🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Домашно кино: Наоми Уотс в хоръра Goodnight Mommy

Най-новото в стрийминг платформите

Goodnight Mommy

Американски римейк на австрийския трилър Ich seh, Ich seh от 2015 г., обявен от критиците за един от най-добрите ужаси на десетилетието. Сега в главната роля влиза номинираната два пъти за "Оскар" Наоми Уотс. Деветгодишните близнаци Шварц се прибират у дома, за да намерят майка си с лице, покрито с превръзки заради претърпяна пластична операция.

Семейната мистерия се заплита: странното ѝ поведение ги кара да заподозрат, че жената под хирургическата марля може изобщо да не е майка им. Когато решават да предприемат действия, децата се обръщат към насилие и жестокост, предизвиквайки плашеща верига от събития.

Премиера, Amazon Prime, 16 септември

Do Revenge

Вдъхновен от психологическия трилър на Алфред Хичкок от 1951 г. "Непознати във влака", новият филм на Netflix е черна комедия за гимназистките Дреа (Камила Мендес) и Елинор (Мая Хоук от Stranger Things) - две много различни личности, изолирани от училищния живот, които се сближават и сключват сделка, за да отмъстят на враговете си от гимназията.

Премиера, Netflix, 16 септември

Европа от високо

България е една от шестте страни, представени в четвъртия сезон на документалната поредица и неговите вдъхновяващи въздушни гледки. Първият епизод ни развежда с дрон из древния град Перперикон, Велико Търново и шоуто "Звук и светлина", катедралата "Свето Успение Богородично" във Варна, мистичния танц на последователите на учителя Петър Дънов по време на ритуала паневритмия и др. Останалите епизоди са посветени на Сърбия, Румъния, Дания, Шотландия и Белгия.

Премиера, National Geographic, 18 септември, 22:00 ч.

Все още няма коментари
Нов коментар