🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Поредният прокурорски отстрел: Бобокови

Журналистите Румяна Червенкова и Николай Стоянов разказват защо обвинението срещу собствениците на "Монбат" за търговия с отпадъци е пагубно за бизнес средата в България в новия епизод на подкаста "Гласът на Капитал"

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Епидемията от коронавирус в България затихва, а прокуратурата отново се активизира в зрелищни акции. Миналата седмица бяха задържани, а после обвинени един заместник-министър по околната среда и водите, Красимир Живков, и двамата братя, собственици на дружеството "Монбат", Атанас и Пламен Бобокови. Заедно с тях бяха обвинени още няколко души, сред които собственици на фирми за отпадъци и бивш шеф на екоинспекция. Обвинението е за организирана престъпна група, свързана с вноса и износа на отпадъци от чужбина.

Въпросителните в този сюжет са много. Защо прокуратурата се прицели точно към братя Бобокови и какво ни казва това за средата на правене на бизнес в България, това обясняват журналистите Румяна Червенкова и Николай Стоянов в новия епизод на подкаста "Гласът на Капитал". В епизода ще чуете още с какво собствениците на "Монбат" се различават от предишните обвиняеми знакови фигури на прехода и защо е опасна доминиращата намеса на прокуратурата в икономиката.

"Гласът на "Капитал" е седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна актуална тема от политиката, икономиката или бизнеса в дълбочина, с контекст и анализ.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Чуйте и предишния епизод:

След пандемията: най-тъжното лято

Журналистките Деница Ватева и Калина Горанова разказват какви са очакванията на туристическия бизнес за сезона по морето

Все още няма коментари
Нов коментар