🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Домашно кино | Нов сезон на True Detective с Джоди Фостър

Какво ново по стрийминг платформите

True Detective: Night Country

Дългоочакван нов сезон на антологичния сериал, в който Джоди Фостър се завръща в ролята на разследващ полицай. В четвъртата му част детективското дуо за първи път е съставено от жени - партньорка на носителката на "Оскар" Фостър е бившата световна шампионка по бокс Кали Рейс. Действието се развива далеч на север в щата Аляска по време на "дългите нощи", през безкрайната арктическа зима, мрачно е - както в буквален, така и в преносен смисъл, и засяга шокиращо престъпление със свръхестествени елементи и мистика. Главните героини Лиз Данвърс и Еванджелин Наваро трябва да разследват внезапното изчезване на шестима мъже от изследователски център в Аляска. Единствената следа се крие в спираловидна татуировка, открита на челото на една от жертвите, a татусът съответства на графитите в изоставена сграда. Двете дами се опитват да си помагат взаимно и да разкрият тайна, заровени под леда, докато се борят и с тъмнината в самите себе си. Изпълнителният продуцент на новия сезон е носителят на "Оскар" Бари Дженкинс ("Ако Бийл стрийт можеше да говори", Moonlight, The Underground Railroad) и мексиканската продуцентка, писателка и режисьорка Иса Лопес (Tigers Are Not Afraid).

Премиера, HBOMax, 14 януари

Boy Swallows Universe

Сериал, адаптация на едноименния роман на Трент Далтън от 2019 г., който проследява живота на младото момче Илай Бел през 80-те години в Бризбън, Австралия, с труден живот - майка му се лекува от наркозависимост, доведеният му баща е дилър на хероин, а брат му е ням. Докато навигира в суровата действителност и се слъсква с прехода от момче към мъж, Илай ще бъде изправен пред предизвикателството да защити семейството си от реалните опасности, които го очакват.

Премиера, Netflix, 11 януари

Good Grief

Режисьорски дебют на сценариста и носител на "Еми" Дан Леви (Sex Education, Schitt's Creek) и първата продукция, която излиза от сделката му с Netflix. Kомедийната драма е за мъж на име Марк (Леви), който се опитва да се справи с неочакваната смърт на своя секъпруг Оливър (Люк Евънс). С помощта на най-добрите си приятели той започва да лекува мъката си и с едно пътуване до Париж - мястото, на което всеки от групата трябва да се изправи пред неочаквани истини.

Премиера, Netflix