🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Застраховайте автомобила си само с няколко клика

Boleron e първият български застрахователен брокер, предлагащ услугата през мобилно приложение

Застраховайте автомобила си само с няколко клика
Застраховайте автомобила си само с няколко клика
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Технологиите промениха изоснови редица сектори. Такива промени настъпиха дори и в консервативни сфери като банкирането, финансите и застраховането. В някои от тях тези процеси се случват особено динамично, докато в други промените настъпват по-бавно, но сигурно. Общото обаче е едно - всички играчи на тези пазари се стараят да работят в полза на потребителите и поставят тяхното удобство на първо място.

Тенденцията за дигитализиране на застраховането е глобална и все по-уверено настъпва и в България. Различни технологични иновации неимоверно могат да направят сключването на застраховки значително по-удобен, бърз и гъвкав процес. И докато големите играчи на пазара действат по-скоро предпазливо, когато говорим за иновации, младата българска компания Boleron е готова да промени изцяло застраховането.

"Гражданска отговорност" за секунди

Boleron e първият български застрахователен брокер, който предлага закупуване и управление на застраховки през мобилно приложение. То улеснява крайните потребители при закупуването и управлението на застрахователни продукти единствено през мобилни устройства. Иновативната услуга привлича интереса на клиентите - оказва се, че в страната има интерес към такъв вид услуги.

Едни от най-популярните застрахователни продукти, до които потребителите на платформата имат достъп, са застраховките "Гражданска отговорност" и "Автокаско". Клиентите могат да сравнят цените за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" изцяло онлайн, само по номера на автомобила. Това важи за всички застрахователи, включително "Уника", "Дженерали", "Лев инс", "Евроинс", ДЗИ, "Булстрад", "Алианц" и много други. Целият процес по сключване на застраховката е изключително бърз и лесен и наистина става за секунди, по всяко време на денонощието - без чакане и без необходимост от посещение на офис. Стикерът се получава по куриер с безплатна доставка за клиента.

"Автокаско" на месечни вноски

Дигиталните застрахователни услуги за автомобили, предлагани от застрахователната онлайн платформа, не се изчерпват с "Гражданска отговорност". Клиентите на Boleron имат възможността да направят застраховка "Автокаско" на своите превозни средства по всяко време на денонощието, дори и през уикенда. Процесът отново отнема само няколко минути. В допълнение към това водачите на автомобили могат да платят застраховката си на месечни вноски. Необходимо е да се въведе само номерът на колата и софтуерът на Boleron ще покаже пазарната стойност на колата плюс цените на различни застрахователи. Клиентът получава полицата веднага по имейл, която е електронно подписана от застрахователя, без да е необходимо да се прави нищо допълнително. При разсрочено плащане на застрахователната полица това се извършва онлайн с банкова карта, като вноските се събират автоматично, без допълнително усилие за клиента.

Предимствата на онлайн застраховките

Онлайн застраховките са удобни, защото могат да се сключат по всяко време, без чакане и ходене по офиси. В допълнение към това клиентите получават застрахователните си полици веднага по имейл. С мобилното приложение управлението е още по-лесно, защото полиците са винаги в телефона и апликацията подсеща клиента при изтичащи застраховки, които могат да се подновят с един клик. Освен бързината и удобството онлайн застраховките имат и други предимства. Сред тях е и фактът, че технологиите, които стоят зад дигиталното застраховане, значително намаляват възможността за грешка при въвеждане на данните.

Научете повече на: www.boleron.bg