🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Първа голяма банка на Уолстрийт ще бъде управлявана от жена

Джейн Фрейзър ще замени Майк Корбат на поста изпълнителен директор в Citigroup

Джейн Фрейзър от години се изкачва по йерархичната стълба на Citigroup
Джейн Фрейзър от години се изкачва по йерархичната стълба на Citigroup
Джейн Фрейзър от години се изкачва по йерархичната стълба на Citigroup    ©  Reuters
Джейн Фрейзър от години се изкачва по йерархичната стълба на Citigroup    ©  Reuters
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Citigroup става първата голяма банка на Уолстрийт, в която жена ще стане изпълнителен директор, съобщава Financial Times. Това стана ясно, след като в четвъртък от групата обявиха, че досегашният управител Майкъл Корбат, който е в компанията от 37 години и от 8 е начело, ще се откаже през февруари догодина и ще бъде заменен от президента на банката Джейн Фрейзър.

Фрейзър, бивш партньор в McKinsey, е една от най-успешните дами на Уолстрийт и вече от 16 години е в Citigroup. След като беше изпълнителен директор на няколко от подразделенията на Citi, миналата година тя беше повишена до президент на компанията, втората най-високопоставена длъжност. Много хора още тогава коментираха, че това е подготовка тя да застане начело на финансовата институция.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    clint_eastwood avatar :-|
    clint_eastwood
    • - 2

    И какво от това? Тия журналистически дъвки не интересуват никого, включително и жените, които уж са дискриминирани и по цял ден мечтаят за еманципация, но лошите мъже са се наговорили да не ги пускат.

    Иначе съм убеден, че тази дама няма да се справи по-различно от мъж със същата експертиза като нейната. Просто тук няма някаква новина.

    Нередност?
Нов коментар