🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Строител на капитализма: Кметът на Пазарджик Тодор Попов

Кметът на Пазарджик Тодор Попов управлява града вече 15 години
Кметът на Пазарджик Тодор Попов управлява града вече 15 години
Кметът на Пазарджик Тодор Попов управлява града вече 15 години    ©  Надежда Чипева
Кметът на Пазарджик Тодор Попов управлява града вече 15 години    ©  Надежда Чипева
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Петнадесет минути преди полунощ на 29 октомври м.г. полицаи спрели за проверка БМВ-то на пазарджишкия кмет Тодор Попов. Понеже им лъхнал на алкохол, поискали да го тестват, но той отказал - щели да му направят постановка. Връчили му акт, който Попов подписал без възражение. Не се явил и на кръвна проба и получил наказание - 2000 лв. глоба и забрана да шофира две години. Кметът Попов обаче обжалвал наказанието, а на втора инстанция трима административни съдии в Пазарджик го отменят, макар че никой не оспорва фактите - Попов е спрян, но отказал проба. Само че актът бил съставен в 23.30 часа на 29 октомври, а в него пише, че отказът е направен на друга дата - в 0.15 ч на 30 октомври. За друга дата трябва друг акт, мотивират се съдиите, чието решение е окончателно. Очевидно местните феодални порядки са се настанили и в правосъдието.

Кметът Попов управлява Пазарджик вече 15 години, въпреки скандалите около него, включително за луксозния имот за около 1.5 млн. лв., в който живее, разстрела на шефката на кабинета му Татяна Стоянова през 2015 г., разследванията за купуване на гласове в общината и връзките му с Борисов и Пеевски.

3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    nabludatel_en avatar :-|
    Наблюдател
    • + 1

    Като нямате магистрали, ходете на спа, бе!
    https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10161090078561189
    Обвиняем за аферата #Хемусгейт финансирал покупката на луксозен спа-хотел във Велинград. Христо Савев, собственик на голямата строителна фирма "Грома Холд" и обвиняем по делото “Хемусгейт” е финансирал с 23,4 млн. лв. придобиването на луксозния „Макси парк хотел и спа“ във Велинград. Това става след като негови фирми получават по времето на ГЕРБ десетки милиони за строеж на лот от АМ "Хемус", който още не е проектиран. 60 милиона са изтеглени кеш в сакове и чували, а 23,4 милиона стават на... спа-хотел.

    Нередност?
  • 2
    popopo avatar :-|
    popopo

    Така е навсякъде в България.
    Без изход.

    Нередност?
  • 3
    deeron avatar :-|
    Бай Стоен

    Затова Румъния ще върви напред, а ние ще сме в блатото за години напред. Заради такива герберски отрепки.

    Нередност?
Нов коментар