Домашно кино: Приянка Чопра и Ричард Мадън в Citadel; документален филм за Кундера

Какво ново в стрийминг платформите

Citadel

Tова заглавие на Amazon Prime е натоварено с големи очаквания, разбираемо, предвид бюджета от 200 млн. долара. Научнофантастичният екшън сериал проследява героите на Ричард Мадън (Game of Thrones, Bodyguard, "Пепеляшка") и Приянка Чопра ("Матрицата: Възкресения") - бивши агенти на независимата шпионска мрежа "Цитаделата", грижеща се за световната сигурност. Тя е унищожена от могъщата престъпна организация "Мантикора", а паметта на двамата е изтрита. Сериалът е създаден от братята Джо и Антъни Русо ("Отмъстителите: Краят", Gray Man).

Премиера, Amazon Prime Video, 28 април

Където пеят раците

Зад американската драма по едноименния бестселър от 2018 г. на Дилия Оуенс стои продуцентската компания на Рийз Уидърспун Hello Sunshine. Действието й се развива в средата на миналия век в блатистите долини на Северна Каролина. Малката Кая (Дейзи Едгар-Джоунс от Normal People) е изоставена от родителите си и за да оцелее, продава мидите, които намира сама. След години тя вече е самостоятелна млада жена, която се бори за оцеляването си. Новото препятствие в живота ѝ е обвинение в убийството на мъж, с когото е имала връзка.

Премиера, HBOMax, 30 април

Милан Кундера: От шегата до безпредметността

Енигматичният чешки писател не е давал интервю от 30 години и избягва публични изяви. Този документален филм търси отговорите в живота и творческия процес на автора на романи като "Шегата" и "Непосилната лекота на битието".

Премиера, HBO Max

Peter Pan & Wendy

Нова игрална версия на анимационния филм "Питър Пан" на Disney от 1953 г. и популярната творба на Джеймс Матю Бари с режисьор Дейвид Лоуъри ("Драконът, моят приятел", "Призрачна история"). Историята ни е позната - момичето Уенди Дарлинг среща Питър Пан - момче, което отказва да порасне, и заедно него, двамата си братя и феята Тинкърбел тръгват на пътешествие до магическия свят Невърленд, където срещат злия капитан Хук (в ролята е Джъд Лоу).

Премиера, Disney+, 28 април.

Все още няма коментари
Нов коментар