🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Домашно кино: новата антиутопия Silo и римейк на "Белите не могат да скачат"

Какво ново в стрийминг платформите

Silo

В едно постапокалиптично бъдеще на Земята са останали само 10 хиляди души, които живеят в мистериозен силоз на 144 етажа под земята. Те съществуват и работят там, но не знаят нито кой, нито кога и защо го е построил. Дните им минават в строги правила, заключени са уж в тяхна защита. Убийство провокира инженерката Джулиет (Ребека Фъргюсън) да се впусне в мрачна мистерия и мрежа от лъжи за това, което се случва в подземията. Сюжетът на новия антиутопичeн сериал от Apple TV+ e базиран на едноименната поредица романи на писателя Хю Хауи. В главните роли още са Дейвид Ойелоуо, Тим Робинс, Рашида Джоунс.

Премиера, Apple TV+

Белите не могат да скачат

"Модерен ремикс" на филма от 1992 г. с Уесли Снайпс и Уди Харелсън, посветен на уличния баскетбол в Лос Анджелис. Популярният хип-хоп изпълнител Джак Харлоу дебютира на екрана в ролята на бившата баскетболна звезда Джереми, а негов партньор е Синкуа Уолс (American Soul, The Secret Life of the American Teenager) в образа на някогашния обещаващ играч Камал. Зад римейка стои известният като Calmatic режисьор на клипове Чарлз Кид II (режисьор и на House Party).

Премиера, Hulu, 19 май

The Mother

Екшън трилър с Дженифър Лопес като наемен убиец. Героинята й е принудена да излезе от скривалището си, за да защити своята дъщеря (Луси Паес), която е напуснала преди години, от опасни нападатели. В ролите още са Джоузеф Файнс, Омари Хардуик, Гаел Гарсия Бернал, Джеси Гарсия и др., а режисьор е Ники Каро, позната с игралната версия на "Мулан" на Disney и Whale Rider.

Премиера, Netflix, 12 май

The Great 3

Трети сезон на сатирична драма - интерпретация на възхода на руската императрица Екатерина Велика (Ел Фанинг). В новите 10 епизода ще видим как тя и Петър II (Никълъс Холт) се опитват да скрепят брака си след някои на пръв поглед непреодолими проблеми. Той преодолява планове за покушение, дирижирани от самата Екатерина, а освен това тя хвърля в затвора всичките му съюзници.

Премиера, HBO Max, 12 май

Все още няма коментари
Нов коментар