🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Работата е ачик-ачик

Пътят за морските сараи на Доган

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

От години е известно, че властта в България - на всички нива, обслужва различни желания на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Както и че Движението за права и свободи се използва от него като брокер за много важни решения в държавата. Независимо кой е на власт, благословията на Доган е важна за случването на доста неща. Тази политическа търговия на ДПС започна по времето на НДСВ, засили се при тройната коалиция, стигна видимия си пик при Орешарски, а при ГЕРБ съществува като неформален, но изключително стабилен партньор, на който може винаги да се разчита.

Най-често ДПС осребрява позициите си зад паравана на властта, където повечето хора не могат да надникнат. Понякога обаче завесите за момент се вдигат и силата на движението се вижда абсолютно ясно.

Действията на Общинският съвет в Бургас, с които дарява пътя до морския бряг на фирма, която на практика притежава морските сараи на Ахмед Доган, както наричат полуостров Чукалята до Бургас, е много ясен пример как се обслужва Доган. По друг начин казано, действията на Общинския съвет в Бургас са ачик-ачик. За да осигурят комфорта и тишината на почетния председател край морето, гласуват всички общински съветници в морския град - ГЕРБ, БСП, НФСБ и ВМРО, с няколко изключения. През серия от врътки и уж за благото на няколко рибари общината дава път, канализация, частен пристан, частен плаж, ПУП и всички необходими екстри за сараите на Доган. Така на практика се затваря достъпът до целия полуостров с гледка към остров Света Анастасия.

А помните ли как лидерът на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов дърпаше и буташе възрастна туркиня на ГКПП Капитан Андреево, за да не може да влезе в България и да гласува в България за ДПС? Или високопарните слова на "войводата" Красимир Каракачанов от ВМРО за българщината. Е, това е театър, бутафория. Хайде сега пренесете апетитите към този бряг върху цяла България. Още ли мислите, че на власт са само ГЕРБ, НФСБ и ВМРО?

5 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    grayeagle avatar :-|
    grayeagle
    • + 13

    Много добре написано. Точно така е. Навремето, когато Атака беше извън властта имах познат , който ми обясняваше, че ръководството са много близки с БСП и особено с ДПС, като даже , ходели на обеди заедно. Аз не му повярвах. Оказа се напълно прав. Реално , повечето предложения на Доган ги внася сега ВМРО. Последното , видимо , бе внасянето на предложението , бившия Главен Прокурор, да оглави КПКОНПИ.

    Направи го Борислав Ячев , от ВМРО.

    От друга страна ВМРО е редовно подстригвана от Доган, като последното е атаката срещу Кумовете и най- близки на Каракачанов- Бобокови.

    Нередност?
  • 2
    jezmy avatar :-P
    Jezmy Halibram
  • 3
    jezmy avatar :-P
    Jezmy Halibram
  • 4
    sfasaf avatar :-|
    sfasaf
    • + 5

    Ако българите можеха да наказват такива неща електорално, нямаше да се случват.

    Нередност?
  • 5
    fyb1439887506471923 avatar :-|

    Гласувалите със „ЗА“ общински съветници на Бургас, за незаконното приемане на предложенията в докладната записка на кмета Димитър Николов, са:

    ГЕРБ – Анелия Тодорова Иванова, Антонио Христов Душепеев, Бойчо Стоянов Георгиев, Борис Петров Ангелов, Веселин Матеев Пренеров, Виолета Маркова Илиева, Георги Иванов Маринчев, Георги Петров Дракалиев, Димчо Грудев Грудев, Евелина Василева Михалева, Ивайло Димитров Колев, Иван Георгиев Гаврилов, Калояна Живкова Петкова, Красимира Семова Маркович, Николай Георгиев Стоянов, Пеньо Николов Мечков, Петър Тотков Статев, Севдалина Христова Турманова, Сотир Николов Сотиров, Тодор Жаков Йосифов, Тони Артюн Минасян, Юлиян Жеков Кулев, Юлиян Христов Георгиев

    БСП – Йордан Георгиев Георгиев, Павел Маринов Маринов, Чанко Миндов Мирчев

    ДПС – Шерафет Асан Мехмед

    НФСБ – Боян Диянов Дяков, Милен Ненчев Ненчев

    СДС – Георги Митев Митев, Станимир Димитров Апостолов

    „Средна европейска класа“ /СЕК/ – Георги Събев Събев, Кирил Кирилов Начев

    „Демократична България“ – Димитър Георгиев Найденов

    „Движение България на гражданите“ – Живко Иванов Табаков, Костадин Евгениев Андонов, Манол Божидаров Тодоров, Стоян Демирев Грозев

    „Ние, гражданите“ – Стоян Иванов Колев

    https://bivol.bg/dogansarai-port-dogan-1.html

    Нередност?
Нов коментар