Икономическият дебат: каква е визията за управление на ГЕРБ, БСП, ДПС и "Демократична България"

С участието на Томислав Дончев, Владислав Горанов, Димитър Данчев, Румен Гечев, Петър Чобанов, Георги Ганев и Ивайло Мирчев

Бюлетин: Капитал Право Капитал Право

Научавайте най-важното от правния свят и съдебната система всяка седмица на мейла си

Ще се вдигат ли данъците след изборите, какви мерки за подобряване на средата за правене на бизнес предлагат партиите, как ще се използват десетките милиарди, които България очаква от Европа през следващите години. Това са част от въпросите, на които ще се дадат отговори в онлайн дебат на живо между представители на политическите сили седмица преди вота на 4 април.

Поканихме пет политически формации (тези, които според социолозите със сигурност ще влязат в следващия парламент) да излъчат свой представител. Отзоваха се четири от тях. На въпросите ще отговарят Владислав Горанов и Томислав Дончев (ГЕРБ), Димитър Данчев и проф. Румен Гечев (БСП), Петър Чобанов, (ДПС), Георги Ганев и Ивайло Мирчев ("Демократична България").

Идеята на събитието е да покаже в лесен за разбиране формат каква е визията за управление в сферата на икономиката и финансите на хората, които искат да застанат на кормилото на държавата през следващите четири години. Ще търсим конкретни отговори без политически страсти, с повече анализ.

Преглед на партийните програми показва, че те са пълни с числа и идеи, за които обаче понякога сметката не изглежда направена докрай. Например много формации предлагат понижение на данъци и осигуровки, което е добра новина. Лошата е, че нямат особено убедителни разчети за сметка на какво ще се лишат от тези приходи. А периодът след изборите по всеобщо мнение ще е ключов за пътя, по който ще поеме държавата. И точно затова е важно доколко подготвени са тези, които имат претенции да я управляват.

Политическият дебат ще се проведе в ZOOM. Можете да го гледате на живо във Facebook страницата на "Капитал" или на capital.bg на 29 март от 16.30 часа. Абонатите на "Капитал" ще могат да се включат в платформата ZOOM и да задават въпроси на участниците, като ще получат инструкции по имейл как да се регистрират.

Събитието е безплатно и не е част от платената предизборна кампания на партиите.