🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Строител на капитализма: Делян Пеевски

   ©  Георги Кожухаров
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Депутатът Делян Пеевски беше избран за съпредседател на ДПС на националната конференция, която се проведе миналата събота в София. Той ще дели партийната власт в движението с Джевдет Чакъров.

Изборът на двамата беше в закритата част на форума, но делегатите са гласували кандидатурите им анблок. Те бяха номинирани за поста от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, който в началото на януари предложи партията да се ръководи от двама съпредседатели. Дотогава единствен кандидат за поста беше Пеевски. Санкционираният за корупция от САЩ и Великобритания депутат се самономинира за лидер в края на миналата година, когато бившият председател Мустафа Карадайъ подаде оставка. Номинацията на Пеевски обаче предизвика недоволството на изселниците в Турция и това принуди Доган да предложи варианта със съпредседателите. За решението на почетния председател има и още една причина - с присъствието си в два санкционни списъка Пеевски трудно ще представлява партията пред европейското либерално семейство, където ДПС членува.

Според предложения от Доган модел Пеевски ще отговаря за структурите на партията в регионите без компактно мюсюлманско население и ще продължи да оглавява и парламентарната група на ДПС. Другият съпредседател, Чакъров, ще отговаря за международната дейност на движението, връзките с Турция и т.нар. смесени региони.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    stoner_boner avatar :-P
    Damyan Ganchev

    честито на новия съ-председател, г-н Пеевски - но да внимава, да не настъпва много по пръстите другия съ-председател, че г-н Чакъров все го питат да коментира съ-председателя си, пък той не иска, отклонява въпросите, иска да коментира собствените си политики (доколкото ги има)

    Нередност?
  • 2
    mickmick avatar :-|
    mickmick
    • + 1

    Каквито милиардерите - такъв и капитализма ни.

    Нередност?
Нов коментар