🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Домашно кино | Екшън сериал с Мишел Йео и портрет на Ники Джовани

Какво ново по стрийминг платформите

The Brothers Sun

Netflix поставя началото на 2024 г. с епично екшън-комедийно изживяване с носителката на "Оскар" и "Златен глобус" Мишел Йео в главната роля. Ръководителят на мощна тайванска мафиотска групировка е застрелян от мистериозен убиец и неговият най-голям син, легендарният убиец Чарлз Сън-Chairleg, се отправя към Лос Анджелис, за да предпази майка си Айлийн и по-малък си наивен брат Брус. Докато най-опасните хора от подземните среди на Тайпе и борещите се за надмощие в мафията кланове са по петите на Чарлз, Брус и Айлийн, тримата трябва да излекуват рани от миналото и да разберат какво всъщност означават братството и семейството. Новата оригинална екшън поредица е поверена на Брадли Фалчук - сценарист и изпълнителен продуцент на "Клъцни/срежи", работил с Райън Мърфи по Glee, American Horror Story и др.

Премиера, Netflix

Going to Mars: The Nikki Giovanni Project

Tрогателен документален портрет на кариерата и влиянието на американската поетеса Ники Джовани и историческите периоди, в които е живяла - от времената на движението за граждански права в САЩ до движението Black Lives Matter, с архивни кадри, ексклузивни интервюта и визуално зашеметяващи изображения на поезията на Джовани.

Премиера, HBO, 8 януари

Criminal Record

Първи сезон на криминалната драматична поредица на Apple TV+ с участието на носителя на "Оскар" Питър Капалди. Анонимно телефонно обаждане връща двама брилянтни детективи - новобранец и опитен ветеран, към приключен отдавна случай на убийство в Лондон. Някога погрешното отсъждане сега трябва да бъде преразгледано в светлината на нови разкрития, но дали ще успеят да го направят? Режисьор на Criminal Record е носителят на БАФТА Джим Лоуч.

Премиера, Apple TV+, 10 януари