оценка
-1 +9

До коментар [#129] от "justiceforall":

Да де, това се опитвам от миналата седмица да обясня - по-малко ваксинирани = повече заболели = многократно по-големи приходи от продажба на медикаменти, вместо евтинки ваксини. Няма фармацевтична компания, която да мечтае за бизнес от ваксини, няма пари в тази насока :). Народът трябва да бъде с висок естествен прираст, и неимунизиран. Така хем ще има кой да се разболява и да харчи за илачи, хем няма и да измре - мокрите сънища на всеки фармацевтичен мениджър, нарича се ръст на приходите.
Тоест, аз съм ЗА свободния избор и неваксиниране. :)
Извинете предните ми постове, където разаснявах, че това е във Ваш ущърб, нещо ме беше обхванало малодушно чувство за вина, но вече ми мина.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
19 юли 2011 01:42 134
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#132] от "Maria Ninova":

Ще се експресира, ама само с потенцирани хомеопатични лекарства. А тя--лекарската мафия, не ще нито да експресира, нито да потенцира, само да тъпче свободния избор. :))

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил justiceforall Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 01:47 135
- +Оценка
-6 +5

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
19 юли 2011 01:48 136
- +Оценка
-6 +4

До коментар [#135] от "justiceforall":

Даже и Дарвин не твърди, че човекът е произлязъл от маймуната.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
19 юли 2011 01:50 137
- +Оценка
-6 +4

До коментар [#135] от "justiceforall":

Впрочем какво общо има с ваксините твърдението, че човек не бил храна за "клъстър" от червеи? И какво общо има думата "клъстър" с българския език?

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 "Да"
19 юли 2011 01:52 138
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#132] от "Maria Ninova":

Нинова, вижте на стр. 9 от линка дето го е пуснал Крис1 какво пише:
Мързи ме да превеждам вече...но обръщам внимание на цифрите 1/110 в САЩ и 1/64 на острова...забележете, че ГЕНЕТИЧНИТЕ МУТАЦИИ са посочени като възможна причина за аутизма, наред с вирусни инфекции, енцефалопатия, КОИТО СА НАСТЪПИЛИ СЛЕД ВАКСИНАЦИЯ. Не разбирате ли, че няма как епидемия от аутизъм в такива размери да се дължи само и единствено на гените...А това с по-добрата диагностика е изобщо най-безочливото обяснение.

Summary
Autism has increased to epidemic proportions, affecting four
times as many males and females. With a prevalence of 1/110
in the United States, 1/64 in the United Kingdom, and similar
ratios in many other countries, a very significant threat to
future generations is evident. This review cites documentation
of causes of autism, including genetic mutations/deletions,
viral infections (i.e., rubella and herpes), and encephalopathy
following vaccination.

 
Преглед на профил justiceforall Рейтинг: 8 Неутрална
19 юли 2011 01:56 139
- +Оценка
-6 +7

относно червеите искам да намекна, че има и други неща от значение за здравето на човека освен това, което учат докторите в университетите. (контраст и хипербола :P ) Някои съществени неща не ги учат.
(за съжаление) Но има дори и доктори, които са осъзнали, че материалното не е всичко, въпреки материалистичната и комерсиалната насока на съвременната наука.

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 01:59 140
- +Оценка
-7 +9

"С това всеки доктор си измива ръцете. Казват: "Ами това е наследствено и ние не може да направим нищо освен да пие тези хапчета и да посещава различни терапии"

На мен ми е интересно да разбера дали Адам и Ева са били болни от диабет,полиартрит,астма,осеопороза,всички Морбуси от А до Я,Ева албинос ли е била?
Няма друго обяснение за генетичните болести.Чудя се дали може с тези заболявания да се живее по хиляда години?А и най вече ТЕ откьде са ги наследили,ако не от самите себе си?Или Природата/Бог е бил генетично "дефектен" и е правил всичко по свой образ и подобие,а природата пьк вьрви срещу себе си.
Сьжалявам за офтопика!Дано истината вьзтьржествува!

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
19 юли 2011 02:03 141
- +Оценка
-7 +8

До коментар [#138] от "jazzi":

Скоро слушах предаване на НПР за аутизма. Увеличението на случаите на аутизъм се отдава на редица фактори, включително повишен шум от трафик, климатици, печки-духалки, телевизори.... Друг важен фактор за това повишение е, че сега (в стравнение с до 1990г.) много повече състояния са прибавени към спектъра на аутизма. Аутизъм е общо наименование за съвкупност от състояния. Трети важен фактор за САЩ: ако състояние, приличащо на аутизъм, се диагностицира като аутизъм, детето получава финансова помощ за лечението.

Всички лекари, учители и социални работници ще са много щастливи, ако аутизмът може със сигурност да се обясни с ваксините. Ваксинациите се прекратяват и край на аутизма. Но с новия скенер, изработен през 2010 г., ако не се лъжа и който най-после даде ясни данни за видимата разлика между аутистичния и нормалния мозък, става ясно, че до шест месеца, а понякога и по-късно, мозъкът на аутистичните деца не се различава от този на неаутистичните. След шест месеца, нормалният мозък започва да специализира, а специализацията в аутистичния мозък се забавя. Вярно е, че на шест месеца на много деца се слагат ваксини, но засега не е установено, че не става въпрос просто за съвпадение.
ПП. Слушах това предаване във връзка с установяванто, че А. Уейкфийлд е подправил изследванията на аутистични деца, за да докаже връзка между ваксините и аутизма.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 "Да"
19 юли 2011 02:09 142
- +Оценка
-8 +9

До коментар [#128] от "brum":

"Аз работя над генетичното предразположение към определено автоимунно заболяване и те уверявам, че твърдението си е вярно, че ако имаше връзка между автоиминното забояляване и ваксините щях да знам и да ти кажа..."

Искам да ми кажете не е ли вярно, че във ваксините се съдържа ДНК, а после да ми обясните какво става след попадането му в човешкото тяло, т.е. как чуждото ДНК влияе на един неразвит детски организъм например...Моля да коментирате и влиянието на следните вещества: тиомерсал, формалдехид, феноксиетанол, алуминиев хидроксид, алуминиев фосфат, натриев хидроксид, натриев глутамат, както и дали е възможно те да имат някакво отношение към автоимунните заболявания. Благодаря Ви! А сега си лягам! Лека нощ на всички!

 
Преглед на профил justiceforall Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 02:10 143
- +Оценка
-6 +10

http://www.lechitel.bg/newspaper.php?s=2&b=202 ?

"Нищо лично, просто бизнес" - така и за ваксините. Имаме задължително ваксиниране, което подразбира задължително купуване на ваксини, а който не ще -> "син еко ектремист".
Само че някои смятат, че "Интересът и благото на човека имат преимущество над интереса на обществото или този на науката. "

 
Преглед на профил mirohero Рейтинг: 847 Неутрална
19 юли 2011 03:55 144
- +Оценка
-2 +10

До коментар [#143] от "justiceforall":

Една ваксинка струва 5-10 долара. Курс на лечение струва няколко хиляди, с оригиналните препарати, да речем 20-25 хил. хипотетично. Тези няколко масово ваксинирани болести като хепатит, дифтерия и туберкулоза имат обща заразяемост от над 60%, при които 100% имат нужда от медикаментно лечение. Сега схващаш ли, че от бизнес гледна точка е адски неизгодно хората да се ваксинират, ако ще и цялата планета, понеже приходите от продажба на ваксини ще са около няколкостотин пъти по-ниски от гарантираните иначе приходи от продажба на лекарства?

Иначе, да аз съм принципно ЗА правото на избор, въпреки че осъзнавам как това ще коства най-вероятно живота на невинни деца.

Нещо подобно като как пазарната икономика и естествения подбор ще отсее най-добрите хотелиери в България, без държавна намеса и регулации. А то в резултат - деца се давят из българските хотелски басейни. По принцип съм ЗА дерегулации, а на практика личния ми избор е детето ми никога да не стъпи в БГ.

 
Преглед на профил boby1945 Рейтинг: 838 "Да"
19 юли 2011 07:33 145
- +Оценка
+11

Ако родителите са достатъчно интелигентни, би трябвало да преценяват трезво и да поемат определен риск с ваксинация на децата...
Докторите от своя страна, трябва точно да информират хората, какви са реалните рискове, а не тези от типа Една Госпожа Каза.. ЕГК.... в края на краищата има Световна здравна организация и водещи и водещи издания от където могат да се ориентират, ако чиновниците в МНЗ поскинкват по един или друг проблем...

_____

Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 395 Неутрална
19 юли 2011 09:01 146
- +Оценка
-6 +10

Господин Генев,
думите, които сте използвали във „фундаменталната” (това е моя дума) Ви заключителна теза най-малко отразяват вероятността зад тях да стои професионалист, загрижен за децата на България и за българското общество като цяло!
Обрисувате ни с думи, като: „егоизъм и краен индивидуализъм”, „развявате т.н. "право на личен избор", „тежка характеропатия” , „незнание и неосведоменост, лесна доверчивост на лъженаучни факти и аргументи”, НАРИЧАТЕ НИ КРЕСЛИВИ!

 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 395 Неутрална
19 юли 2011 09:01 147
- +Оценка
-5 +9

В случай, че не сте разбрал, ние КРЕЩИМ/КРЯСКАМЕ (изберете си подходящата за Вас дума), защото както ПРИЗНАВАТЕ „Съгласен съм с твърдението, че много мои колеги не обичат да обясняват и да информират своите пациенти или родителите на малките деца, а правото на информираност е наистина неотменимо право и то трябва да залегне като фундамент в отношенията между пациента и лекаря.”
Но, според Вас, Вашият отбор показва „завидно мъжество да отстояват позицията си с много сериозни факти и аргументи – дерзайте и в бъдеще.”, но нали се досещате, че Вашият отбор мъжки дерзае срещу искането ни да не се нарушава неотменното ни право на избор! А, Вие всъщност го приемате, нали?

 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 395 Неутрална
19 юли 2011 09:09 148
- +Оценка
-6 +6

Въпреки, че сте си предоставили номера на Вашия телефон, за да се свързваме с Вас, мога да Ви уверя, че преди да реша да се възползвам ще мина първо през ромската неваксинирана махала!

 
Преглед на профил justiceforall Рейтинг: 8 Неутрална
19 юли 2011 09:18 149
- +Оценка
-6 +6

Kонституцията...


Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.


Чл. 45. Гражданите имат право на жалби, предложения и петиции до държавните органи.
>>> http://svobodenizbor.bg/

Чл. 14. Семейството, майчинството и децата са под закрила на държавата и обществото.


Чл. 29. (1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация.

(2) Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие.


Чл. 38. Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения.

"НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕСЛЕДВАН ИЛИ ОГРАНИЧАВАН В ПРАВАТА СИ ПОРАДИ СВОИТЕ УБЕЖДЕНИЯ"!

моите убеждения може да са че ваксините са ненужни и вредни и то не защото просто така пишело на някакъв сайт...

"Днес например, когато хората искат да се запазят от известни болести, те впръскват в кръвта си известен серум против тази болест. Съществуват известни версии, които поддържат този начин на предпазване от болести. Така именно ваксинират малките деца против шарка, особено във времето на епид...

Прочитане на целия коментар
емия. Вие може да разгледате теориите на учените хора, да видите какви са техните заключения по въпроса за болестите.

Казвам, и без ваксиниране може да се посрещне всякаква болест. Ако човек има абсолютно чиста кръв, без никакви чужди примеси, каквито и микроби да влязат в нея, те ще умрат, не могат там да се развиват. Когато един микроб влезе в една такава чиста кръв, той ще обиколи тук-там, ще ходи на едно и на друго място и като не намери храна, той ще умре от глад. В тялото на човека има цяла система на предпазване. Там има полиция, има обществена безопасност, има червена армия. В тялото на човека има скорострелни оръдия, картечници, пушки, саби, топове, а освен това те разполагат и със задушливи газове. Те имат ред предпазителни средства. Когато някой човек заболее от глава, веднага червените клетки обявяват война, те се поставят неприятелски спрямо всеки отвън дошъл гост ненавреме и ненамясто.
Беинса Дуно(Петър Дънов)"

"духовнонаучното изследване показва следното: обривите, пустулите на едрата шарка се появяват в такъв период от време, когато възниква всеобща склонност към неистов егоизъм, към безлюбие. Да, точно тогава се надигат и обривите по тялото. Ето как стоят нещата! В Антропософията и без друго сме длъжни да се борим за истината.
Всички знаем: в наши дни е модерно да се говори за „ваксини" и „ваксинации". Но да не забравяме и нещо друго: че тъкмо всред най-добрите духове на нашата съвременност е налице едно дълбоко отвращение към всякакви „ваксинации"; тук вътрешният усет влиза в пълно съзвучие с външните факти...

***

Навремето Вселенският събор в Константинопол премахна Духа от човека и забрани да се говори за Дух. човекът се състои само от тяло и душа; да се говори за Дух е светотатство и ерес. Сега ние сме изправени пред аналогичната опасност - да се премахне душата, да се премахне духовният живот. Вие помните конгреса в Лондон от 1912. Идва време - и то не е твърде далеч - когато открито ще се настоява: да се говори за Дух и душа при човека, това е болест; здрави са само онези хора, които имат само тяло! Да, ако един ден човекът стигне до идеята, че Духът и душата съществуват, той ще бъде провъзгласен за болен. И Вие трябва да сте напълно сигурни, че съответното лекарство ще бъде намерено. Навремето Духът беше премахнат с указ, душата ще бъде премахната с фармакотерапия. От "здравите възгледи" лесно ще се извлече ваксина, с която организмът ще бъде обработван от най-ранна детска възраст, дори още от раждането, за да стане изключено, щото човешкото тяло някога да стигне до мисълта: аз зная, че душата и Духът съществуват! Да, ето така ще се сблъскат двата възгледа, двете течения в развитието на човечеството. Едното от тих ще се стреми да изкове нови понятия и представи, които органически израстват от сферите на душата и Духа. Другите, последователите на днешните материалисти, ще търсят "ваксината", за да направят тялото "здраво", т.е. да му придадат такова устройство, благодарение на което човек няма да говори повече за такива наивни и глупави неща като душа и Дух, а ще говори нормално и "здраво" за силите, които живеят в машините и химията, за силите които образуват планетите, Слънцето и т.н.


Да, скъпи мои приятели, онези които вярват, че с детинските си представи ще влязат в бъдещия свят, грешат твърде много. В бъдещия свят можем да влезем единствено с окрилящата помощ на едно дълбоко и сериозно познание. Антропософията не е детинска игра, нито пък някаква теория; днес антропософията е една истинска грижа за човечеството и неговото правилно развитие.

Рудолф Щайнер"

и относно кое било по-изгодно, ваксинирането или лечението цената на "ваксинката" да се умножи по броя на населението и това да се умножи по броя на задължителните ваксини. За просветените умове на 21 век, изучавали поне в началните класове математика, колко МИЛИОНА СЕ ПОЛУЧАВАТ?
ня някой производител на свинска шунка може да е много изгодно да има повече и повече клиенти, но за един мюсюлманин това е забранена храна...

ЯСЕН ЛИ СЪМ?

 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 395 Неутрална
19 юли 2011 09:28 150
- +Оценка
-7 +7

В постовете си съм използвал Безценните мисли на г-н Генев, а от неговият МЪЖЕСТВЕН ОТБОР ми слагат минусчета, тоест те вече не са съгласни с г-н Генев!

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
19 юли 2011 09:40 151
- +Оценка
-7 +9

До коментар [#109] от "jazzi":

Мда, това е доказателство колко четем. Айде да се върнете на предните коментари и ще видите, че точно за тази статия съм дал обяснение конкретно на Вас. Бях убеден, че ще се екзалтирате. Повече нищо няма да поствам и обяснявам. Фактът, че изпадате във весело настроение чак сега, означава, че за сефте виждате този линк. А тази статия е първото, което се набива на очи. Същата я посочих като вераятен източник и на бълвоча в здраве.бг. Обаче, чукча не читатель, чукча-писатель.

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 09:51 152
- +Оценка
-7 +8

Гледам тук само "специалисти" по медицина, генно инженерство и морал са се събрали :)
Не може да се отрече, че ваксините не са безопасни. Такова е естеството на ваксинацията, че тя не е безобидна и не се знае кой как ще я понесе, въпреки всички предпазни мерки. Реакциите варират от леко подуване и температура, то алергии, гърчове, трайна инвалидизация и дори смърт. А дори и когато няма външни негативни ефекти пак може да не бъде предизвикан търсеният имунен отговор.
Ваксината не е манна небесна, ваксинираните също боледуват и умират от болестите, срещу които уж са защитени.
В България предпазни мерки почти не се вземат, не се дава информация, не се подписва информирано съгласие.
При това положение ваксините не трябва да са задължителни, просто защото е безотговорно към хората, пострадали от тях.
Никой в България не се грижи за пострадалите от ваксинации деца.
И винаги като мантра, като се случи нещо и се казва - не може да е от ваксината. Дори не се допуска, че може тя да е причина.
Ваксината се е превърнала в индулгенция, застраховка и вълшебно хапче.
А тя е само едно от средствата за превенция против заразни болести!
И след като са толкова ефикасни защо при грипна епидемия няма задължителни имунизации? От грип също умират хора? Ако не знаете, ще ви кажа, това е въпрос на политика. Точно затова и в различните страни някои ваксини са задължителни, други не, а някъде изобщо не са задължителни,...

Прочитане на целия коментар
всичко е политика и няма нищо общо със здравето на хората.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
19 юли 2011 10:03 153
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#31] от "pourquoi":

" 1. Франция, Белгия, Португалия и Италия не са демократични държави, защото видите ли имат задължителна ваксинация, а това противоречи на базови демократични принципи (нали така? ;)) "

Изобщо не ме интересува как е в Франция, Белгия и незнам си къде още! Или ти искаш да ме интересува? :)

" 2. Голяма част от "Да"-та нямат базова идея за това как се прави наука и какво значи доказатлество."

Животя не се живее с доказателства. Изненадах ли те?
Друг е въпроса, че ти си сляп за моите доказателства. Какво трябва да ти докажа всъщност?

" 3. Фанатизираните родители могат да докарат големи проблеми на всяко едно общество. Тук не визирам конкретния пример, а начина по който се размишлява и дебатира. Първо се прави извод и после се търсят доказатлества и се дебатира без никакви задръжки."

Нещо те кара да си мислиш, че "НЕ-тата" нес фанатизирани ли?
Израза промити мозъци пасва много добре. Промивани с години ... Трудно е, разбирам. Но когато светлинката просветне ... моля спрете си.

" 4. Образованието ни е под всякаква критика "
Виждам, че ти си от академичните среди.
На кому е нужно образованието? Може би на хора като теб ... Няма лошо. Но моля ви не зваирайте тази и която и да е идея в лицето ми!!
...

Прочитане на целия коментар

" Ами това е, за мен такъв тип дебат е излишен"
- Има все пак едно нещо, което е хубаво от цялата дъндания.
Все повече хора ще си кажат - "абе какво става тук?" И някой от тях може да им светне лампичката.

"Две, създаването на илюзията, че всички сме компетентни по всички въпроси е неприятно. "
- Понеже си мислиш, че си компенетентен по някой въпрос не означава, че трябва чинно да ти козирувам и подскачам около теб в очакване на поредната ваксина.

 
19 юли 2011 10:09 154

Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 Неутрална
19 юли 2011 10:12 155
- +Оценка
-4 +10

До коментар [#10] от "7777":

Впечатлението Ви, че не съм се информирала за вредите и ползите от ваксинацията и за международните разпоредби за ваксинацията е неправилно. По-рано разказах подробно как чета и търся информация за всички рискове, описани в листовките на ваксините. Ще продължавам да го правя, уверявам Ви.
Международните разпоредби, гарантиращи правото на избор по отношение на ваксинациите съм цитирала дословно, и жалбата ми е основана на тях. Те гарантират право на избор дори при диагностични методи, какво остава за ваксинациите.
Единственото, за което се боря е правото на избор. За да може лекарите да са принудени да четат, да повишават своята квалифицираност и да са длъжни да отговарят на нашите въпроси. Докато ваксините са задължителни, те никога няма да го правят.
Аз НЕ съм против ваксините по принцип. Не съм против нищо, което касае здравето на децата ми. Аз съм против това да бъда принуждавана да ПОЕМАМ РИСКОВЕ, които никой не си прави труда да ми разясни. И Ви уверявам, че личните лекари, които съм сменила до момента, не са си направили труда да прочетат и половината от онова, което съм прочела в търсене на отговори на въпросите ми. Защото нямат интерес и нужда да го правят - ваксините са задължителни.

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 10:16 156
- +Оценка
-4 +11

До коментар [#151] от "coroviev":

Аз прочетох Вашите линкове внимателно. Там не се съдържа информация дали ваксината е извадена от задължителния списък в САЩ, както се твърди в здраве.бг. Няма нищо и по въпроса за броя на обезщетените пострадали от ваксини за посочения период.
Ако това е истина, съгласете се, че е доста странно решение въпросната ваксина да бъде въведена в нашия задължителен списък.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
19 юли 2011 10:18 157
- +Оценка
-7 +11

До коментар [#155] от "eleonorarizova":

Елеонора, ти не разбираш :)
Ти не можеш да решаваш сама. Има хора които знаят по-добре от теб кое е добро за теб. Да не говорим за децата ти. Твоите деца ... твои ли са. Ти какво общо имаш с тях? Ще ги боцкаме и тва е.

 
19 юли 2011 10:18 158

Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

Преглед на профил alexa_alexaral Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 10:21 159
- +Оценка
-6 +15

"За" ваксинирането да бъде право на личен избор и "против" арогантността при опити за неговото упражняване.

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 10:39 160
- +Оценка
-4 +15

Ще си позволя да цитирам споделеното от една майка. А вие ми кажете на коя от думите и не вярвате. Никой никога НЯМА ДА ИЗСЛЕДВА детето на тази жена за странични ефекти на поставената му ваксина. Което значи, че неговия случай НЯМА да влезе в статистиката на страничните реакции от никоя ваксина:

"Проблема с регистрирането на реакция след ваксина, е че понякога , както в нашия случай, това се случва бавно, с промени в поведението, с промяна в съня, в храненето на детето....Родителя започва да се чуди, какво става, на какво се дължи...Аз самата го осъзнах години след самата ваксина, която подозирам, че е отключила проблема. Нали разбирате, какво ще стане ако отида при личната лекарка една година след ваксината, примерно и й кажа, детето много се промени, изчезна очния контакт и спря да говори...Нищо. Нито един лекар няма да регистрира официално такава реакция."

 
Преглед на профил emilia07 Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 10:43 161
- +Оценка
-5 +12

Поздравявам Румен Стойчев, за смелостта да защити позицията за правото на избор на родителите, който мислят, информират се и не прехвърлят отговорността за здравето на своите деца на държава, лекари, институции и т.т.Благодаря Ви !!!

 
Преглед на профил 4o4o76 Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 10:46 162
- +Оценка
-4 +9

Категорично "ЗА" правото на личен избор!!!

 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 395 "Да"
19 юли 2011 10:53 163
- +Оценка
-6 +9

Моля модераторите да скрият Заключителната теза на г-н Генев, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите.
Ако въпреки това желаем да го чуем, ще му се обадим на тел. 0888/688-300.

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 10:54 164
- +Оценка
-5 +10

Собственото ми дете на четири месеца пищя 4 часа без прекъсване след поставяне на Пентаксим без да можем да му помогнем. Не го пожелавам на никого това! Детето на съседите ни след всяка ваксина спираше да се храни нормално за цял месец, отслабваше, не спеше, накрая се оказа, че е развило куп алергии към мляко, глутен и какво ли не и сега родителите му се чудят с какво да го хранят.

След това спряхме ваксините. Като са толкова безопасни и безобидни си ги бийте сами, давам ви и нашият дял.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 395 Неутрална
19 юли 2011 10:59 165
- +Оценка
-4 +9

А, моят син щеше да умре! Минаха няколко години, до сега личният лекар не е съобщил за реакция. Лекуващите доктори, също. Никой никъде не съобщи...
Става въпрос за реакция след 6 часа след поставяне на Пентаксим!

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
19 юли 2011 11:04 166
- +Оценка
-7 +10

До коментар [#156] от "eleonorarizova":

"Аз прочетох Вашите линкове внимателно. Там не се съдържа информация дали ваксината е извадена от задължителния списък в САЩ, както се твърди в здраве.бг. Няма нищо и по въпроса за броя на обезщетените пострадали от ваксини за посочения период.
Ако това е истина, съгласете се, че е доста странно решение въпросната ваксина да бъде въведена в нашия задължителен списък. "


Аз изказах предположение кое МОЖЕ да е послужило за база за свободните съчинения в здраве.бг. Не твърдя, че това е оригинала. Не изключвам и фантазията на "журналиста" да е в основата. Броя за обезщетенията можете да ги намерите сама, използвайки гугъ, щом Ви интересуват. Всички данни за спечелените 1.5млн от семейството на момичето ги намерих съвсем сам, ползвайки гугъл, вкл. документите от процеса и решението на съда.И така, вие сте адвокат, работите с източници на информация, анализирате факти, защитавате тези. Наистина ли не виждате, че в момента звучите точно като цветанцветанов хвърляйки бомбастични твърдения без автор, без източници и без конкретни данни. Със сигурност, тази статия е достатъчно надеждна за сектантите-антиваксери, но в никакъв случай не можете да я използвате като аргумент в сериозен спор. Не е необходимо да ми отговаряте, хиляди пъти съжалявам, че понечих да обяснявам нещо. Разкайвам се дълбоко.

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 11:14 167
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#165] от "damegeman":

Докато не си изпатят те или техни близки, няма да им уврат главите на някои хора.
И в същото време, въпреки че вярват в ползата от ваксините ги е страх от неваксиниратите хора, все едно сме прокажени :)
Нали сте ваксинирани и би трябвало да сте защитени? Откъде този страх?
Неваксиниран не означава заразно болен престъпник, означава просто човек, който не си е сложил ваксина.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил Terry bear Рейтинг: 506 "Да"
19 юли 2011 11:22 168
- +Оценка
-4 +7

Отново гласувам с ДА, за правото на личен избор!
Знаете ли колко ваксини се слагат на бебета и деца до 1г.? Ако не знаете, ще ви подскажа:
В родилното - БЦЖ и Хеп.Б
На 1 м. втора доза Хеп. Б
на 2м. две ваксини "Инфанрикс" 5 валентна (ДТК, Хемуфилус Инфлуенце тип Б и Полиомиелит) и "Синфлорикс" - против пневмококи.
На 3м. отново горните две
На 4м. отново горните две
На 6м. трета доза Хеп.Б
На 7м. се прави МАНТУ и при отрицателен резултат втора доза БЦЖ
На 12м. Синфлорикс
Преброихте ли колко са? 12 ваксини.
Всяка от тях съдържа Алуминиев хидроксид или алуминиев фосфат, феноксиетанол, формалдехид, натриев глутамат, натриев идроксид, полисорбат 80... Производителите на ваксини имат право да не споменават използването на тимерозал или мертиолад в същите тези ваксини. Изписват "и други съставки".
Моля за коментар какво количество отрови получават бебета с тегло от 3 до 12кг. всеки месец и общо за една година?

_____

http://www.vaksinite.com/zashto-kolektivniat-imunitet-chrez-vaksini-e-nepostizhima-utopia/
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
19 юли 2011 11:27 169
- +Оценка
-5 +9

Нека попитам нещо още веднъж. Моля отговорете.

Какво трябва да доказваме за да ни бъде позволено да ИЗБИРАМЕ дали да боцкаме децата си с ваксини!!??

За това става въпрос! Ще повторя въпроса:

Какво трябва да доказваме за да ни бъде позволено да ИЗБИРАМЕ дали да боцкаме децата си с ваксини!!??

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 11:32 170
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#166] от "coroviev":

Ахам, по-добре е да се лепят етикети на хората и да се заобикалят без коментар неудобните мнения. Сини и червени като Левски и ЦСКА. Само че не сме на стадион и темата е сериозна и щетите са реални. А там Вас и тези като Вас Ви няма. Какво е предвидено за пострадалите деца? Едно голямо нищо.
Кой не си е свършил работата? Ние, лекарите или политиците, които гласуват разни правила за "наше добро", зад които прозират разни икономически интереси.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 11:34 171
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#166] от "coroviev":

"хиляди пъти съжалявам, че понечих да обяснявам нещо. Разкайвам се дълбоко."
Ето това е причината, поради която се боря за правото на избор. Не бихте се разкайвали, че сте ми обяснили нещо, ако правото ми на избор се зачиташе от държавата. Ще бъде част от работата Ви да обяснявате.
И понеже сега не сте длъжен да го правите, но все пак го направихте, аз Ви благодаря.

 
Преглед на профил Martin Tonev Рейтинг: 8 "Не"
19 юли 2011 11:48 172
- +Оценка
-5 +9

1.Към защитниците на двете тези. Говорите общи приказки подправени стабилно с неверни или обобщени факти, а когато говорим за заразни болести всеки случай трябва да се разглежда самостоятелно.(както и се постъпва от специалистите в областта и международните здравни орг.)

2. Към "Капитал"- не знам защо защитникът на тезата "не" е журналист когато е нормално и наложително е да има поне медицинско образование, а още по добре да е специалист в областта. Липсата на доводи и факти принизява дебата до "пиянски спор" на "дървени философи", от там и изкривяването на дебата.

Защо НЕ Е ПРАВО НА ЛИЧЕН ИЗБОР:

Ваксинирането никога не довежда до 100% популационен имунитет. С други думи винаги има индивиди, които въпреки че са ваксинирани не придобиват нужния имунитет и са възприемчиви към дадения инфекциозен агент.
Ако ваксинациите не са задължителни групата на възприемчивите към заболяването се увеличава, а с това и броя на заболелите (включително и на индивиди които са се ваксинирали, но не са придобили нужния имунитет поради ред възможни причини).
Всички заболявания включени в задължителната имунизационна програма са изключително тежко протичащи, и в повечето случаи не се повлияват ефективно от медикаментозна терапия.

Тъй като има тонове учебници и научни материали по темата няма да се впускам в допълнителни подробности (както казах всяко заболяване, а и ваксина трябва...

Прочитане на целия коментар
да се разглежда отделно за да има някаква почва въобще за дебат).

За хората които смятат, че ваксинацията е вредна за децата им мога само да кажа честито печелите наградата "Дарвин", а тя се присъжда на хора изключили себе си от гено-фонда на човечеството.

 
Преглед на профил Kristina Hristova Рейтинг: 727 Неутрална
19 юли 2011 11:51 173
- +Оценка
-7 +9

Благодаря на Румен Стойчев, че за пореден път се намесва в дебата с положителен тон, без да търси пряка конфронтация и да опорочава дебата с нападки към участниците, които не споделят неговото мнение. След като прочетох мнението на Генев, за пореден път се отвръщам от арогантността на голяма част от българските медици. освен това не разбирам и сексизма в думите му, "червените" били мъжествени?! Ами ако са жени, хубаво ли е да са мъжествени? Не ползвам нестандартни методи на лечение, а от няколко години обаче се страхувам да ползвам и стандартните, тъй като след всяка подобна среща, нещата се влошават. Така общо взето разчитам на имунната система, моята и на децата ми. Откакто избрах като основен този метод, децата ми не са пили никакви лекарства и не са боледували тежко, освен някой лек грип. Около тях, децата на мои колеги и приятели постоянно са на антибиотици в грипния сезон. Децата ми са минали задължителния имунизационен календар до 6 годишна възраст, да, досега, защото е задължително за прием в детска градина и ясла. Поне така ми казваха в детските заведения. Благодаря на всички в този дебат, които ми помогнаха, да разбера, че мога да се противопоставя на тази система и да си търся правото на личен и информиран избор. Благодря в това отношение и на двете страни в дебата, тъй като изнесоха много информация по темата, която ми помогна да си съставя мнение.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 12:01 174
- +Оценка
-8 +8

Ваксинирането трябва да е право на личен избор защото:

1. Статистиката показва, че заразните болести са намалели драстично преди въвеждането на ваксините. Много по-голяма роля е изиграло подобряването на условията на живот.

2. Ваксините съдържат доказани отрови като живак, алуминий, фенол, формалдехид и т.н.

3. В следствие на горното ваксините могат да нанесат множество сериозни увреждания, включително и смърт. За пример - почти половината от компенсираните за последните 10 години увредени от ваксини деца в САЩ в момента са с диагноза аутизъм.

4. Много хора носят вируси в телата си без да развиват симптоми и никой не е изследвал тия хора дали въобще някога се разболяват, което поставя под съмнение теорията, че наличието на вируси в нечие тяло е достатъчно условие за разболяване. Медицината казва, че са необходими допълнителни фактори като стрес.

5. Ваксинираните също се разболяват, което показва, че ваксините са неефективни.

6. Неваксинираните не представляват опасност за ваксинираните.

7. В България няма фонд за компенсация на увредените от ваксини.

Аз съм категоричено За правото на избор дали да ваксинирам или не!

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 12:02 175
- +Оценка
-6 +10

До коментар [#172] от "martintonev":

"ВСИЧКИ заболявания включени в задължителната имунизационна програма са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЕЖКО ПРОТИЧАЩИ, и в повечето случаи НЕ СЕ ПОВЛИЯВАТ ЕФЕКТИВНО от медикаментозна терапия."

Това Ваше твърдение е напълно невярно.

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 12:13 176
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#172] от "martintonev":

Рубеола - "Нерядко, особено у децата (25-30%), болестта протича безсимптомно." - от ОФИЦИАЛЕН сайт: http://www.riokoz-vt.com/rubeola.htm

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 12:25 177
- +Оценка
-7 +8

До коментар [#172] от "martintonev":

Усещате ли, че си противоречите? Ако Вие не сте възприемчив към една ваксина, контактът Ви с неваксиниран здрав човек по никакъв начин няма да доведе до опасност за Вас. А дали ще се разболеете от нещо зависи от Вашия общ здравен статус и от начина Ви на живот. Примерно, ако не правите секс със случайни хора без предпазни средства и не сте наркоман, който да ползва общи игли със себеподобни от хепатит Б можете да се разболеете само поради лекарска немарливост. А тази ваксина се слага още в първите часове след раждането на едно дете. Нима е нужно това?

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
19 юли 2011 13:02 178
- +Оценка
-10 +9

До коментар [#176] от "eleonorarizova":

"До коментар [#172] от "martintonev":

Рубеола - "Нерядко, особено у децата (25-30%), болестта протича безсимптомно." - от ОФИЦИАЛЕН сайт: http://www.riokoz-vt.com/rubeola.htm"

УАУ! Какво откритие! Айде сега да се опитаме да помислим. За последен път, обещавам, че няма да боли. Имаме едно момиченце, то милото не е прекарало рубеола като малко, не е и ваксинирано, щото е с "ЕКО" произход. То, пораства, завършва право, става адвокат. В един момент решава и то да си има дечица. Забременява, обаче има лош късмет да бъде в един офис с момченце, чията майка е била антиваксер преди да почине от дифтерия на 45г. възраст. Та момченцето не е ваксинирано, естествено. В момента е в период 2-3 дни преди обрива, когато пръска вируси /които естествено не съществуват според някои/ със страшна сила. И понеже както много правилно отбелязахте, тая пуста рубеола има навика да портича и безсимптомно, никой не е наясно, че се заформя проблем. Момиченцето се заразява, има лошият късмет да я изкара безсимптомно и в 9 месец ражда нещо по-ужасно от антиваксер на квадрат. Има ли още нещо неясно ЗАЩО СЕ ПОСТАВЯ ВАКСИНА ЗА РУБЕОЛА?

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 13:08 179
- +Оценка
-8 +10

До коментар [#172] от "martintonev":

Виж ти!За около 20 заболявания твьрдите,че традиционната медицина е безсилна.
За кои изобщо е всесилна?
Може ли да дадеш изследване,което разглежда степента на вьзприемчивост?
Как се определя ефективността на една ваксина?
Ако сега се ваксинирам за ХепВ как ще разбереш,4е сьм развил имунитет?
Няма да имам отговор.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 13:10 180
- +Оценка
-8 +8

До коментар [#178] от "coroviev":

какво означава "безсимптомно изкарване". с какво то се различава от това, че просто човек си носи вируса, без да е болен - да си болен не означава ли да имаш определени симптоми, които да ти създават дискомфорт? от което следва: дали самият вирус е достатъчен, за да се разболееш или е необходимо още нещо - например - стрес?

в тоя ред на мисли, кой може да докаже, че момиченцето по-горе не си е носело цял живот вируса на рубеолата в себе си, без да се разболее, и че тъй като не се храни здравословно по време на бременността, пуши, пие алкохол, не спи достатъчно, претоварва се с работа и т.н. вирусът не се отключва именно от това?

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 13:16 181
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#178] от "coroviev":

"Имаме едно момиченце, то милото не е прекарало рубеола като малко, не е и ваксинирано, щото е с "ЕКО" произход"

Е защо не е прекарало рубеола като малко?Нали неваксинираните са резервоарьт и от тях идват епидемиите?

Нали не искаш да кажеш,че децата ми са виновни косвено,че ти ядеш джьнкфуд или пушиш и пиеш? 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 13:21 182
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#178] от "coroviev":

"Има ли още нещо неясно ЗАЩО СЕ ПОСТАВЯ ВАКСИНА ЗА РУБЕОЛА?"

Има, да. Ще се възползвам от шанса да попитам. ЗАЩО се поставя ваксина за рубеола НА БЕБЕТА? На тях им е твърде рано да забременяват, а факта, че са предвидени множество ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ реимунизации доказва, че създадения срещу рубеола имунитет така или иначе е временен.
От сайта на РИОКОЗ виждам, че ако детето ми се разболее от рубеола докато е дете, има 30-процентов шанс да я изкара дори безсимптомно и да придобие доживотен имунитет.

 
Преглед на профил brum Рейтинг: 229 Неутрална
19 юли 2011 13:21 183
- +Оценка
-3 +9

До коментар [#142] от "jazzi":

Ваксините, които съдържат ДНК са все още в експериментална фаза. Не съм специалист по ваксините, но мисля че повечето ваксини от задължителния календар съдържат епитопи-протеинови молекули, които иммунната система разпознава и срещу които започва да прави антитела. Ако говорите за ДНК замърсяване във ваксините, това е малко по-различно. Ако се замислите внимателно, ще разберете, че ДНК попада във вашето тяло и в телата на бебетата непрекъснато: чрез храната (в който случаи се разгражда от стомашните ензими), чрез микроби и вируси. Тялото ви има много начини да разпознава ДНК, която идва от микроби и вируси и да я унищожава. Дори и да не успее да я унищожи, едно парче ДНК нищо не може да направи само по себе си: трябва да се вгради на определени места в генома, за да може да бъде експресирано и няма никакъв шанс това да стане просто случайно.
Колкото до това дали останалите вещества във ваксините могат да предизвикат автоимунно заболяване: в общи линии, механизмът на развитие на автоимунни заболявания е следния: поради генетично предразположение, имунната ви система не може да ограничи клетките, които реагират към собствения ви организъм. Ако някоя имунна клетка срещне епитоп, които прилича молекулярно на епитоп във вашето тяло, иммунната ви система започва да произвежда антитела срешу този епитоп. Живакът и алуминият сами по себе си не приличат на епитопите във вашето...

Прочитане на целия коментар
тяло, зашото вие сте направени главно от протеин. Така че, сами по себе си те не могат да ви докарат автоимунно заболяване. Теоритично, ролята на аджувантите във ваксините е да подсилят имунния отговор, така че ако вече имате автоимунно заболяване, или силна склонност към автоимунно заболяване, ваксината може да го усили, на теория. Но на практика, в нашата лаборатория ние сме разглеждали епидемологията на заболяването сред пациенти от различни държави, континенти и етнически принадлежности, при различни фактори на околната среда и не сме отркили нищо, което да предположи връзка с ваксините. Ако сте много разтревожени за автоиминни заболявания, е много по-добре да не не пушите и да избягвате твърде много слънчева светлина, защото със тези фактори поне има доказана връзка.

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 13:22 184
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#180] от "blah":

"какво означава "безсимптомно изкарване". с какво то се различава от това, че просто човек си носи вируса, без да е болен - да си болен не означава ли да имаш определени симптоми, които да ти създават дискомфорт"
Дали пьк ваксините не замаскирват именно леките симптоми и всеки ваксиниран кара заболяването безсимптомно,пьк усложненията се проявяват като отделни заболявания.т.е. и ваксинираните прекарват заболяването безсимптомно,пьк се твьрди,че не се разболяват.:)

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 13:25 185
- +Оценка
-1 +10

До коментар [#180] от "blah":

С Вас сме съмишленици, но не смятам, че аргументът за стреса е от полза. Защото никой не може да избегне стреса, колкото и да се старае. Животът ни е изключително динамичен и стресов, и все по-зле ще става.

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 13:29 186
- +Оценка
-4 +9

До коментар [#183] от "brum":

"Теоритично, ролята на аджувантите във ваксините е да подсилят имунния отговор"

1.Да подсилят или да сьздадат?
2.Има ли имунен отговор без аджуванти?
3.Какьв имунен отговор предпазва от морбили например?
4.Изследва ли се имунния отговор след всяко ваксиниране или се приема консенсус,че е получен?
5.Как се определя колко от ваксинираните са останали без или с недостатьчен(как се дефинира недостатьчен?) имунен отговор и каква е тяхната вьзприемчивост кьм заболяванията?
6.Без научну доказани отговори на тези вьпроси как се определя ефективността на дадена ваксина?

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 13:31 187
- +Оценка
-2 +8

До коментар [#185] от "eleonorarizova":

Стресьт се посочва често (в 90% от заболяванията) като фактор от трад.медицина.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 13:33 188
- +Оценка
-4 +9

До коментар [#185] от "eleonorarizova":

определени видове стрес могат да бъдат избегнати - например човек може да избира дали да яде по-качествена храна в рамките на това, което се предлага на пазара, разбира се, или да яде боклуци. може да избира дали да пуши и пие алкохол по време на бременността или не. може да избира дали да си ляга навреме или да гледа тъпи сериали до сред нощ и т.н.

 
Преглед на профил justiceforall Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 13:44 189
- +Оценка
-5 +7

да, върху стреса може да се работи с цел неговото намаляване и в источната медицина (и не само там) има методи за това, упражнения медитация , билки, др.
Профилактика и превенция!

 
Преглед на профил cool Рейтинг: 8 "Не"
19 юли 2011 13:49 190
- +Оценка
-6 +10

До коментар [#179] от "chris.1_":
Можеш да разбереш много ясно и точно дали си изградил имунитет срещу Хеп Б с помоща на серологично изследване.

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 13:51 191
- +Оценка
-11 +3

До коментар [#178] от "coroviev":

Правилно, рубеолата е опасна за плода при бременност. Тоест бременни майки може би има смисъл да се ваксинират, за всички останали е безсмислено.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 "Не"
19 юли 2011 13:59 192
- +Оценка
-9 +10

До коментар [#142] от "jazzi":

"Искам да ми кажете не е ли вярно, че във ваксините се съдържа ДНК..."

Ооо, а в някои ваксини се съдържа дори РНК!!! :)

 
Преглед на профил cool Рейтинг: 8 "Не"
19 юли 2011 13:59 193
- +Оценка
-6 +10

До коментар [#180] от "blah":
Явно наистина не правиш разлика между безсимптомно форми(стадии) на дадено заболяване и носителство.
Носителството е самото наличие на чуждата ДНК/РНК в съотв организъм. Самото наличие може и да не може да предизвика заболяване поради ензимен или рецепторен дефект и тн. Нопсителите могат да разпространяват причинителя. За да може даден патоген да предизвика заболяване е необходимо той да взаимодейства по определен начин с макроорганизма. Носителството не значи заболяване и липсата на клинични симптоми не значи липса на заболяване.
Моля, не използвайте аргументи и понятия, същноста на които не разбирате!

 
Преглед на профил cool Рейтинг: 8 "Не"
19 юли 2011 14:01 194
- +Оценка
-6 +9

До коментар [#191] от "bugotrep":
Напротив важно е ваксината да изгради имунитет преди жената да реши да забременее.

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 "Не"
19 юли 2011 14:02 195
- +Оценка
-8 +10

До коментар [#191] от "bugotrep":

Защо да е безсмислено. Да кажем, ваксината не действа на 1 от 100 майки. Ако всички други се ваксинират, свеждаме до минимум възможността майката на която не и е подействала ваксината да се зарази от някого. Ако другите не са ваксинирани, увеличаваме вероятността да има повече болни, следователно повече хора, от които майката може да се зарази. Това сложно ли е за разбиране?

 
Преглед на профил Vierko Рейтинг: 118 "Не"
19 юли 2011 14:02 196
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#191] от "bugotrep":

Да слагаш ваксина срещу рубеола на бременни?! На бременни?! Абе, синята агитка, вие нормални ли сте?!

_____

Igne Natura Renovatur Integra
 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 14:03 197
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#194] от "cool":

Да, защото ваксините не се препоръчват по време на бременността, защото са опасни.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 14:05 198
- +Оценка
-8 +7

До коментар [#193] от "cool":

Обсни тогава каква е разликата между "безсимптомно заболяване" и "носителство". И в двата случая човек има вируса в тялото си, и в двата случая няма симптоми и се чувства като здрав. Къде е разликата?

 
Преглед на профил Vierko Рейтинг: 118 "Не"
19 юли 2011 14:12 199
- +Оценка
-6 +11

До коментар [#198] от "blah":

В главата ти е пълна каша с това носителство и "как си носим вирусите пък не се разболяваме". Чета тук пореден твой коментар и става ясно, че нищо не ти е ясно.
Отнася се и за другите сини шапки! Не разбирам как хора, които нямат елементарни биологични познания (дори под нивото на биология преподавана в гимназията) ще ми говорят за ваксини. Засрамете се!

_____

Igne Natura Renovatur Integra
 
Преглед на профил Мария Антова Рейтинг: 506 "Да"
19 юли 2011 14:12 200
- +Оценка
-2 +11

ДА. Което не значи задължително, че няма да ваксинирам децата си. Имам право на качествено медицинско обслужване, на информация от лекуващия лекар и на правото да поема отговорността за собственото си здраве и това на децата си. Когато пациента е информиран и оставен да поеме тази отговорност, той може да изисква от лекаря и по този начин да регулира качеството на предлаганата му ослуга.

_____

"Това което съм, сам си избрах..." eko-exo.com
 
Преглед на профил cool Рейтинг: 8 "Не"
19 юли 2011 14:14 201
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#182] от "eleonorarizova":
Ще рискуваш ли да заразиш детето си с рубеола заради 30% шанс да я изкара безсимптомно? А усложненията?

 
Преглед на профил cool Рейтинг: 8 "Не"
19 юли 2011 14:25 202
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#198] от "blah":
РАзликата е че в безсимптомното протичане има активирани определени биохимияни и имунологияни механизми коото могат и да не се изявят клинияно (тоест увредата може да е на ниво клетки но все пак я има, макар и на ниво организъм да не е забележима). Понякога причинителите не могат да засегната съответните клетки, които увреждат (съответно организъм) поради липса на определени рецептори и ензими които участват в болестния процес. Тогава патогенът (вирусът или бактерията или каквото там...) се намира в организмът но не му вреди. Човек обаче в този вариант може да заразява други хора. Надявам се че бях по-ясен този път.

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 14:25 203
- +Оценка
-7 +6

До коментар [#199] от "Владимир Райков":

Да де, то сред вас само експерти пишат :)

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил Vierko Рейтинг: 118 "Не"
19 юли 2011 14:28 204
- +Оценка
-4 +9

До коментар [#203] от "bugotrep":

Не, както виждаш, аз пиша доста рядко. :-)

Лек ден на всички. И се изслушвайте, тоест - четете се. :-)

_____

Igne Natura Renovatur Integra
 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 14:28 205
- +Оценка
-8 +7

До коментар [#202] от "cool":

Това важи с пълна сила и при ваксините. Като сложим примесите и консервантите и даже става по-зле отколкото да изкараш някои от болестите :)

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил cool Рейтинг: 8 "Не"
19 юли 2011 14:29 206
- +Оценка
-4 +10

До коментар [#197] от "bugotrep":
Не става въпрос за полезни/вредни. Никой не отрияа рискът! Става въпрос дали в съответния случай неуспоримите ползи ще оправдаят съответния риск. Всияко е полза/риск. Като в ядрената енергетика...

 
Преглед на профил cool Рейтинг: 8 "Не"
19 юли 2011 14:36 207
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#197] от "bugotrep":
Плюс това като се замисля и шофирането е опасно и взима изключително много жертви ежечасно. взело е доста повече жертви от "жертвите" на усложнения от страховитите ваксини. Да спрем и автомобилите ???

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 14:37 208
- +Оценка
-6 +10

До коментар [#201] от "cool":

30 процента е вероятността детето да преболедува БЕЗсимптомно. Останалите проценти са за вероятността да преболедува с описаните симптоми. Има и процент за възможни усложнения. Мария Нинова изнесе такава статистика. Но в нея не пишеше НА КАКВО се дължат те.
Усложненията определено не са резултат от шарката сама по себе си. Ако беше така, всички преболедували я деца, щяха да са с усложнения. А те не са.

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 14:37 209
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#202] от "cool":
Moжеш ли да дадеш някакви отговори на коментар 187?

"Тогава патогенът (вирусът или бактерията или каквото там...) се намира в организмът но не му вреди. Човек обаче в този вариант може да заразява други хора"
Нали заразяване не означава разболяване,а може пак да продьлжи само веригата на носителство?

До коментар [#199] от "Владимир Райков":
Нямаш отговор.Това вече е ясно.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
19 юли 2011 14:37 210
- +Оценка
-10 +6

До коментар [#172] от "martintonev":

"За хората които смятат, че ваксинацията е вредна за децата им мога само да кажа честито печелите наградата "Дарвин", а тя се присъжда на хора изключили себе си от гено-фонда на човечеството. "__

- Добре, че си имаме Дарвин да ни обясни как се живее. Преди него е било много трудно!
Виждам, че твойте доводи са научно обосновани и подкрепени с факти :) ХАХАХА забавно е
Абе таранколуу, погледни се.
Хубаво е да има тук там някой ваксиниран да поддържа генно-фонда на човечеството. Вие ще спасите света. Във вас ми е надеждата :)

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 14:39 211
- +Оценка
-2 +8

До коментар [#206] от "cool":

Подписвам се с две ръце под този Ваш коментар!!!

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
19 юли 2011 14:41 212
- +Оценка
-6 +7

Повтарям въпроса си понеже усещчм обвинение в липса на градивност.
Липсата на отговор ще приема като "не знам" , което автоматично означава, че изискванията на НЕ-тата са лищени от плътност.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Нека попитам нещо още веднъж. Моля отговорете.

Какво трябва да доказваме за да ни бъде позволено да ИЗБИРАМЕ дали да боцкаме децата си с ваксини!!??

За това става въпрос! Ще повторя въпроса:

Какво трябва да доказваме за да ни бъде позволено да ИЗБИРАМЕ дали да боцкаме децата си с ваксини!!??

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 14:49 213
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#206] от "cool":

Ахам, само че като става дума за ядрена енергетика се водят дебати досущ като този тук и много често се правят референдуми в белите страни със съответните мащабни разяснителни кампании. Това тук липсва. И понеже става дума за нас самите то е повече от тоталитарно някой друг да взема това решение!

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
19 юли 2011 14:49 214
- +Оценка
-8 +8

До коментар [#202] от "cool":

"РАзликата е че в безсимптомното протичане има активирани определени биохимияни и имунологияни механизми коото могат и да не се изявят клинияно (тоест вредата може да е на ниво клетки но все пак я има, макар и на ниво организъм да не е забележима)"

Когато се ваксинираш няма ли вероятност да се получи същото? На пръв поглед здрав човека ... но всъщност малко по-друг (по-захлюпен) от преди ваксинацията.

 
Преглед на профил cool Рейтинг: 8 "Не"
19 юли 2011 14:50 215
- +Оценка
-6 +10

До коментар [#209] от "chris.1_":
Стресът определено има съпътстващо значени в изчерпване на съпротижителните сили ( съотв. понижава имунната защита) на организма и никой не отрича това. Но пак казвам ползата при ваксините ОПРАВДАВА рискът, тъй като усложненията при ваксините са далеч по-малко от усложненията от съответното заболяване.

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 14:55 216
- +Оценка
-7 +8

До коментар [#207] от "cool":

Да, опасно е, затова човек не се излага сам на ненужен риск, освен ако не си използва сивото вещество по предназначение.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил cool Рейтинг: 8 "Не"
19 юли 2011 14:56 217
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#209] от "chris.1_":
Казах че не значи. Просто разяснчвам разликата, тъй като останах с впечатлението че някой не правят разликата между на пръв поглед прости термини. В общия случй след заразяването следва заболяването.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 14:56 218
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#202] от "cool":

За целия организъм обаче разлика няма - човекът изглежда здрав и Е здрав!

И по натам, както каза chris.1:

Нали заразяване не означава разболяване,а може пак да продьлжи само веригата на носителство?

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 14:56 219
- +Оценка
-6 +9

До коментар [#201] от "cool":

За да отговоря конкретно на въпроса, казвам следното: Ако с поставянето на ваксина срещу рубеола рискувам да бъда на мястото на тази майка:

"Проблема с регистрирането на реакция след ваксина, е че понякога , както в нашия случай, това се случва бавно, с промени в поведението, с промяна в съня, в храненето на детето....Родителя започва да се чуди, какво става, на какво се дължи...Аз самата го осъзнах години след самата ваксина, която подозирам, че е отключила проблема. Нали разбирате, какво ще стане ако отида при личната лекарка една година след ваксината, примерно и й кажа, детето много се промени, изчезна очния контакт и спря да говори...Нищо. Нито един лекар няма да регистрира официално такава реакция."

ще поема този риск. Простете, че цитирах тази жена за втори път. Просто думите и ме потресоха дълбоко.

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 15:04 220
- +Оценка
-8 +8

До коментар [#215] от "cool":

Напротив, рискът не е оправдан и точно той е причината, поради която ваксините не трябва да бъдат задължителни. Щом има риск, то всеки трябва да си прецени за себе си всички за и против и те да му бъдат разяснени от ваксиниращия лекар. Това се нарича информиран избор и е задължителен за всички други медицински процедури. Защо и за ваксините да не е? За Вас един риск може да е оправдан, но за друг да не е. Вие бихте ли се съгласили някой да вземе решение вместо Вас по такъв въпрос?

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил emilia07 Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 15:04 221
- +Оценка
-6 +10

До коментар [#219] от "eleonorarizova":
И аз имам няколко такива примери на на мой близки познати :(Естествено лекарите отричат връзка с ваксините и съответно не се отразяват никъде тези странично ефекти.Докторите казват " Не знам защо така се е получило, нямам обяснение, но със сигурност не е от ваксината". Е как да приемеш такъв отговор ако си мислещ родител и да продължаваш да ваксинираш........

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
19 юли 2011 15:09 222
- +Оценка
-5 +8

Виждам, че на № 212 не искате да отговаряте.

Задавам друг въпрос:

Какво означава Информиран Избор?

Две думички са - твърдите, че сте интелигентни хора. Моля разяснете.

 
Преглед на профил justiceforall Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 15:51 223
- +Оценка
-6 +8

дали не излиза, че нито искат да ми информират, нито искат да имаме избор щото... който знае наистина какво може да стане(или който поне е чел листовки с противопоказания ("смразяващо кръвта" занимание)), то е много лесно да се отгатне какъв би бил най-вероятни избор поне в повечето случаи. И да питам, по каква причина в някои страни има обезщетение за пострадали от ваксините+право на избор, а в България няма нито едното, нито другото?

Съвсем отделен въпрос е правилна ли е теорията за ваксинирането от духовна и енергийна гледна точка, а отровите използвани за "консервиране" са си безспоред факт. И за да ги слагат във въксините също има причини - а потърпевшия е ваксинирания!

 
Преглед на профил cool Рейтинг: 8 Неутрална
19 юли 2011 16:00 224
- +Оценка
-6 +10

До коментар [#220] от "bugotrep":
Според коментарите Ви и нивото на здравната култура, която личи от изказванията Ви, Все повече се убеждавам в липсата на информираност (говорим за реална информираност а не статии и коментари от БГ мама) и във фактът че обществото не бива да прави подобни избори!

 
Преглед на профил cool Рейтинг: 8 Неутрална
19 юли 2011 16:00 225
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#220] от "bugotrep":
Според коментарите Ви и нивото на здравната култура, която личи от изказванията Ви, Все повече се убеждавам в липсата на информираност (говорим за реална информираност а не статии и коментари от БГ мама) и във фактът че обществото не бива да прави подобни избори!

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
19 юли 2011 16:05 226
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#225] от "cool":

cool,
Виждам, че нивото на здравната ти култура е много високо. За това ли не искаш да отговориш на простичките въпроси, които зададох?

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
19 юли 2011 16:12 227
- +Оценка
-7 +8

cool.
тук не се обсъжда това дали ваксините са полезни или вредни!
Става въпрос за "правото на избор"!?

Меко казано негодувам когато обществото под формата на държавата се изживява като "спасител" .... понеже й е скучно или търси признание или оправдание на съществуващи структури.
Например задължението да слагам колан когато карам колата си и други подобни.
cool, ти много ли ще страдаш например ако претърпя катастрофа с автомобила си и поìна понеже съм бил без колан? :)

Хора, уважавайте се! Моля

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 "Не"
19 юли 2011 16:30 228
- +Оценка
-7 +9

До коментар [#208] от "eleonorarizova":

"Усложненията определено не са резултат от шарката сама по себе си. Ако беше така, всички преболедували я деца, щяха да са с усложнения."

Госпожо, усложненията от една болест НЕ могат да се прогнозират. Никой не може да Ви гарантира дали ще преболедувате коклюш с усложнения или не. Може единствено да ви кажат така: до сега 1 от 100 деца са умирали, така че шанса да Ви се случи е 1 на 100.

При ваксините е подобно: знае се, че 1 на 10 деца вдигат температура след дадена ваксина, затова Ви казват, че шанса да вдигнете температура е 1 на 10.

И понеже знаем, че шанса да умрете от коклюш е 1 на 100, а да умрете от ваксина срещу коклюш е нищожен, то кой нормален би избрал да не се ваксинира?

Тук бгмамите разсъждават: е да де то шанса да умреш е 1 на 100, ама за да стане трябва първо да се заразиш, а нали в момента няма епидемия, що да се ваксинираме и да рискуваме проблем с ваксината, колкото и нищожен да е шанса нали го има. Само дето явно мисълта им не стига до там, че ако всички мислят така и всеки си спести ваксинацията, то първоначалната презумция, че в момента няма епидемия и няма от какво да се пазим отпада. Разбирате ли?

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 16:33 229
- +Оценка
-7 +6

До коментар [#225] от "cool":

А кой трябва да прави този избор, ако не хората от обществото? Извънземните ли? Като не знаете какво да отговорите и започвате да говорите за бгмама и че сме толкова тъпи, че не можем да вземаме самостоятелни решения. Всъщност по закон всеки пълнолетен човек има право да взема самостоятелни решения. Дали ще са правилни или не зависи от гледната точка. Пак Ви питам, Вие бихте ли се съгласили някой друг да взема решения вместо Вас?
А и в бгмама пишат всякакви майки, нима ги изкарвате тъпи или невежи? Аз не бих, там можете да зададете въпрос на почти всякаква тематика и имате всички шансове да получите смислен отговор в кратък срок.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил justiceforall Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 16:37 230
- +Оценка
-8 +6

До коментар [#228] от "Maria Ninova":


Госпожо, за какво ми е тогава въобще 'вашата" медицина? - ако не можела?
за да са добре финансово докторите и фармацефтите ли?
На мен това изобщо не ми е жизнен приоритет?

Особено като има и алтернативни методи и за лечение и за диагностика - примерно само с хващане на китката(пулсова диагностика), а някои и без това могат...

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 "Не"
19 юли 2011 16:48 231
- +Оценка
-7 +10

До коментар [#229] от "bugotrep":

"че не можем да вземаме самостоятелни решения."

Никой никъде не е казал,че не можете да взимате самостоятелни решения, а само че самостоятелното ви решение да не ваксинирате децата си (тези които не искат да ги ваксинират) е меко казано неразумно;

До коментар [#230] от "justiceforall":

Така ли, а кой е този алтернативен метод, който може да направи прогноза дали ще развиете усложнения ако се заразите с дадена болест?

Защото говорим за прогнози, не за диагностика и лечение на свършен факт - това и медицината го може.

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 16:54 232
- +Оценка
-7 +6

До коментар [#231] от "Maria Ninova":

Това няма как да го знаете освен, ако нямате магическо кристално кълбо.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил justiceforall Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 17:03 233
- +Оценка
-6 +6

това, на което искам да акцентирам е че, фундаментално и принципно ваксинирането като подход не е правилен от духовна и езотерична гледна точка, въпреки че докторите толкова са си "повярвали"

 
Преглед на профил cool Рейтинг: 8 "Не"
19 юли 2011 17:04 234
- +Оценка
-5 +10

До коментар [#229] от "bugotrep":
Вярвам че всеки трябва да може сам да прави своя избор. Не критикувам БГ мама, смятам че р добре да се учим от опитът на съмишленици, но също така има някой работи за разбирането на които е необходим малко по-подробно познаване на някой специфични процеси. Без да визирам никой задавам въпроса: Способен ли е всеки да направи адекватен избор. Без да искам да обиждам никой но смятам че има смисъл този спор да се води не между читатели на БГ мама, а между хора които имат по-обстоен поглед върху проблема, макар че се съмнявам голяма част от специалистите по конкретната тематика да са не коренно различни позиции.

 
Преглед на профил cool Рейтинг: 8 Неутрална
19 юли 2011 17:09 235
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#226] от "jorin":
Извинете, трогнат съм че оценявате здравната ми култура, но бихте ли повторили въпроса!

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 17:16 236
- +Оценка
-7 +8

До коментар [#234] от "cool":

Именно, няма единомислие по въпроса, което е още един довод да отпадне задължителността. А който иска нека се ваксинира, не съм против.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил justiceforall Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 17:19 237
- +Оценка
-7 +6

и при това не предлагам просто да си стоим и да се надяваме да не се разболеем. Има методи за профилактика, за усилване на имунитета, за лечение по вътрешен път и с духовни методи, дори за инфекциозни болести и рак.
Защото причините са болестите най-често са вътрешни,а не просто някакви си микроорганизми дето "те заразили".
Петър Дънов е лекувал хора, от които лекарите са се били отказали (като неспасяеми). На запад има клиники за антропософска медицина, има
и хомеопатичен препарат използвам при вирусни инфекции (проверен от много хора - "Осцилококцинум")
( http://www.lekar.bg/lek-114/info-110/Инфекци.на.горните.дихателни.пътща/ ).
Ако за някои хомеопатията е "шарлатания", други просто я използват от години с положителен резултат.
Който иска да пробва, може да му излезе по ефтино от купуване на някои антибиотици, или Арника - при травми - с изключително бързо и ефективно действия.
И това не е прочетено от някой сайт, а проверено лично!

Това че науката "не можела" да докаже нещо, не значи че нещото не съществува!

Ето ви малко храна за размишление:
http://www.youtube.com/watch?v=UvtQXliHxdc :))

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 17:25 238
- +Оценка
-7 +7

Ако ваксините нямаха никакви странични ефекти и беше доказана тяхната ефективност,нямаше да има дори нужда от информирано сьгласие за тази интервенция.
Когато обаче има риск за живота в дадена постьпка,тогава се налага човек да реши дали да поеме единия риск или ползата.
Тук не играе роля дали решението е разумно според производителите на ваксини или според обществото.
Когато има риск за живота имам правото да откажа всичко!Не само ваксини!

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
19 юли 2011 17:30 239
- +Оценка
-7 +7

Специално за моя приятел:cool:

1./ Какво означава Информиран Избор?

2;/ Какво трябва да доказвам за да ми бъде позволено да ИЗБИРАМ дали да боцкам децата си с ваксини!!??

Въпросите са "фундаментални" :)

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 "Не"
19 юли 2011 17:33 240
- +Оценка
-7 +10

До коментар [#232] от "bugotrep":

"Това няма как да го знаете освен, ако нямате магическо кристално кълбо. "

- ами именно, когато не можем да сме сигурни какво ще стане си говорим с вероятности, и понеже вероятността за усложнение от ваксина е в пъти по-малка от тази за усложнение при болест, то коя е разумната постъпка?

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
19 юли 2011 17:35 241
- +Оценка
-8 +8

До коментар [#94] от "jazzi":
Нещо не си разбрал както трябва!!!
> in England, around seven out of every ten people with TB come from an ethnic minority population group
> nearly two thirds of our TB patients were born abroad
> about half of the TB patients who were born abroad are diagnosed with the disease within five years of first entering our country.

Става въпрос за придошлите аборигени, които са рисков контингент и много от които идват тук заразени и имат хронична алергия към къпането, сапуна, шампоаните, перилните препарати и които са в неведение по отношение на заболяването.
Написано е на ясен инглиш: почти 2/3 от туберкулозните са родени в ЧУЖБИНА.

Инфото е за онези ваши братя и сестри, които по една или друга причина НЕ СА имунизирани!!!

Трябва не само да се чете, но и да се разбира написаното!!! :):):)

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
19 юли 2011 17:36 242
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#234] от "cool":

"Без да искам да обиждам никой но смятам че има смисъл този спор да се води не между читатели на БГ мама, а между хора които имат по-обстоен поглед върху проблема, макар че се съмнявам голяма част от специалистите по конкретната тематика да са не коренно различни позиции."

Ами да. Дали са специалисти дали не са .. няма особена разлика. ИМА РАЗЛИЧНИ ПОЗИЦИИ. С това сме съгласни всички. Остава ни да се уважаваме! Иначе ще се избием - това ли искаш?

В тази връзка, извинявам се на всички които съм засегнал с коментарите си!!

"45 години" сме правели каквото ни кажат. Ваксините са част от системата. Те я подпомагат.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
19 юли 2011 17:39 243
- +Оценка
-9 +8

До коментар [#103] от "jazzi":

"2. И кислорода в прекалено висока концентрация може да доведе до усложнения, а ние постоянно имаме нужда да дишаме..."

Oh yeah. Още едни шедьовър!!! Ние не дишаме КИСЛОРОД, а нещо съвсем друго. Май доста си отсъствУВал от училище?! :):):)

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 17:39 244
- +Оценка
-7 +8

"и имат хронична алергия към къпането, сапуна, шампоаните"

именно - липсата на хигиена е на първо място, а не липсата на ваксини..

 
Преглед на профил tanya.stoyanova Рейтинг: 8 Неутрална
19 юли 2011 17:50 245
- +Оценка
-5 +6

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
19 юли 2011 17:51 246
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#176] от "eleonorarizova":

Освен ако бременна жена не се разболее от рубеола. Последствията за плода са много сериозни. Имам такава приятелка. Детето й, което сега е на 15, никога няма да може да говори. Иначе чува, има нормална интелигентност. Приятелката ми е американка и е упражнила правото си на избор да не се ваксинира по религиозни причини.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 17:54 247
- +Оценка
-6 +6

като гледам лицето cool и лицето зам. директор как употребяват например "й", ми се струва, че повечето червенички са неграмотни:)

Справка тук например:
[#234] от "cool":

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
19 юли 2011 17:54 248
- +Оценка
-6 +7

Аутизъм може да се получи от редица съвременни фактори, където имунизацията като първопричина е в края на класацията топ-туенти!!!

Не забравяйте, че всички ние сме бомбардирани с радиочестотни модулации на хиляди радиостанци, предаващи на къси, ултракъси, дълги и средни вълни, телевизионни ретранслатори, микровълнови печки, слънчеви протуберанси, нарушено кондиция на атмосферата и още, и още и....

http://www.klinghardtacademy.com/images/stories/powerpoints/autism%20energy%20medicine.pdf?chakra_shop=efb9bb0a790f6e5648dc3cca65bca184

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 17:55 249
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#246] от "7777":

аз пък имам приятел, който цял живот ще носи очила заради ваксина, от която едвам са го спасили като бебе

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
19 юли 2011 17:57 250
- +Оценка
-8 +7

До коментар [#244] от "blah":

Ако идващите от Африка са скарани с водата и са от рода "Честита баня", дори и имунизациите може да не им помогнат, ама вие или не разбирате за какво се отнася студията на английски или не мислите когато четете - няма трета опция! :):):)

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 17:58 251
- +Оценка
-8 +7

До коментар [#248] от "Зам. Директор":

именно защото вредните фактори постоянно нарастват, е нужно да премахнем поне тия, без които можем. ваксините са един от тях.

почти половината от децата в САЩ, които са компенсирани за увреждания от ваксини, в момента са с диагноза аутизъм, с което дефакто американското правителство признава макар и негласно за връзката ваксини-аутизъм, въпреки официалните изявления. така че престанете да пробутвате лъжата, че няма връзка.

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 18:00 252
- +Оценка
-8 +5

До коментар [#240] от "Maria Ninova":

Това е въпрос на личен избор. За Вас разумно е едно, за други е нещо различно. Свят широк, хора всякакви, не може за всичко да сме на едно мнение.

До коментар [#241] от "Зам. Директор":

Сам го казахте, става дума за хора с ниска хигиена и ниска здравна култура. Такива хора са по-податливи към болести. Ваксините нямат нищо общо с това.
В Африка се правят поголовни имунизации и хората пак си мрат като мухи, защото сред тях има много недохранени с отслабен имунитет и лошо общо здравно състояние. На такива и всеки ден да им се бие ваксина пак ще боледуват и ще умират.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
19 юли 2011 18:02 253
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#249] от "blah":

Бих предпочела детето ми да носи очила, но да може да говори. Неспособността да говориш те изолира социално и драстично ограничава избора на професиите, които можеш да практикуваш. Ограничава и избора ти на партньор.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 18:03 254
- +Оценка
-8 +6

До коментар [#250] от "Зам. Директор":

виждате ли, идваме си на думата - ако си с лоша хигиена, и вездесъщите ваксини не помагат - тогава какъв е смисълът от тях - нали уж са, за да предпазват? и не е ли по-важна хигиената тогава? студия не видях, между другото, освен няколкото нахвърляни реда на английски..

 
19 юли 2011 18:06 255

Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
19 юли 2011 18:10 256
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#155] от "eleonorarizova":

Впечатлението ми за информираността ви идва от отговора ви в предишни стадии на дебата, че не знаете какви изключения се предвиждат в международните разпоредби, на базата на които сте завели делото. Също така казахте, че не можете да посочите статии за вредите и ползите от ваксините от научни медицински списания и че не сте чели такива преди да заведете делото.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
19 юли 2011 18:11 257
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#254] от "blah":

От поставения минус да разбирам ли, че предпочиташ детето ти да не може да говори, но да не носи очила?

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
19 юли 2011 18:12 258
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#254] от "blah":

На ти цялата студия, за да разбереш за КОГО се отнася и към КОГО е адресирана, защото британците са ИМУНИЗИРАНИ и не ги касае в значителна степен!!!

Става въпрос за африкански "европейци". Дано асимилираш допирните точки с неимунизаторите.

http://www.dh.gov.uk/prod_consum_dh/groups/dh_digitalassets/@dh/@en/documents/digitalasset/dh_4100860.pdf

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 18:13 259
- +Оценка
-7 +5

До коментар [#253] от "7777":

а бихте ли предпочела детето ви да е умряло пред това да не говори, щото моя приятел едвам са го спасили - можело е и да умре от ваксинта?

а, кое мислите, че изолира повече социално - немотата или аутизмът?

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
19 юли 2011 18:14 260
- +Оценка
-8 +7

До коментар [#240] от "Maria Ninova":

"- ами именно, когато не можем да сме сигурни какво ще стане си говорим с вероятности, и понеже вероятността за усложнение от ваксина е в пъти по-малка от тази за усложнение при болест, то коя е разумната постъпка?"

Никога не сме сигурни в това какво ще стане.

"Малката" разлика е, че вероятността от увреждане от ваксина клони към 100%.
- Това реален "шанс" да си натресем сериозен проблем - съгласни сме в това нали?
- Понякога вредите от ваксината не са толкова видими - съгласни сме в това нали?

На това старите хора викат - "Да дърпаш дявола за опашката".
Мария, Живота не можем да го предвидим! Знаеш това, сигурен съм. Можем само да го .. живеем! Как да стане това когато си вкарваме прът в колелата още като бебета!?

Нека всеки прецени "разумната постъпка" и поеме отговорност. Иначе понятието отговорност губи смисъл .. размива се и става едно голямо недоразумение.
Ще задам още един въпрос (от тези риторичните):
- Кой има интерес от това недоразумение?

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
19 юли 2011 18:16 261
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#257] от "7777":

И от едното защо трябва автоматично да следва другото? Вие приемате априори, че неваксинирано дете първо задължително ще се разболее и после задължително ще се увреди. Доста гадателско твърдение.
А кой какво предпочита е личен избор, за който се и борим. Той няма да попречи на такива като Вас.

_____

Rust in peace...
 
19 юли 2011 18:18 262

Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
19 юли 2011 18:19 263
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#261] от "bugotrep":

Не, защо решихте, че априори решавам тези неща? Става дума за преценка на риска. Всъщност детето ти да е само с увреден говор в резултат от рубеола по време на бременност е леко отърваване. Повечето са с тежки и необратими умствени увреждания.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
19 юли 2011 18:21 264
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#261] от "bugotrep":

Искам само да поясня, че не се опитвам в нищо да ви убеждавам. Вашето мнение си е ваше. И предполагам, че не държите да разговаряме повече, което е ОК. Лека вечер.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
19 юли 2011 18:23 265
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#259] от "blah":

Вероятността детето ми да умре от ваксина е много по-ниска от тази да стане идиот, защото аз не съм се ваксинирала срещу рубеола преди да забременея.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
19 юли 2011 18:26 266
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#265] от "7777":

"детето ми да умре от ваксина"
- Смъртта е лесния вариянт ...

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 18:27 267
- +Оценка
-8 +6

До коментар [#263] от "7777":

колко тежки са тия умствени увреждания в сравнение с аутизма? и кой може да докаже, че една бременна се е разболяла заради липсата на ваксина, а не например заради това, че живее нездравословно, въпреки положението си?

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 "Не"
19 юли 2011 18:28 268
- +Оценка
-9 +10

До коментар [#260] от "jorin":

" "Малката" разлика е, че вероятността от увреждане от ваксина клони към 100%. "

Това просто не е вярно.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 18:29 269
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#265] от "7777":

а, вероятността да стане аутист преценихте ли - в момента в САЩ 1 на 100 деца е с аутизъм. и аутизмът как го сравнявате със състоянието "идиот"?

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
19 юли 2011 18:31 270
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#259] от "blah":

Това зависи изключително много от вида аутизъм и терапията. Аз съм университетски преподавател и в курсовете ми е имало деца с аутизъм, които по никакъв начин не са били социално изолирани. Едно от тези деца например, не можеше да работи с компютър или да гледа презентации на екран в час, защото зрението му се пренатоварваше и изпадаше във временна слепота. Но това по никакъв начин не го беше изолирало. Имаше си гадже, приятели, нормален социален живот. Да, има деца с много тежък аутизъм, но връзката с ваксините, за голямо съжаление предимно на лекари и учители, които работят с тези деца, не е установена. Всички ще са много щастливи да се посочи еднозначна причина за аутизма и тя да е например ваксините, защото те са много лесни за елиминиране. Но настоящите изследвания в САЩ показват еднакво разпространение на аутизма сред ваксинирани и неваксинирани деца. Свекърва ми е терапевт, който рабти с деца с аутизъм, от нея ми е информацията за разпределението му в САЩ. Както и да е, разговорът явно зацикли и превъртаме обсъдени вече неща. Лека вечер от мен.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
19 юли 2011 18:33 271
- +Оценка
-8 +7

И понеже хванахме за рогата Острова, ще се наложи да видим какво мисли ЕнЕйчЕс по този въпрос като не пропускате намеците за навлизане на болестта и разновидностите й (пише се "Й", а не "и" / инфо за BLAH !!!), от братски континенти, където туберколозата е еволюирала в някакви съвсем нови форми, с които СЗО и илюминатите продължават да се борят.

http://www.nhs.uk/Conditions/BCG/Pages/Introduction.aspx

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
19 юли 2011 18:34 272
- +Оценка
-10 +7

Вероятен сценарий за света:

Един ден ще има ваксина за всичко. Всички ще бъдат задължителни! Ако системата изтърве някой той ще бъде жигосан да се забелязва отдалече. Може да има интернат за неваксинирани. .. строго охраняван! Пазачите ще бъдат със космически скафандъри. Представям си ваксинираните .. .. разликата м/у тях и роботите ще е минимална. Светът ще е пропит с толкова много ТРЯБВА. Ще има толкова много задължителни неща.

Негово величество СТРАХА ще е навсякъде. Тотален КОНТРОЛ!

Това ли искаме?

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
19 юли 2011 18:34 273
- +Оценка
-5 +9

До коментар [#267] от "blah":

"колко тежки са тия умствени увреждания в сравнение с аутизма?"

Много. Аутизмът обикновено се изразява в неспособност да отчиташ социални фактори. От много аутистчета излизат идеални инженери, компютърджии, финансисти: въобще всякакви специалисти, в професии, в които не се работи с много хора или в екип.

За заинтересуваните: според свекърва ми една от най-ефективните терапии срещу аутизма е да запишеш детето от малко в театрална школа. Научават се да имитират социални умения, както заучават роли.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
19 юли 2011 18:36 274
- +Оценка
-10 +5

До коментар [#269] от "blah":

Ако се мери с вашия аршин, то тогава в доста африкански държави - и не само там - аутизмът е придобил масово явление, тъй като въобще не са имунизирани. Най-вероятно става въпрос за космическа индукция или заговор от типа "Световна Конспирация". :):):)

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
19 юли 2011 18:38 275
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#274] от "Зам. Директор":

"в доста африкански държави - и не само там - аутизмът е придобил масово явление, тъй като въобще не са имунизирани"

Това как го разбра?

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
19 юли 2011 18:41 276
- +Оценка
-8 +8

До коментар [#268] от "Maria Ninova":

" "Малката" разлика е, че вероятността от увреждане от ваксина клони към 100%. "

Това просто не е вярно.
---------
Разбира се - за това се различаваме с теб. Само дето аз не ти казвам- Не си прави ваксина понеже ще се повредиш и в последствие ще страдам и аз!

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 18:44 277
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#275] от "jorin":

нещо съвсем се е отплесна зам. директорът - сигурно подчинените го тревожат много :)

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
19 юли 2011 18:44 278
- +Оценка
-7 +6

До коментар [#262] от "blah":

Funny Off Topic:
Ами, ако четеш форума, а ти май не го правиш, би трябвало да отсееш, че буквата "Т" е главна буква, за да те подсети нещо, така както и съвеЦки е с главна буква или учителстВУвам, където кошмарното "ВУ" е избягало от съвременния български език, но тъй като си много досетлив, явно си ИМУНИЗИРАН.

И освен това ВКЪЩИ отдавна се пише слято, а не разделно или полуразделно. Чети за наречията и тoгава давай акъли. :):):)

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
19 юли 2011 18:45 279
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#268] от "Maria Ninova":

Ще се повторя. И ми се иска да прочетеш и ти какво пиша. Моля те коментирай двата въпроса после. Недей фанатично да бързаш.
Ще оценя кратък отговор с ДА/НЕ и на двата въпорса

"Малката" разлика е, че вероятността от увреждане от ваксина клони към 100%.
- Това е реален "шанс" да си натресем сериозен проблем - съгласни сме в това нали? - ДА или НЕ ?
- Понякога вредите от ваксината не са толкова видими - съгласни сме в това нали? ДА или НЕ ?

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
19 юли 2011 18:46 280
- +Оценка
-10 +6

До коментар [#275] от "jorin":
"в доста африкански държави - и не само там - аутизмът е придобил масово явление, тъй като въобще не са имунизирани"

"Това как го разбра?"
...............................................

Като декодирам форумните мисли на имунизираните неимунизатори.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 18:47 281
- +Оценка
-7 +8

До коментар [#270] от "7777":

колко пъти трябва да повтарям, че половината от компенсираните за увреждания деца в САЩ за последните десет години в момента са с аутизъм.. а, защо си мислите, че само с аутизма се изчерпват негативните ефекти от ваксините?

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
19 юли 2011 18:49 282
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#280] от "Зам. Директор":

Това е демонстрация а "фундаментално" научно доказатеслтво!! :)

 
19 юли 2011 18:54 283

Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
19 юли 2011 18:57 284
- +Оценка
-7 +5

Като продължавам да чета изблиците на синята агитка, стигам до заключението, че те са в значителна степен по-имунизирани, отколкото ние - червените.

В този аспект съм съгласен, че имунизациите донасят не само 100%, но и над 100. :):):)

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
19 юли 2011 19:05 285
- +Оценка
-8 +5

До коментар [#283] от "blah":

За да вникнеш по-дълбоко как и кого удря аутизмът ще ти дам една отправка. При положение, че нещо не е ясно от инглиша, обади се, ще ти бъде преведено на чист български език.

http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/8690683.stm :):):)

И ако не знаеш какво означава английска бъзикня, моля:

"It seemed to suggest that immigration was the major factor, and ethnicity was just possibly a factor." :):):)
/фрагмент от публикацията на БийБийСий/ желателно е да се пише "ий", защото е много по-близко до оригиналното произношение!!!


 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
19 юли 2011 19:08 286
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#281] от "blah":

"колко пъти трябва да повтарям, че половината от компенсираните за увреждания деца в САЩ за последните десет години в момента са с аутизъм." Не е нужно да повтаряте. Всички деца диагностицирани с аутизъм в САЩ получават финансова помощ за лечението си, независимо дали са ваксинирани или не.

"а, защо си мислите, че само с аутизма се изчерпват негативните ефекти от ваксините?" Не си мисля. Вие предложихте да сравним ефектите на евентуален аутизъм с ефектите на умствено увреждане на дете от рубеола по време на бременността на майка му. Съжалявам, но нямам повече време днес.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
19 юли 2011 19:13 287

Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

Преглед на профил justiceforall Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 19:23 288
 
19 юли 2011 19:23 289

Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
19 юли 2011 19:31 290
- +Оценка
-9 +8

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 "Не"
19 юли 2011 19:43 291
- +Оценка
-8 +10

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил justiceforall Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 19:43 292
- +Оценка
-6 +5

До коментар [#290] от "Зам. Директор":

ДАЛИ? ->> http://www.nytimes.com/2005/02/12/opinion/12kristor.html ???

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
19 юли 2011 19:44