🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"Пожарна сигурност" започва производство на надстройки за специализирани автомобили

Планирано е новата дейност да стартира във втората половина на годината

Специализираните надстройки ще се произвеждат в базата на "Пожарна сигурност" в Бургас и ще се монтират върху шасита на Iveco, Ford или други марки
Специализираните надстройки ще се произвеждат в базата на "Пожарна сигурност" в Бургас и ще се монтират върху шасита на Iveco, Ford или други марки
Специализираните надстройки ще се произвеждат в базата на "Пожарна сигурност" в Бургас и ще се монтират върху шасита на Iveco, Ford или други марки    ©  Сашка Панайотова
Специализираните надстройки ще се произвеждат в базата на "Пожарна сигурност" в Бургас и ще се монтират върху шасита на Iveco, Ford или други марки    ©  Сашка Панайотова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Този текст е част от специалното издание на "Капитал" Регионален бизнес: Бургас. Още за развитието на бизнеса в отделните региони в страната може да откриете тук.

Една от най-динамично развиващите се малки и средни компании в регион Бургас – "Пожарна сигурност", планира да започне производството на надстройки за специализирани и комунални автомобили.

"Ще работим в партньорски отношения с европейски компании, които са лидери в бранша", казва собственикът на "Пожарна сигурност" Павлин Бошнаков. Специализираните надстройки ще се произвеждат в базата на "Пожарна сигурност" в Бургас и ще се монтират върху шасита на Iveco, Ford или други марки според предпочитанията на клиентите. Новата дейност на фирмата ще стартира във втората половина на годината и ще разкрие 20 нови работни места.

Нов старт

През ноември 2015 г. "Пожарна сигурност" инвестира в придобиването на сервизна база в град Бургас. За целта собственикът регистрира ново търговско дружество "Бургас трак сервиз", което е и официален дилър на "Ивеко". Това е най-големият сервизен център за тежкотоварни автомобили в Бургас с терен 18 хил. кв.м, разгъната застроена площ близо 5000 кв.м, от които 2800 кв.м застроена площ. Сервизът извършва ремонтни дейности на гаранционни и извънгаранционни лекотоварни и тежкотоварни автомобили с марката Iveco, както и на други марки. Базата разполага с професионално оборудване за основен ремонт на лекотоварни и тежкотоварни автомобили. В тенекеджийно-бояджийното отделение на сервиза е инсталиран 18-метров стенд за разпъване на тежко катастрофирали товарни шасита. Тук е и най-голямата бояджийска камера в Източна България, също с дължина 18 метра. Базата разполага с 11 сервизни клетки, което позволява да бъдат поети и отремонтирани едновременно до десет автомобила

В новото предприятие на Павлин Бошнаков вече са ангажирани 30 души – квалифицирани специалисти по ремонт и реновиране на товарни автомобили. Сервизът е и официален представител на марката Iveco за продажба на нови автомобили. През март тази година фирмата става и официален представител на турския производител на тежкотоварни автомобили Ford Otosan и ще предлага продажба и сервиз за камиони с тази марка.

Формули за успех

"Още преди 4-5 години, когато "Пожарна сигурност" се концентрира върху доставката на специализирани автомобили, се роди идеята да инвестираме в свой собствен автосервиз. Стартирахме с участие в обществени поръчки за доставка на пожарни, аварийно-спасителни и комунални автомобили. Тогава разбрах, че е много важно да се затвори цикълът по отношение на доставка на автомобилното шаси, специализираната надстройка и оборудването. Така ставаш по-конкурентен и гъвкав, защото можеш сам да ценообразуваш и да постигаш по-добри цени", казва Павлин Бошнаков. Той разказва, че с инвестицията в сервиз "Ивеко" е предприел рисково начинание, но след шест трудни месеца е успял да си стъпи на краката.

"Не е лесно да се спечели доверието на клиентите в началото", казва Бошнаков. За да се постигне това, екипът на сервиза поставя клиента в центъра на вниманието си с три основни приоритета - качество на услугата, срок за изпълнение на ремонтите и цена. Реализират се и първите продажби на нови автомобили. В момента сервизът работи по окомплектоването на три нови високопроходими противопожарни автомобила тежък клас, които ще бъдат доставени до средата на март в "Мини Марица-изток". Извършва се и цялостно реновиране на специализиран противопожарен автомобил за нуждите на "Лукойл Нефтохим Бургас".

"Натоварени сме максимално и вече обмислям преминаване на две смени, за да запазим темпа на ремонтите в максимално кратък срок", посочва Бошнаков.

За компанията

"Пожарна сигурност" се занимава с доставка на специализирано пожарно оборудване, включващо лични предпазни средства, пожарни автомобили и оборудването им, проектиране, изграждане и сервиз на системи за сигурност и подръчни средства за пожарогасене. Бургаското предприятие е представител на производители от Европа, САЩ и Русия. Фирмата извършва 24-часова пожарогасителна и аварийно-спасителна дейност, оказва и долекарска помощ на обектите на "Лукойл Нефтохим Бургас" - основна площадка на завода и ПТ "Росенец".

Тази година фирмата успява да подпише нов тригодишен договор за пожарогасителна, аварийно-спасителна дейност и долекарска помощ с "Лукойл Нефтохим Бургас". Специалистите на компанията вземат активно участие в ликвидиране на последиците от инцидента в Хитрино. Фирмата ще достави три противопожарни автомобила на "Мини Марица-изток". Има договор и за реновиране на два противопожарни автомобила с АЕЦ "Козлодуй". През 2013 г. "Пожарна сигурност" успя да постигне ръст на приходите си от над 400%, с което стана лидер в класацията "Гепард" на в. "Капитал" за най-динамични малки и средни компании.
Все още няма коментари
Нов коментар