НА ЖИВО от 09:00 ч.:
Среща на бизнеса от Черноморието

Токенът на 9GAG излиза на Binance сред голяма еуфория и интерес

Memecoin е криптовалутата на Memeland - крипто екосистема, която комбинира и свързва културата на миймовете с уеб 3 потребителите

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Memeland - Web 3 венчър студиото, изградено от създателите на 9 GAG, пуска за публична търговия през Binance и редица други централизирани борси своя токен Memecoin ($MEMЕ). Това ще се случи този петък, 3 ноември, в 10 часа българско време. Еуфорията преди този дебют е голяма. И е разбираема.

Към проектa на популярната платформа за миймове, която е с над 200 млн. потребителя огромен интерес, не само в X (бивш Twitter) и Instagram, и централизираните борси, но и в различни групи в дискорд и telegram. Причината е ниската цена на въвеждане, която носи и надеждите за растеж. На пазарите, оосбено на крипто, нищо не е гарантирано. Нещо което всеки трябва да знае.

Какво е Memeland

Memeland е NFT екосистема, коиято комбинира силата на NFT с културата на миймовете, пише в представянето му в Binance. Пускането на токена на най-голямата централизирана криптоборса цели да подкрепи развитието и експазията на екосистемата на Memeland, част от развиващата се SocialFi. И към момента потребителите на Binance имат възможност в рамките на 30 дни да получат от първите $MEMЕ, стейквайки $BNB, $TUSD и $FDUSD в няколко пула на борсата. Друг вариант за придобиване на токени е чрез сайта на Memecoin, memecoin.org/farming, като се свърже twitter акаунт и се изпълняват задачи, като например последването на страниците на Memeland.

Максималният обем на токена ще е 69 млрд. токена, като в първоначалното предлагане ще се пуснат 8.797 млрд. $MEME ще се пусне на неуточнена пазарна капитализация между 69 млн. долара и 138 млн. долара. За Binance са заделени 2% от всички токени, като се очаква борсата да ги преразпредели до крайните потребители чрез услугата си за стейкинг.

Това се смята за много здравословно за една потръгваща екосистема, защото създава повече "портфейли" и индивидуални потребители, които да притежават и да се интересуват за бъдещето на токена. За момента за тези 2% са стейкнати крипто активи на стойност над 3.3 млрд. долара. Но какво точно прави Memecoin толкова различен? На първо място, самата криптовалута е представена като чист мийм - без обещания за нещо различно, без план и без очаквания за финансова възвръщаемост. Тя е символ на чистото удоволствие от меметата, пресъздавайки въздействието на интернет културата върху дигиталните активи.

Зад самия проект има сериозен фундамент и пoтенциал, макар навсякъде с големи букви да пише "няма планове за развитие". Мнозина смятат, че имено $meme ще задвижва новите web3 социални платформи, които 9 GAG създава. Екипът от Хонконг, градът смятан за една от меките на крипто, се позиционира на челните позиции в пазара на миймкойни, редом до токени като $DOGE, $SHIB, $PEPE и $FLOKI, с пазарни капитализации от от 100 млрд. до над 300 млн.

Farm now 👉 https://t.co/wv8B7j1NdT pic.twitter.com/LFE5v7Etiz

- Binance (@binance) October 28, 2023

От основаването си през 2008 година, 9GAG се утвърди като един от глобалните лидери в сферата на развлекателното съдържание, натрупвайки огромна аудитория месечно по всички социални платформи. Memeland се фокусира главно върху SocialFi и икономиката на създателите. Проектът цели да свърже творците и общностите посредством NFTs и токени($meme), като по този начин предлага нови хоризонти за взаимодействие и създаване на стойност.

"Фактът, че 9 GAG правят толкова голям старт и токенът ще бъде листнат дори в Binance, говори изключително много. Преди 10 години тяхната социална мрежа беше голямата работа... Всички ползваха тяхната апликация, за да се забавляват. До днес я имам на телефона, въпреки че не съм влизал в нея от години. Този проект ще се опита да бъде отново номер 1, както е бил преди, само че този път в крипто. Смело начинание и според това колко им е голям стартовият капитал ще стане ясно колко е силен точно проектът. Очевидно е също, че $МЕМЕ няма да бъде и само едно meme, а има сериозна идея зад себе си и изглежда, че стартира и в най-подходящият момент.", коментира пред "Капитал" Иван Драганов, един от основателите на българската крипто общност "Кибер Хора".

"Сега, след пробива на Bitcoin, пазарът отново е готов за прецеденти. Този лаунч ми напомня на този на $APE през миналата година, който направи огромен фурор в крипто пазара. След търсене на честна цена първите дни, веднъж стабилизира ли се $MEME, според мен лично ще бъде интересно да се държи поне частичка от този проект до пикът на следващия бул рън. Изненадите в крипто винаги са неочаквани!", коментира още Иван Драганов.

От юни 2022 година насам, Memeland представи три колекции NFT: "You The Real MVP", "The Captainz" и "The Potatoz", които бързо придобиха популярност сред феновете и имат десетки хиляди Ethereum (ЕТH) в търгувани обеми. Екипът стои и зад изграждането на 69 етериум валидатора и предстои пускане на няколко нови платформи, сред които GMGM.com, Holders.com и Stakeland.com.

Mатериалът не представлява инвестиционен съвет, както и препоръка за покупко-продажба. Преди да се включи в екипа на "Капитал" авторът е бил част от екипа на Memeland.

3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар