🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Подкаст: Шоу без сценарий

Какви са възможните политически сценарии до края на месеца след разпада на коалицията и зараждането на ново мнозинство

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Преди по-малко от час новото мнозинство в парламента отстрани председателя на парламента Никола Минчев. Общо 125 депутати, някои от които допреди десет дни гласуваха наред с Минчев, подпечатаха бъдещето му и дадоха заявка, че след него следва и цялото правителство на Кирил Петков. Останалите 20 депутати на "Има такъв народ", заедно с "Възраждане", ГЕРБ и ДПС, искат да сложат край на нестабилната структура, която управляваше в последните седем месеца.

Проблемът е, че никой не знае какво следва от това. "Възраждане" иска нови избори, защото от тях очаква да излезе с в пъти повече депутати. "Има такъв народ" говори за пренареждане в същия парламент, защото шансовете на партията да влезе в бъдещ парламент падат просто защото вече никой не знае какво точно иска партията и кой въобще я представлява. ГЕРБ, и по-конкретно Бойко Борисов, искат избори днес, но не искат утре, после пак искат вдругиден и така нататък.

Ако сте объркани от всичко това, не се безпокойте. Всички са. И ако това ви успокоява, от разговорите на журналисти на "Капитал" с депутати, излиза, че и те са объркани и не знаят какво следва. В тазседмичния епизод на "Гласът на Капитал" водещият Йоан Запрянов и главният редактор на "Капитал" Алексей Лазаров ще се опитат да ви запознаят с възможните сценарии за следващите няколко месеца.

Гласът на "Капитал" e седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна история от седмицата в дълбочина, с контекст и анализ и в който търсим мнения от експерти от света на политиката, икономиката или бизнеса за важните въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Все още няма коментари
Нов коментар