🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Свири, свири, сокол

Концертът на Лили Иванова събра в Народния театър политическия и икономическия елит на България и Ахмед Доган

Изпълнение на Лили Иванова по време на наградите "Икар" през 2019 г.
Изпълнение на Лили Иванова по време на наградите "Икар" през 2019 г.
Изпълнение на Лили Иванова по време на наградите "Икар" през 2019 г.    ©  Юлия Лазарова
Изпълнение на Лили Иванова по време на наградите "Икар" през 2019 г.    ©  Юлия Лазарова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Миналата седмица Лили Иванова успя да направи това, което пет пъти парламентарните избори в България не успяха - обедини представители от всички политически партии около една идея. В петък по червен килим със златни ограждения и плюш, пред обективите на фотографи и минувачи, преминаха президенти, политически лидери, посланици, културни дейци, княз и царица, за да се насладят на бутиковия й концерт в Народния театър "Иван Вазов".

Измежду всички знаменити гости обаче се отличи един по-специален. За първи път от години почетният председател на ДПС Ахмед Доган посети публично събитие. Той нямаше нужда от излишна помпозност и червен килим, затова предпочете да влезе сам през страничния вход на театъра. Все пак там нямаше и опашка.

За разлика от скромното пристигане, мястото му в залата беше също толкова специално, колкото и самото му присъствие. В центъра на първия ред на първия балкон той споделяше перфектната гледка към изпълненията на Лили Иванова рамо до рамо с депутата от ДПС Йордан Цонев. Изглежда, класовото разделение беше предварително уговорено. Няколко реда зад тях, с не толкова впечатляваща гледка към сцената, беше настанен лидерът на партията Мустафа Карадайъ. Пред него беше дори руският посланик Елеонора Митрофанова, заради която концертът остана с един гост по-малко след излизането на новия украински посланик Олеся Илашчук.

Присъствието на Ахмед Доган особено силно трогна и самата Лили Иванова. На следващия ден тя изказа специалните си благодарности и уважение към него в страницата си във Facebook. Заедно с пожеланията за "здраве, щастие и още много успехи" тя публикува и текста на Валерия Велева от "Епицентър", който представлява своеобразна ода на любовта между Доган и Лили, която започва с откровенията на самия почетен председател. "Скъпа Лили! Ти знаеш, че всеки си има "Своята Лили"...Аз на "Моята Лили" съм изключително благодарен, защото Тя ме научи да обичам...", гласи посланието на Доган, достойно за текст на песен. Вероятно затова той остана и единственият лично поздравен от Лили Иванова измежду стотиците гости на концерта.

Неслучайно клишето гласи, че "музиката обединява хората". Затова предлагаме заседанията на Народното събрание да започват под звуците на "детелини, детелини, детелииини". Ако не друго, може поне да донесе късмет на депутатите и току-виж от някой страничен вход или между пролетно раззеленени храсти се покаже и самият почетен председател на ДПС Ахмед Доган.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    babimu avatar :-|
    Babimu
    • + 6

    ще повърна

    Нередност?
  • 2
    selofia avatar :-|
    Селофия
    • - 1
    • + 1

    На Лили може да се прости... ... за отмиването на Доганя... Все пак са от един край... а тя е велика българска певица..
    Той и Караян е бил нацист.. но таланта и истинските постижения посияват над ъндърачийвмънта на крадокрацията или мисирките... Лили не пее глюглю.. в момента само Ирина Флорин може да и се опре..
    Разбира се, укорително е, но.. Простено да ви е!

    Нередност?
Нов коментар