ДПС вече спечели местните избори в две общини

Кметовете на Белица и Сърница - Радослав Ревански и Неби Бозов, победиха "служебно", след като се оказаха единствени кандидати

Делян Пеевски, Йордан Цонев и Радослав Ревански (вдясно) след ваксинация срещу COVID-19
Делян Пеевски, Йордан Цонев и Радослав Ревански (вдясно) след ваксинация срещу COVID-19
Делян Пеевски, Йордан Цонев и Радослав Ревански (вдясно) след ваксинация срещу COVID-19    ©  Пресцентър на ДПС
Делян Пеевски, Йордан Цонев и Радослав Ревански (вдясно) след ваксинация срещу COVID-19    ©  Пресцентър на ДПС
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

До местните избори има един месец, но ДПС вече води на останалите партии с двама кметове. Причината е, че в избирателните комисии в общините Белица и Сърница са се регистрирали само по един кандидат за кмет - съответно Радослав Ревански и Неби Бозов от ДПС. Така те печелят вота, но гласуване все пак ще има, защото в бюлетината за кмет ще има опцията "не подкрепям никого", така че ако някой все пак не одобрява кандидата, може да упражни правото си на глас по този начин.

За "голямата" изборна победа на кмета на Белица Ревански се похвали пресцентърът на ДПС от страницата си във фейсбук. "Феноменалното в случая е, че за първи път в историята на демократична България кмет на община заедно с кметовете на всички населени места са единствените кандидати. Избори за кметове на села ще има в Бабяк, Горно Краище, Дагоново, Лютово, Кузьово, Палатик, Черешово, Орцево и Краище, но и там единствените регистрирани кандидати са от ДПС", се казваше в разпростаранената информация.

Белица като Симитли

Липсата на конкуренти за кметския пост на местни избори не е "феномен" на ДПС в Белица. На предишните местни избори същото се случи и в община Симитли, считана за феодално владение на кмета Апостол Апостолов, който управлява града от далечната 2003 г. Апостолов, който дотогава смазваше конкуренцията си, също нямаше опонент на вота и спечели "служебно" за пети път кметското място. С по един кандидат бяха и села в община Симитли. Апостолов се яви с регистрацията на Партия на зелените, но от години е подкрепян от ГЕРБ, чийто депутат е синът му. На тези избори

Апостолов все пак ще има конкуренция, защото за участие в кметската надпревара в Симитли се е регистрирал още един кандидат.

Феодът на Ревански

Абдикацията на останалите политически сили от участие в изборите за кмет е знак, че за двата мандата управление на община Белица, подобно на Симитли, вече е овладяна тотално от ДПС и Ревански. На предишните избори той имаше конкурент в лицето на Мустафа Калъчов от ГЕРБ, който обаче успя да спечели само 455 гласа срещу около 4800 в полза на кандидата на ДПС. На местните избори през 2015 г., когато Ревански се кандидатира за пръв път, се състезаваха петима претенденти за кметския пост.

Ревански е известен като близък до депутата от ДПС Делян Пеевски, който в последните няколко избора за парламент води листата на движението в Благоевград и влиза в парламента като депутат от региона. На вота през ноември 2021 г., когато Пеевски отново се появи в листите на ДПС след кратка пауза, по време на предизборната кампания той беше придружаван навсякъде от Ревански, като обяснението за това беше, че кметът на Белица е шеф на предизборния щаб на санкционирания по глобалния закон "Магнитски" депутат. Тогава Пеевски гласува в родното село на Ревански Бабяк в община Белица и от 508 бюлетини 493 бяха за ДПС. А фрапиращия резултат на партията в селото Ревански обясни така: "Бабяк е малката Швейцария. Г-н Пеевски е помогнал много за Белица и областта като цяло и сега му показваме, че сме благодарни хора."

През 2018 г. Ревански сключи брак, а кум на сватбата му беше синът на почетния председател на ДПС Ахмед Доган - Демир.

Неби Бозов е кмет на Сърница от 2015 г., когато населеното място се отдели от община Велинград в самостоятелна община. На последните местни избори също беше единствен кандидат за поста.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    b.davidkov avatar :-|
    masay
    • - 1
    • + 5

    Това не е никаква новина. В последните четири месеца ДПС управлява държавата през задната врата, широко отворена им от ПП-ДБ. Пеевски вече не слиза от новините с изявления по всяка възможна тема, а Капитал, който допреди година водеше кървава война с него, вече не пропуска брой да не отпечат побиедоносната му физиономия.
    Совите не са това, което бяха, нали?

    Нередност?
Нов коментар