🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"Метро" предоставя ваучери или дарение от 20 лв. при ваксиниране в обекти на веригата

Средствата може да се изхарчат в магазина или дарени на "Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, загинали в битката с COVID-19".

"Ваксина с кауза" е най-новата инициатива на "Mетро България", чието начало бе на 3 септември. Търговската верига осигури пунктове за ваксинация срещу COVID-19 на територията на своите хипермаркети в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Варна. Всеки, избрал да се ваксинира в тези центрове, ще получи ваучер на стойност 20 лв., който може да използва за пазаруване в магазина или да дари за каузата на фондация BCause "Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, загинали в битката с COVID-19".

В сътрудничество със здравното министерство

Инициативата е в партньорство с Министерството на здравеопазването и регионалните здравни инспекции . "Организацията на самите ваксинационни пунктове и екипи се осъществява от регионалните здравни инспекции по градове. "Метро" съдейства единствено с предоставяне и обособяване на мястото и необходимо оборудване (контейнер/шатра, бюра, столове и т.н.)", поясниха от компанията за "Капитал".

В пунктовете са налични всички видове ваксини срещу COVID-19, одобрени от Европейската агенция по лекарствата (EMA). Целта на инициативата е подкрепа на ваксинационната кампания чрез предоставяне на допълнителни възможности за ваксинация. "Надяваме се това да допринесе за по-лекото преминаване през настоящата четвърта вълна на пандемията и да доведе до намаляване на нуждата от въвеждане на силно рестриктивни мерки. Един от най-тежко засегнатите от ограниченията е ХоРеКа секторът, на който "Метро България" е доверен партньор от стъпването си на българския пазар преди повече от 20 години", коментираха от компанията за "Капитал".

За първия уикенд - 731 дози ваксини

От веригата уточниха, че не са фиксирали конкретен бюджет за "Ваксина с кауза". "Имаме изчислена първоначална прогноза на база поток на клиенти по магазини и капацитета на екипите да поставят определен брой ваксини за един ден. Обсъждаме нашия принос според интереса към кампанията", коментираха за "Капитал" от "Метро България".

За първия уикенд от началото на кампанията в пунктовете, разположени в петте града, са поставени общо 731 дози ваксини. Към момента около 20% от ваксинираните граждани са избрали да дарят своите ваучери за каузата на фондация BCause "Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, загинали в битката с COVID-19", показва статистиката на веригата.

Ваксинационните пунктове ще работят през целия месец септември. Обсъжда се на по-късен етап да бъдат добавени и други пунктове. "Предстои да уточним възможностите с регионалните здравни власти за останалите градове, в които имаме търговски обекти. Гъвкави сме и съгласуваме своите действия. Ние сме в постоянен контакт със здравните власти и според възможността на екипите и нуждите от подкрепа бихме могли да реагираме и с удължаване и разширяване на кампанията в нашите хипермаркети", обобщават за "Капитал" от "Метро България".

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    novr2 avatar :-(
    novr2

    Аз пък ще чакам да пуснат къща на село или поне апартамент в София

    Нередност?
Нов коментар