🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Digitalk 2022 иска да покаже какво е бъдещето

Децентрализиран интернет, свободата на словото в технологичната ера, войната и наличният капитал са само част от темите на конференцията

DIGITALK 2022 ще се проведе в хибриден формат
DIGITALK 2022 ще се проведе в хибриден формат
DIGITALK 2022 ще се проведе в хибриден формат    ©  Надежда Чипева
DIGITALK 2022 ще се проведе в хибриден формат    ©  Надежда Чипева
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Децентрализиран интернет, свободата на словото в технологичната ера, войната и отражението й върху хората и бизнеса, малко или всъщност много е капиталът за стартиращите компании. Тези са само някои от темите, които ще бъдат обсъждани на тазгодишното издание на конференцията DigitalK. До форума, който ще се проведе в хибриден формат, остават буквално броени дни, в които желаещите могат да закупят билети*.

Войната - истинска и дигитална

Съвсем естествено войната ще е в основен фокус на конференцията. Предприемачи и мениджъри като Андреас Флодстрьом от софтуерната компания Beetroot, която има бизнес в Украйна, а от месеци - и в България, ще разкажат как буквално е трябвало да спасяват служителите си. В същото време специалисти като министъра на електронното управление Божидар Божанов ще говорят как зад кулисите се води друга война - кибербитка с постоянни атаки срещу държавни институции, компании и медии.

Британският журналист Джейми Бартлет, автор на подкаста The Missing Crypto Queen за българката Ружа Игнатова, пък ще говори как технологиите промениха политическия живот и как ограничаването на влиянието им всъщност не е решение.

Един от най-очакванитe лектори на тазгодишната конференция ще бъде Декс Хънтър-Торик, който всъщност ще участва в Digitalk за трети път. Сега той идва в ролята си на отговарящ за комуникациите на Oversight Board в Meta, компанията майка на Facebook. Той ще говори за една от най-трудните задачи пред социалната мрежа - как да се спаси общественият дебат при натиск от всички страни.

Идеята за децентрализиран интернет - известна като Web3, е другата главна тема на Digitalk 2022. По нея ще говорят и немалко представители от всякакви сфери - от Итън Пиърс от CryptoAssets Institute до предприемачи като Филип Матов от ConsenSys и Ник Тодоров от Limechain.

Има пари, ама колко

И не на последно място по важност, тази година ще се проведе и един от най-големите панели - дали има достатъчно наличен капитал в стартъп екосистемата, или всъщност дали той не е твърде много. Предприемачи, инвеститори и фонд мениджъри като Васил Терзиев, Атанас Симеонов, Христо Стоянов от ЕИФ и други ще говорят за бъдещето на инвестициите в млади компании.

Конференцията DigitalK ще се проведе на 12 май 2022 г. в Sofia Tech Park в хибриден формат, който позволява и присъствие на живо, и проследяване от дистанция. Билети и повече информация за събитието можете да намерите на conference.digitalk.bg и events.capital.bg.

*Всички годишни абонати на "Капитал" могат да се възползват от безплатен онлайн достъп до събитието, въвеждайки специален промокод. За да получите своя код, пишете на [email protected].

Все още няма коментари
Нов коментар