🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Домашно кино: Уди Харелсън е един от "Водопроводчиците от Белия дом"

Какво ново в стрийминг платформите

Водопроводчиците от Белия дом

Един от най-чаканите нови минисериали на HBO Max е с участието на Уди Харелсън, Джъстин Теру и Лина Хийди. Зад "Водопроводчиците на Белия дом" е носителят на "Еми" Дейвид Мандел ("Вице"), а сюжетът проследява реалните събития около аферата "Уотъргейт", пречупени през свеж и комедиен ъгъл.

Сценарият е въз основа на публични архиви и книгата "Интегритет" от Егил и Крог, наети от екипа на президента на САЩ Никсън, за да се грижат той да запази поста си. Вместо това те съсипват кариерата на държавния глава с незаконните си и крайни действия. По подобен начин главните герои Е. Хауърд Хънт (Харелсън) и Г. Гордън Лиди (Теру) се оказват с принос към хаоса. Епизодите разнищват в дълбочина темите за политическия фанатизъм, цената на лоялността и страхa от това да загубиш властта с умела сатира.

Премиера, HBO Мах

Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Изключително успешният сериал "Бриджъртън" в Netflix, създаден от сценаристката и продуцентка Шонда Раймс, ще бъде последван от предистория от няколко епизода. Новите серии следват образа на кралица Шарлот (Голда Рошувел), която сега заема централно място в сюжета, проследяващ нейното издигане до слава и власт.

Премиера, Netflix

Taste the Nation with Padma Lakshmi: Season 2

Близо три години след премиерата си документалната поредица за пътувания и храна се завръща, за да ни представи нови 10 епизода. Авторката, активистка, актриса и модел Падма Лакшми ни понася на невероятно пътешествие из Америка, изследвайки разнообразната хранителна култура на много различни имигрантски групи.

Премиера, Hulu, 5 май