🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Ще има ли инфлация след пандемията

Прогнозите за глобален ръст на цените засега не са плашещи. Какви ще са рисковете и ефектите от дългосрочно висока инфлация и за България

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

През последните близо 12-13 години, от световната финансова криза насам, централните банки се опитват отвсякъде да изцедят ресурс за икономически растеж. Печатат се пари в огромни мащаби, лихвите стигнаха до нулата, a пандемията и натискът, който тя оказа върху глобалната икономика, още повече задълбочиха тези процеси. Това поражда опасения, че неизбежно ще се стигне до инфлация.

Николай Стоянов, редактор "Финанси" в "Капитал", гостува в новия епизод на седмичния подкаст "Гласът на Капитал" и разказва за това какви са рисковете от глобален ръст на цените и последващите ги ефекти. В епизода ще чуете още:

  • кои индустрии вече усещат инфлацията
  • какви ще са ефектите върху потребителите при глобален ръст на цените
  • как ще се усетят тези процеси в България
  • как централните банки биха могли да овладеят дългосрочно висока инфлация

"Гласът на Капитал" e седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна история от седмицата в дълбочина, с контекст и анализ и в който търсим мнения от експерти от света на политиката, икономиката или бизнеса за важните въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Все още няма коментари
Нов коментар