🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Домашно кино: "Убийствена игра" с Мария Бакалова, "Успех, Лио Гранд!" с Ема Томпсън

Какво ново в стрийминг платформите

Убийствена игра

Фалшиви приятели, лицемерна любов, щастие единствено през социалните мрежи и парти, което далеч не е това, което се очаква да бъде. Американският комедиен хорър с участието на Мария Бакалова е сатира на младото поколение. Сюжетът се развива в рамките на една дълга нощ - прясно влюбените Софи (Аманда Стенбърг от "Игрите на глада") и Бий (Бакалова) са на път за парти в дома на Дейвид (Пийт Дейвидсън). Те и още няколко деца на богати родители се озовават в семейна вила на остров, криейки се от задаваща се буря, и решават да се забавляват, играейки на Bodies Bodies Bodies (оригиналното име на филма). Но играта им се обърква и се превръща в кошмар, разкривайки какво мислят един за друг.

Премиера, HBOMax

Black Knight

Още един постапокалиптичен сериал, този път южнокорейски. Базираните на уеб комикса Delivery Knight епизоди се развиват в дистопично бъдеще, когато вследствие на замърсяване са останали малко на брой хора, повечето в затворени помещения. Елитен екип шофьори рискува живота си, за да им доставя оскъдни ресурси и кислород в жестока социална йерархия. Докато те, "Черните рицари", не решават да преобърнат системата.

Премиера, Netflix

Успех, Лио Гранд!

Ема Томпсън влиза в ролята на Нанси Стоукс - пенсионирана английска учителка, която никога през живота си не е изпитвала пълно сексуално удовлетворение. Тя решава да си наеме жиголо, доста по-младия от нея Лио Гранд, с надеждата да я отърве от задръжките и да успее да преодолее несигурността си.

Премиера, HBOMax

African Queens: Cleopatra

В новата си документална поредица, посветена на емблематични африкански кралици, Netflix изобразява кралица Клеопатра VII като чернокожа жена. Образът й предизвика официална реакция от Египет, а виден археолог и бивш министър на антиките дори призова египтяните да заемат позиция срещу стрийминг гиганта заради разпространяването на неверни и измамни факти посредством продукцията.

Премиера, Netflix